45 találat
-
2019 szeptember 23.
Alapozd meg a napot már az ébredésnél: ennyit számít a reggeli rutin
Mindannyian tudjuk, hogy a reggeli rutin, sőt, már maga az ébredés az egész napunkat meghatározza. Csak elhatározás kérdése, hogy igazi reggelemberek legyünk.
-
2019 szeptember 22.
Hogyan készülnek az édes borok? Min múlik a cukortartalom?
A cukor sosem kívülről kerül a borba, maximum az olcsó, utólag édesített utánzatok esetében, amelyek akár egészségügyi kockázatot is jelenthetnek.
-
2019 szeptember 21.
A húszszázalékos ecet olyan erős, hogy nem érdemes ételbe tenni, tisztításra viszont remek
Ételbe vétek, tisztításra viszont ezerféleképpen felhasználható alapanyag a szupererős ételecet.
-
2019 szeptember 21.
Már csak a kilátásért is megéri elzarándokolni ide, de az ételekről is ejtsünk szót
A Tópart Hotel & Étterem meghívásából vehettünk részt egy isteni finom ebéden, ahol közvetlenül a vízpart mellett fogyaszthattuk el a különlegességeket.
-
2019 szeptember 20.
Nem érted a puccos étteremben a menüt? Segítünk!
Zavaró érzés, ha az étteremben nem értjük a menüt és nem tudjuk, mit kapunk a tányérunkra. Itt a menüszótár!
-
2019 szeptember 20.
Gyümölcsös, stílusos, könnyed fehérborok: az olaszok ilyet is tudnak
Ha igazán üde, gyümölcsös fehérborokat szeretnénk inni, akkor érdemes megkóstolni a Lugana borokat. Ezek az italok védett eredetűek, DOC státuszúak, valamint oltalom alatt állnak, készítésük szigorúan szabályozott.
-
2019 szeptember 19.
Húszéves pezsgő volt a bortúra csúcsa: ilyen a Neszmélyi Borvidék
Gyönyörű lankák, finom borok és tökéletes vendéglátás - így tudnám jellemezni a Neszmélyi borvidéket, ahová egy bortúra keretében jutottam el.
-
2019 szeptember 19.
Jamie Olivert azután is szeretjük, hogy összeomlott a birodalma - Elmondjuk, miért
Jamie Oliver a világ legismertebb szakácsa, mégis összeomlott a birodalma.
-
2019 szeptember 18.
6 ok, hogy miért egyél sok szőlőt - Amúgy is itt a szezonja
Zöld vagy piros, szőlőből nem lehet eleget enni. A szervezet tudja mi a jó neki, mert a szőlő nemcsak ízletes, hanem az ősz egyik legegészségesebb gyümölcse is.
-
2019 szeptember 18.
Bormozi, szüret, erdélyi finomságok, mangalica: isteni programokat ajánlunk
Ezen a héten izgalmas, különleges és elképesztően változatos programok várják a gasztronómia szerelmeseit.
-
2019 szeptember 17.
Mi az a szejtán, és miért nagyon fontos azoknak, akik nem esznek húst?
A növényi fehérjeforrások legmenőbbike most a szejtán, de mi az, és vajon valóban annyira hatékony húspótló?
-
2019 szeptember 17.
50 nagyon fontos, egészséges élelmiszer, amin a bolygó sorsa is múlhat
Ezek fogyasztása az emberi szervezet, termesztése pedig a bolygónk számára volna kedvezőbb a jelenleg szinte egyeduralkodó alapanyagokhoz képest.
-
2019 szeptember 16.
Négy egyszerű alapanyag, amiből a legjobb dolgok készülnek
Az olaszoknak gnocchi, nekünk krumpli gombóc - avagy ugyanaz a recept másképp tálalva
-
2019 szeptember 16.
Édeset vagy sósat ennél? Attól függ, milyen vitamin hiányzik a szervezetedből
Néha ránk tör az édesség vagy éppen a sós ételek utáni vágy. Van ennek valamilyen különös oka?
-
2019 szeptember 13.
A tofu egészséges, de hogyan lesz igazán finom is?
Húsmentes napot tartok, jó ötletnek tűnik a tofu, de mihez kezdjek vele: pirítsam, főzzem vagy süssem?
-
2019 szeptember 13.
6 bevált trükk a lágy, könnyű szilvás gombóchoz
Amikor megjön az első esősebb szeptemberi nap, de még mindig szépek a szilvák a piacon, akkor kell nekiállni szilvás gombócot készíteni.
-
2019 szeptember 12.
A legfantasztikusabb húsmentes ízfokozó: ez a miso
A japán konyha mostanában mindennél menőbb, nem csak a húsos-halas, de különösen a vega vonalon képesek egészen elképesztő csodákra.
-
2019 szeptember 12.
Tudtad, hogy van menő magyar brandy?
Hagyományteremtő útra indul a nemes magyar borpárlat, a brandy.
-
2019 szeptember 11.
Volt olyan, hogy elvitték előled a félbehagyott fogást? Így jelezz az evőeszközökkel az étteremben
Veletek is előfordult már, hogy még nem végeztetek a fogással az étteremben, de elvitték előletek a tányért? Vagy éppen fordítva?
-
2019 szeptember 11.
Tokaji aszú, erdei piknik, édességünnep: ezek a programok várnak a héten
Ezen a héten hatalmas a választék, izgalmas, különleges és megismételhetetlen programok várnak mindenkit.
-
2019 szeptember 9.
A csomós tejbegríz, ami végigkísért a gyerekkoromon: édes nosztalgia
Vannak, akik a hétköznapokban észre sem veszik, hogy micsoda fenséges dolgokat esznek. Vannak, akik soha nem jönnek rá. És vannak az ínyencek.
-
2019 szeptember 8.
A rooibos nem tea, de nagyon egészséges - Így érdemes fogyasztani
A Rooibos valójában nem is tea, ugyanis nem tealevélből készül. De akkor mégis miből?
-
2019 szeptember 7.
5 konyhai trükk a hideg vaj kenhetővé varázslására
A vaj a hűtőben volt, de azonnal kenhető, lágy állagban lenne rá szükségem, mihez kezdjek?
-
2019 szeptember 6.
A világ legdrágább fűszerei – Miért kerülnek annyiba amennyibe?
Melyek ezek a fűszerek és miért érnek ennyit? Nézzük meg a három legdrágább fűszer eredetét és értékét.
-
2019 szeptember 4.
Egy feleség egy hónapon át harmincféle lecsót főz a férjének: hogyan lehetséges ez?
Egyik ősidők óta kedvenc gasztrobloggerem, Fűszeres Eszter a múlt héten őrülten izgalmas kihívásba kezdett: 30 napig minden nap készít egy lecsót.
-
2019 szeptember 3.
Megoldások, ha lángol az arcod a csípőstől - A hideg víz egyenesen rossz ötlet
Igyál vizet, hajtsd a hideg levegőt két tenyérrel a szád irányába vagy ugrálj fél lábon és káromkodj jó hangosan. Melyik válik be, ha éppen túlvállaltad a csiliszószt? Valószínűleg egyik sem.
-
2019 szeptember 2.
Azt hinnéd szőnyeg van a képen, pedig valami egész másról van szó
Vajkrémből elképesztően gyönyörű, egészen lenyűgöző tortákat lehet készíteni. Legutóbb csodaszép, virágokkal díszített változatokat néztünk meg, most viszont igazán különleges mintázatú tortákra bukkantunk.
-
2019 szeptember 1.
Sok vagy kevés kalória? Kevesebben múlik, mint gondolnánk
Manapság mindenki a kalóriákat számolgatja - veszünk egy kekszet, és rögtön azt nézzük, hogy mennyi az annyi, megehetjük-e.
-
2019 augusztus 30.
Milyen színű a konyhád? Nem mindegy az étvágy szempontjából
Sokan nem gondolnak bele, hogy a színeknek mekkora erejük van: egy-egy szín hatalmas hatást gyakorolhat ránk a tudtunkon kívül. Így van ez az étvágygerjesztő színekkel is - na, de melyek azok, amelyekre elég ránézni és már korog a gyomrunk?
-
2019 augusztus 28.
3 gyerek, 8 év tapasztalat: hogy eszik meg majdnem mindent a gyerek egy feketeöves anya szerint?
Gyerekeket etetni nehéz, és nem léteznek univerzális, minden egyes kölyökre működő irányelvek, néhány dologra viszont rájöttem három gyerek nyolc és félévnyi terelgetése alatt, ami segíthet.
-
2019 augusztus 27.
Mi a gyerekek igazi véleménye a menzáról? Körbekérdeztük az illetékeseket
Az iskolai menzáról mindenkinek megvan a véleménye, sok-sok jó vagy rossz emlék kötődik hozzá gyerekkorunkból. De mit gondolnak róla a mai gyerekek? Változott valamit a minőség és a kínálat? Körbekérdeztük a körülöttünk élő iskolásokat.
-
2019 augusztus 25.
Zseléből torta? Nemcsak hogy lehetséges, hanem még elképesztően gyönyörű is
A kreatív cukrászat fénykorát éli, változatosabbnál változatosabb díszítési technikákat láthatunk, olyan mintha az alkotók versenyeznének egymással, hogy kié a legkülönlegesebb és legdíszesebb desszert. Erre jó példa Siew Heng Boon munkássága, aki zseléből készít háromdimenziós tortákat.
-
2019 augusztus 23.
Ismered a rákfajtákat? Erre figyelj a vásárlásnál és a tárolásnál
Érettségi utáni nyáron Franciaországban nyaraltam egy pár hetet, amiből egy-két napot egy helyi családnál töltöttem. Az egyik emlékem pont evéshez kapcsolódik: a házigazda meg akart lepni valamilyen különlegességgel, így egyszer egy homárt vett, amit elképesztően finoman el is készített nekem.
-
2019 augusztus 21.
Kézzel készített, szivárványszínű tészták, amiktől garantáltan megjön az étvágyunk
Linda Miller Nicholson újragondolta a raviolit, tortellinit, spagettit és az összes többi tésztát - elképesztően színes módon. Kézzel készített, csak természetes alapanyagokkal színezett tésztákat gyárt otthonában.
-
2019 augusztus 19.
Sose dobd ki a kávézaccot – Inkább öntsd a lefolyóba, vagy tedd a hűtőbe
A lefőzött kávé után maradt zaccnak nem a kukában van a helye! Nagy hasznát veheted, ha nem dobod ki, mert rengeteg háztartási gond ellen nyújt egyszerű megoldást. Többek között takarításhoz, szagtalanításhoz és a dugulás megelőzéséhez is hatásos. És még ezeken kívül is egy csomó probléma ellen bevetheted.
-
2019 augusztus 7.
10 ehető gyomnövény: a gazok sem feltétlenül haszontalanok
Azt hiszem, a gyomnövények esetében nem túlzás azt állítani, hogy az alapanyag a lábunk előtt hever. Csak annyi a dolgunk, hogy lehajoljunk és felvegyük őket.
-
2019 augusztus 2.
Baconhegyek és sajtpiramis: lenyűgöző képeket készített a fotós
Bár a Hold nincsen sajtból, mint a dalban, Carl Warner alkotásaiban ez is lehetséges. A művész mindennapi élelmiszerekből és alapanyagokból hoz létre ehető világokat, amiket fotó formájában örökít meg.
-
2019 augusztus 1.
Megbokrosodott a fűszernövényed? Így tedd el télre!
Van, akinek néhány szálnyi is hamar kipusztul, más egy sima panelerkélyen is óriási bokornyi fűszernövényeket képes növeszteni. Ez azonban nem tart örökké, és télen nagyon jól jön az illatos házi fűszer a kamrában.
-
2019 július 27.
Az ételmolytól is meg lehet szabadulni: házi praktikákat mutatunk
Nem tudom megszámolni, hányszor pakoltam ki a spejzt, dobtam ki belőle szinte mindent és mostam le az összes polcot. Mindez nem egyfajta tisztaságmánia, hanem kötelezettség: molyok lepték el az ételeket.
-
2019 július 27.
Miből áll egy tipikus izraeli reggeli? Nem csak étel, életérzés is
Aki járt már Izraelben, az tudja, hogy a minőségi étkezés a mindennapok része. A helyiek szeretnek finom és főleg egészséges ételeket fogyasztani. A legfontosabb étkezés a reggeli, amelyet mindenki nagyon komolyan vesz.
-
2019 július 21.
Te tudod, mi a különbség a házmester és a hosszúlépés között? Fröccsszótár!
A fröccs témájában annyit tudnak vitatkozni a borosok, mint akárki más bográcsozás közben egy adag lecsó fölött állva. Fehérből vagy rozéból, jó vagy közepes borból, szódával vagy ásványvízzel, milyen hígításban lesz a legjobb?
-
2019 július 13.
Frissítő uborkás víz: miért jobb, mint a sima?
Talán sokan még mindig furcsállják, pedig már jó ideje elképesztően menő dolog az uborkás víz. Sokan gondolnak róla olyanokat, hogy szebb lesz tőle a bőrünk, méregtelenít meg úgy általában lefogyunk és megfiatalodunk tőle.
-
2019 július 11.
Tényleg lehűt a forró leves a melegben? Ideális ételek kánikulában
Kánikulában nem kívánunk semmit enni, csak hideg görögdinnyén és jeges kovászos uborkán élnénk legszívesebben. Aztán hirtelen, pillanatnyi elmezavarunkban vagy a hűvös légkonditól megvezetve kirendelünk egy szuper csípős pad thait. Jót fog tenni vagy rosszul leszünk?
-
2019 július 4.
Az alkoholmentes jó szöveg, de nem sokat ér, ha az alakodról van szó
Megérkezett az igazi meleg, a munka utáni lazulós vagy a későn kelős hétvégéken üldögélős helyek szezonja. Egyre később sötétedik, az embernek munka után nem az az első dolga, hogy rohanjon haza, hanem épp ellenkezőleg, minél több időt szeretne a szabadban tölteni
-
2019 július 1.
Mi a különbség a fagylalt és a sorbet között? Melyik a könnyedebb?
Ahogy beköszönt a nagy meleg, étkezések után sütemény helyett fagylaltot kíván a szervezet. Legalábbis az enyém. Ahogy főétkezésre, úgy desszertnek sem esnek jól a nehezebb falatok. Ha valakinek a fagylalt is túl tömény lenne, próbálja ki a sorbet-t.