5 perces, frissítő daiquiri: így készül a klasszikus verzió

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Lehet, hogy mostanában kicsit lehűlt az idő, de várnak még ránk forró augusztusi napok. Ezeken a meleg napokon pedig mi sem esik jobban egy friss, hűsítő koktélnál. 

A daiquirit szerintem senkinek nem kell bemutatni, minden koktélbár alapreceptje, nem voltam még olyanban, ahol ne lett volna. Viszont klasszikus változattal még nem találkoztam: epres, dinnyés, áfonyás, ezek a legnépszerűbbek.

A klasszikus daiquiribe nem kerül gyümölcspüré, egyszerűen csak fehér rum, lime és cukorszirup alkotja, mégis szerintem így a legfinomabb. Nem nyomja el az édes, gyümölcsös szirup az ízeket, a savanykás - frissen facsart - limelé és a rum tökéletes harmóniában vannak, amit a cukorszirup annyira ellensúlyoz, amennyire mi szeretnénk.

Házilag készítsük a cukorszirupot

Cukorszirupot semmiképp ne boltban vegyünk, egyáltalán nem éri meg, ugyanis 5 perc alatt összedobható, sima víz és egyszerű kristálycukor kell hozzá 1:1 arányban, ezeket összemelegítjük, és készen is van. 

Klasszikus daiquiri

daiquirirecept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 120 milliliter fehér rum
  • 60 milliliter frissen facsart limelé
  • 30 milliliter cukorszirup
  • 4 szelet limekarika
  • ízlés szerint jég
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a cukorszirupot. Melegítsünk össze egy bögre vizet egy bögre cukorral, ha a cukor elolvadt, kapcsoljuk le, hűtsük ki.

Töltsünk egy shakert - alternatív megoldásként befőttesüveget - félig jéggel, adjuk hozzá a rumot, a limelevet és a cukorszirupot. Zárjuk le az üveget, alaposan rázzuk össze.

Öntsük martinis poharakba, díszítsük limekarikákkal.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük