Kaliforniai paprikás paradicsomleves: dobjuk fel a megszokott ízeket

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A paradicsomlevest nincs olyan, aki ne szeretné: édesen, sósan, hidegen, melegen, mindenhogyan isteni. Ebben a receptben a sós verzió jelenik meg, de nem a megszokott formában. Eljött az ideje, hogy újítsunk egy kicsit. 

A hagyományos receptet kaliforniai paprikával turbózzuk fel. De ezt nemcsak belefőzzük a levesbe, hanem a többi hozzávalóval együtt meg is pirítjuk a sütőben. Ettől egy kicsit füstös ízt kap az egész étel, de pont ez dobja fel a megszokott ízeket.

10 perc munkánk van vele

Az már csak hab a tortán, hogy ezzel a recepttel alig van dolgunk: minden hozzávaló mehet a sütőbe, ha pedig megsültek, akkor már csak összeturmixoljuk és összemelegítjük őket, és készen is vagyunk.

Méregetnünk sem kell ehhez a recepthez, a zöldségek fél kg-os csomagolásban kaphatóak, a többi hozzávalót pedig kanállal vagy bögrével tudjuk kimérni. Bár a sütési idő miatt nem egy 20 perces ebédről van szó, nekünk 10 percnél több munkát nem kell ráfordítanunk.

Kaliforniai paprikás paradicsomleves

paradicsomlevesrecept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 0.5 kilogramm piros kaliforniai paprika
  • 0.5 kilogramm paradicsom
  • 2 darab répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0.5 teáskanál
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 2 bögre zöldségalaplé
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. A paprikát, paradicsomot, répát és a hagymát vágjuk negyedekbe, majd tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Mehetnek az előmelegített sütőbe kb. 30 percre.

Ha készen vannak és ki is hűltek már, akkor a paprikáról húzzuk le a héját, könnyedén le fog jönni. Ha van hozzá türelmünk, a paradicsomot is meghámozhatjuk, de nem feltétlenül muszáj.

Az összes zöldséget tegyük egy turmixgépbe, adjuk hozzá a zöldségalaplevet, a sót és a bazsalikomot (az a legjobb, ha friss bazsalikomot használunk), majd turmixoljuk le, amíg krémes állagú nem lesz. Ha nincs turmixunk, használhatunk botmixert is.

A kész levesünket tegyük bele egy lábasba és melegítsük össze, ha szükséges, még utólag is sózhatjuk.

Fotó: Shutterstock 

Ezt is szeretjük