Sűrű, mentás zöldborsó-krémleves laktózmentesen: főételnek is beillik

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legegyszerűbb alapanyagból is elképesztően finom ételeket lehet készíteni, ha szabadjára engedjük a fantáziánkat. A zöldborsó különösen jó páros a mentával, a duójukból készült leves az egyik legfinomabb.

Mindössze 5 hozzávalóra, egy kis olajra, sóra és borsra van szükség hozzá. Lehetőleg friss, zsenge zöldborsót használjunk, ugyanis annak van a legédesebb aromája, de ha valamiért nem jutunk hozzá, akkor fagyasztottból is elkészíthető.

A mentától frissítő lesz az összhatás, hiába meleg a leves, mégis nyári a hangulata. Főzeléket is készíthetünk ezzel a párossal, természetesen akkor kevesebb alaplére és több borsóra van szükség.

Laktózmentesen

Ez a verzió laktózmentes, nyáron jobban kedvelem ezeket a leveseket, nem kavarják meg a gyomrot, ráadásul, ha nagyobb adaggal készítünk belőle, akkor tovább eláll. Aki viszont selymesebbre szeretné, az a turmixolás után tegyen bele egy kis tejszínt. 

Mentás zöldborsó-krémleves

zöldborsókrémlevesrecept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 evőkanál friss menta
  • 2 darab újhagyma (vagy 1 darab vöröshagyma)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre zöldborsó
  • 2.5 deciliter alaplé
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Vágjuk apróra a hagymákat és a mentát.

Melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az összeaprított hagymákat és a mentát.

Pár percig dinszteljük, míg a hagyma puha nem lesz.

Mehet hozzá a zöldborsó és az alaplé is, alacsony lángon 15 percig főzzük.

Botturmixszal pürésítsük le, majd mehet bele a só, bors. Melegen, egy löttyintésnyi olívaolajjal tálaljuk.

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük