101 találat
-
2019 november 13.
Halászlé, természetes borok, vegán termékek, jazz zene: a november sem lesz unalmas
Bár lassan közeledik a tél, még mindig nem érdemes bekuckózni a hétvégén: ismét sok-sok gasztroprogram közül válogathatunk, nagy részük beltéri, úgyhogy fázni sem fogunk.
-
2019 november 13.
Nagymamám köhögésre adta, nem véletlenül – A fekete retek többek között kiváló légúttisztító
Ahogy beköszönt a hideg és nyálkás idő, biztosan elkapok valamilyen köhögős betegséget. A köhögés csak arra "jó", hogy zavarja a napomat, semmilyen más tünet nem társul hozzá. Ez viszont nagyon ragaszkodik hozzám, és sokáig el sem enged.
-
2019 november 12.
Novemberben a vörösboroké a főszerep: szuperül illenek a szezonális fogások mellé
Hiába volt csodaszép, meleg szeptemberünk és októberünk, a novemberrel elkerülhetetlenül itt a hűvös idő. Az esős, korán sötétedő estéket leginkább egy-egy palack vörösborral dobhatjuk fel.
-
2019 november 12.
Ezért ne sűrítsd többet krumplival a főzeléket, ha babának készíted
Babapépet készíteni egyáltalán nem olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk. Van néhány dolog, amiben jobb változtatni anyáink trükkjein, ilyen például a sűrítés.
-
2019 november 12.
Feldagadt száj, nehézlégzés? Lehet, hogy dióallergia áll a háttérben
Az egyik legnagyobb ijedtség egy unalmas téli estén ért, amikor dióropogtatás közben azt éreztem, hogy bedagad a torkom és alig kapok levegőt.
-
2019 november 11.
Itt a gesztenyeszezon, de tudjuk, hogy mi mindenre jó kedvenc őszi csemegénk?
Ősszel megérkezik a varázslatos gesztenye, ami önmagában és alapanyagként is felhívja magára a figyelmet.
-
2019 november 11.
Van értelme pizzasütő követ vásárolni? Ropogósabb lesz tőle a házi pizza?
Azt már tudjuk, mi a legjobb házi pizzatészta és -szósz titka, a tökéletesítéshez csak egy kemencére lenne szükség, ez azonban nem annyira könnyű ügy.
-
2019 november 10.
Mitől lesz természetes egy bor? Most te is megkóstolhatod a natúr borokat
Odafigyelünk, hogy mit eszünk, de sokszor arra már nem, hogy megnézzük, milyen bor kerül az asztalunkra. Most nem a fajtájára, a pincészetre, de nem is arra gondolok, hogy fehéret, rozét vagy vöröset kínálunk, hanem arra, hogy megnézzük-e a bor címkéjén az összetevőit.
-
2019 november 10.
Ezek az ehető és a mérgező bogyók - Vigyázzunk az erdőben
Ősszel az erdőt járva gyönyörködhetünk a természet szépségeiben, de nagyon vigyázzunk milyen növényeket érintünk meg. Ugyanis a gyönyörű bogyók közül némelyik érintése súlyos betegségeket, akár halált is okozhat.
-
2019 november 9.
Szekszárd a vörösborok hazája: ilyen a legfinomabb kadarka, kékfrankos és bikavér
Nemrég a Szekszárd Palackban szakmai kóstolóján jártunk, amely kezdeményezés a borvidék összefogásának eredményeként született meg.
-
2019 november 9.
Miből készül a nyírfacukor, mikor hasznos és mikor nem?
Egyre többen választják cukor helyett a xilitet, avagy a nyírfacukrot, azt gondolva, hogy az természetesebb és egészségesebb, ami azért nem teljesen igaz.
-
2019 november 8.
Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - Az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú
A magyar lakosság harmada fogyaszt csak napi szinten zöldséget, amely nem csak az egészségünkre, de a környezetünkre nézve sem kedvező.
-
2019 november 7.
Márton napon ide menj enni: a legjobb programok libás ételekkel és újborral
Szent Márton ünnepéhez számos népszokás kötődik. Márton napja a karácsonyi 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap, ilyenkor nagy lakomák és bálok voltak a régi időkben. Különösen az evésnek hódoltak, hisz a néphiedelem szerint, aki ilyenkor nem eszik eleget, annak a következő esztendőben üres lesz a tányérja.
-
2019 november 7.
Utálod a sárgaborsót? Ezekkel a módszerekkel szeretheted meg!
Olcsó, egészséges és hasznos alapanyag, ha elrugaszkodunk a gyerekkorunkban megszokott, rántástól nehéz, fojtós főzelékektől.
-
2019 november 6.
A sült rizs alapképlete: bármilyen maradékból elkészíthető
Zöldséges, ropogós, fűszeres és tíz perc alatt elkészíthető maradékokból - a sült rizs a munkából hazaeső ember legjobb barátja.
-
2019 november 6.
Csokoládéfesztivál, bakonyi receptek, somlói borászatok: különleges finomságok várnak a hétvégén
A desszerteket, a sós főételeket és az italokat kedvelők is megtalálják a nekik tetsző programot ezen a novemberi hétvégén.
-
2019 november 5.
10 meglepő alapanyag, amiből akkor is szuper levesbetét lesz, ha épp nincs otthon semmid
Végre itt a krémleves szezon, mostantól májusig egymás után főzzük különböző kombinációkban. De mi kerüljön a tetejére? 10 ötletünk is van.
-
2019 november 5.
Száraz vagy friss élesztőt válasszak: van egyáltalán köztük különbség?
A legtöbb alapanyagból a friss a legjobb választás, de vannak szokatlan kivételek, mikor praktikusabb döntés a tartós változat.
-
2019 november 3.
Mesehősök és cuki állatok a gyerekek tányérján - Egy anyuka minden ételből alkotást varázsol
A gyerekek ízlését finoman szólva is nehéz eltalálni, már ami az ételeket illeti. Keringenek mendemondák szuper jóevő gyerekekről, de az enyémek nem pont ilyenek, már ami a lányomat illeti. A fiam egy kicsit könnyebb eset, de neki is vannak berögzült "nemszeretem" ételei.
-
2019 november 2.
Hétvégi ebédötletek, amik nulla munkával elkészíthetők - Lusta ételek pihenni vágyóknak
Főzni kéne valamit, amit mindenki szeret, de nem szeretnék a konyhában állni egész szombat délelőtt, mi legyen? Több jó ötletünk is van!
-
2019 október 31.
Nagypapám alapképlete, ami bármilyen zöldségből készült levesnél működik
Az örökölt recepteknél nincs fontosabb: egy nagyszülői variálható alaprecept pedig még hasznos is.
-
2019 október 31.
Olcsón nagyon jót: csodás bangladesi büfét találtunk a belvárosban
A Bangla büfében nincsenek csicsás tálak és bársonyfüggönyök, van viszont kedves, gyors kiszolgálás és finom ételek.
-
2019 október 30.
Túró rudis édességek, újborok, török ízek: különleges ételek és italok várnak a héten
A édességkedvelőknek kedvez ez a hét: Lindt csokoládé, túró rudi, de megannyi más finomság és italkülönlegesség is megkóstolható lesz ezen a héten.
-
2019 október 29.
A férfi rendel az étteremben? Mit csináljunk, hogy ne legyen rúzsos a pohár? Asztali etikett
Nemrég a Dunapark Kávéház asztali etikett workshopján vehettem részt, ahol az etikettszabályok elsajátítása mellett még a megújult kávéház kínálatát is kipróbálhattam.
-
2019 október 29.
Sokkal olcsóbban és jobban jársz, ha magadnak állítod össze a diákcsemegét
Az egyik legjobb nassolnivaló a világon, ráadásul táplálóbb is a többinél - és sokkal olcsóbb, sőt, jobb is lesz, ha magunknak állítjuk össze.
-
2019 október 28.
3 dolog, amire figyelj, ha jó minőségű vajat keresel a boltban
Rengeteg különböző vaj közül lehet választani a boltban, de mi alapján döntsek, melyik lesz a legjobb?
-
2019 október 26.
Szeretsz sütni? Ezt a 7 sütőformát mindenképp szerezd be
A finom sütemény alapja a jó tészta, de az sem mindegy, hogy milyen formában sütjük, már csak a külcsín miatt sem.
-
2019 október 25.
Igaz, hogy nem ég oda a vaj, ha olajjal keverve hevítjük?
Tényleg segít megelőzni az olaj a vaj túlhevítését, vagy nem változtat az égési pontján? Utánajártunk a kérdésnek.
-
2019 október 24.
Mitől lesz speciality egy kávé, és hogy érdemes elkészíteni a szakértők szerint?
Gyümölcsös íz, csokoládés, karamellás jegyek, terroir - Akár egy borkóstolón is járhattunk volna.
-
2019 október 23.
A főzés jobb, mint egy terápia - Hogyan nyugtat meg egy étel elkészítése?
Meditálni nem mindenki tud, de mi van, ha a főzésen keresztül sikerül elérni ugyanazt az áldásos hatású állapotot?
-
2019 október 23.
Grúz vacsora, birsalmás fogások, whisky show - Izgalmas őszi programok várnak
Ez a hétvége a különleges ételekről és a prémium italokról szól: nem mindennapi grúz fogások, birsalmával készült finomságok, amerikai klasszikusok, minőségi borok és whisky-k várnak mindenkit.
-
2019 október 22.
6 alapanyaghelyettesítő, hogy ne kelljen feleslegesen a boltba rohangálni
Egyik rémálmom, hogy még pizsamában nekiállok hétvégén reggelit készíteni és nyúlok a tojásért, amiből egy darab sincs otthon. Abban a pillanatban bevillan, hogy előző este fogyott el, és persze akkor már lusta voltam lemenni a boltba.
-
2019 október 21.
Mikor mennyi és milyen szénhidrátra van szüksége a szervezetnek?
Ember legyen a talpán, aki eligazodik a sok diétában és ajánlásban, például a szénhidrát kérdésében.
-
2019 október 20.
Ezért fontos a folyadékpótlás - Érvek és tények, miért igyunk eleget
Mit jelent az egészséges életmód? Mikor ez a kérdés szóba kerül, rögtön arra gondolunk, milyen fontos is a megfelelő táplálkozás, testedzés, hogy mindig kipihenjük magunkat, stresszmentesen éljünk és ami a legfontosabb, mindig figyeljünk, hogy kellő folyadékmennyiséget juttassunk a szervezetünkbe.
-
2019 október 19.
Hat hangulatjavító étel, ha rosszra fordul az időjárás
Bár egyelőre óriási szerencsénk van az idei ősszel, mert a hűvös hajnalok ellenére csodálatosan süt a nap, de egyszer csak eljön az az idő, amikor mindenünket odaadnánk egy kis napsütésért.
-
2019 október 18.
Koccintsunk Champagne-nal a champagne-ra - Október 18-án ismét megünnepeljük a habzó italt
Nem nagyon találkoztam még olyan emberrel, aki ne szerette volna a pezsgőt, akit ne borzongatott volna meg a dugó halk pukkanása, és aki nem kortyolta volna élvezettel ezt a habzó italt.
-
2019 október 17.
Szuper szakácskönyv jelent meg hozzátápláláshoz és gyerekeknek szánt receptekkel
Babát és gyereket etetni óriási, de szép kihívás, és nagyon jól jön, ha van hozzá hiteles segítség. Most megjelent egy szakácskönyv, ami ezt a célt tűzte ki.
-
2019 október 17.
így készülnek az ételfotók: a legtöbbször nem is ehető az étel, hiába harapnál bele a legszívesebben
Fontos, hogy egy ételfotó látványos legyen, de nem mindegy, hogyan érjük el azt. A reklámplakátokon látható finomságok ritkán ehetőek.
-
2019 október 16.
Tartósabb lesz a párkapcsolatunk, ha együtt főzünk? Milyen előnyei vannak?
A rengeteg párban főzés közül a Szex és New York azon jelenete ugrik be rögtön, amikor Mr. Big lelkesen készíti a vacsorát, miközben Carrie a konyhapulton ücsörögve kortyolgat valamilyen méregdrága vörösbort.
-
2019 október 16.
Vadkovászos pizza, hulladékmentes vásár, séta a Duna-korzón: októberi gasztroprogramok
Továbbra is folytatódnak a gasztronómiai rendezvények, izgalmas, változatos, kül- és beltéri programokon vehetünk részt.
-
2019 október 15.
Divat vagy tényleg segít a fogyásban a ketogén diéta?
Amikor egy újabb irányzat bekerül a köztudatba, sosem lehet tudni, hogy egy kérészéletű hóbort, esetleg egészségromboló diéta vagy tényleg hosszútávon működő életmódváltás lesz-e belőle.
-
2019 október 15.
Az 5 leghatásosabb fűszer megfázásra és köhögésre: ezeket fogyaszd influenzaszezonban
A hűvös idő itt toporog a küszöbünk előtt, tetszik vagy sem, hamarosan kíméletlenül lecsap ránk, vele együtt pedig a nátha, torokfájás és köhögés is.
-
2019 október 14.
Melyik almafajta a savanykás és melyik az édes? Sütibe is, kompóthoz is más kell
Rengetegféle almát lehet kapni, nyersen, kompótnak, süteménybe is szuper ez a gyümölcs - az almához olyan könnyen hozzájutunk, hogy el is felejtjük, milyen tökéletes gyümölcsről van szó.
-
2019 október 14.
Így zajlik egy sörtanfolyam: italkülönlegességek, sörtörténet és -készítés
Pár napja a Hungarian Beer Acadamemy - HUBA - sörtanfolyamán vehettünk részt, ahol megtanultuk a sörkészítés csínját-bínját, megismertük az alapanyagokat, a gabonából készült ital történetét, illetve húszféle különlegességet is megkóstolhattunk.
-
2019 október 13.
10 reggeliötlet a rohanós hétköznapokra az egyszerűtől a különlegesig
Mióta a gyerekeim iskolások, a hétköznapok sokkal kapkodósabbak, mint korábban. Minden perc értékes és mindig van egy fekete lyuk az időben, ami egyszerűen eltűnik.
-
2019 október 12.
Fölösleges vagy hasznos eszköz a fokhagymanyomó? Mi történik a fokhagymával, ha áttörjük?
Jó-e a fokhagymának, ha átpasszírozzuk, avagy újabb felesleges porfogót találtam a konyhámban.
-
2019 október 12.
Tényleg jó a kóla gyomorrontásra, másnaposságra és takarításra? Közhiedelmek nyomába eredtünk
Vannak, akik egyértelműen kólaellenesek és vannak, akik le sem tudnának mondani kedvenc üdítőjükről. Ez a cikk azonban most nem ezt az ellentétet boncolgatja, hanem azt, hogy a kóla mi mindenre lehet jó, ha hiszünk a közhiedelmeknek.
-
2019 október 11.
Nem a héja és a sárgája színe határozza meg a tojás minőségét - A számot figyeld rajta
A tojás az egyik legvitatottabb élelmiszer, már ami az egészségre gyakorolt hatását illeti. Szinte évente jelennek meg olyan tanulmányok, amelyek mellette és olyanok, amelyek ellene érvelnek.
-
2019 október 10.
Miért ilyen siralmas a gyerekmenü az étteremben, és hogyan válassz helyette?
Dinóhús, spagetti, sült krumpli, mi értelme van vajon a gyerekmenünek az étlapon, miért és hogyan ne onnan válasszunk?
-
2019 október 9.
Olyan hely nyílt Budapesten, amilyen azelőtt még nem volt: csak zabkását lehet kapni
Kipróbáltuk Budapest első zabkásázóját, és csak azt bánjuk, hogy nem nekünk jutott ilyesmi az eszünkbe.
-
2019 október 9.
Különleges kürtőskalácsok, erdei gombák, székely termékek: továbbra is tobzódnak a gasztroprogramok
Ősszel sem áll meg az élet, amíg jó az idő, addig érdemes kimozdulni, ha pedig már kint vagyunk, menjünk el egy-egy gasztrofesztiválra is.
-
2019 október 8.
Miért nem járnak az emberek Budára húslevesezni? Összefogtak a békebeli magyar éttermek
Miért van szükség a hagyományőrző budai vendéglők összefogására, avagy tényleg kell reklám a velős csontnak?
-
2019 október 7.
Melyik liszt kell kalácshoz, linzerhez és kenyérhez? Megmondjuk!
Ha elfogyott otthon a finomliszt, helyettesíthetem bármilyen másik liszttel, ugyanaz lesz a végeredmény?
-
2019 október 6.
Sütőtökfélék: melyikből készül a legfinomabb püré, sült tök vagy főzelék?
Sokszor a sütőtök elnevezést egy bizonyos tökfélére használjuk, pedig jóval többféle sütőtök létezik, mint gondolnánk.
-
2019 október 5.
Mi az a mooncake, és hogyan készül? Igazán gyönyörű a kínai édesség
A mooncake az egyik legjelentősebb kínai ünnep süteménye, amely tradicionálisan babpasztával és kacsatojással készül.
-
2019 október 4.
Idézzük vissza a nyarat a buborékos italokkal: pezsegjen az élet ősszel is
Mindig reménykedünk egy szép, hosszú, napsütéses őszben, amikor még - ugyan egy melegebb pulcsiban, vagy takaróba burkolva - kiülhetünk egy-egy pohár borral.
-
2019 október 3.
Ezek az ételek nem csinálnak savat: ezeket edd és ezeket kerüld, ha ég a gyomrod
A túlzott savtermelődés nem csak gyomorégést okozhat, de refluxbetegséget is kialakíthat, úgyhogy nem mindegy, hogyan táplálkozunk.
-
2019 október 2.
Tényleg kevésbé egészséges a mirelit zöldség, mint a friss? Soktényezős a válasz
Van különbség a mirelit és a friss zöldség tápanyagtartalma között? Ennek a kérdésnek jártunk kicsit utána, hogy segítsünk a választásban.
-
2019 október 2.
Elfeledett receptek, ázsiai ízek, őszi termények és finom borok: október első hétvégéje csupa meglepetés
Sokszínű, változatos programok tarkítják az első hűvösebb őszi hétvégét. Kiváló borok, nemzetközi ízek, hagyományos receptek, őszi finomságok várnak mindenkit.
-
2019 szeptember 29.
Miért jó, ha a helyi kisboltban vásárolsz? Nem csak az ételeknél számít
A Miutcánk egy olyan közösség-fejlesztő platform, amely környezettudatos és fenntartható elveket tudhat magáénak, ráadásul még a helyi vállalkozásokat is segíti.