108 találat
-
2020 április 9.
Kamrakaják: levesek, amiket meg tudsz főzni abból, ami tuti van otthon
Olyan levesrecepteket gyűjtöttünk, amiket bármikor el tudtok készíteni kevés alapvető hozzávalóból, ráadásul nem is bonyolultak.
-
2020 április 9.
Rántotta, ahogy még sosem készítetted - 3 különleges módszert mutatunk
Mostanáig azt gondoltad, hogy a rántotta összehabart, kisütött tojás: hát nem. Három különböző módszert is mutatunk az elkészítéséhez.
-
2020 április 7.
Hogyan lesz igazán aranyló és gazdag ízű a húsleves? Ezek a legfontosabb szabályok
Húsleves nélkül nem tudjuk elképzelni az életet se télen, se nyáron, se vidám, se bezárkózott időkben.
-
2020 április 6.
Négyféle étel, amibe érdemes joghurtot tenni - Sokkal finomabb lesz tőle
A joghurt nemcsak önmagában kanalazva finom, hanem nagyon sok ételt sokkal krémesebbé, selymesebbé tesz, már akkor is, ha csak egy keveset teszünk belőle.
-
2020 április 6.
10 gyors és pénztárcabarát recept darált hússal - A gyerekek is szeretni fogják
A darált hús nagyon hasznos és fontos alapanyag, érdemes betárazni belőle, mert nagyon sokféle fogást készíthetünk el vele.
-
2020 április 5.
Olaszrizling, amiben mindig megbízhatunk - Nagyon sokféle ételhez illik
Először is hagyjuk a névvitát: nem olasz és nincs köze a rajnai rizlinghez. Olyan régóta megbízható társunk itt a Kárpát-medencében, hogy mindegy, miként nevezzük, bárkit kérdezünk meg, mindenki ismerni fogja az olaszrizlinget.
-
2020 április 5.
10 szuper ropogós kekszrecept, amit home office alatt a gyerekekkel is megsüthetsz
Egy kis nassolnivaló mindig jól jön, különösen az ilyen otthon töltött napokon, amikor az egész család együtt van. Jó, ha akad kéznél egy kis ropogtatnivaló, amit munka vagy tanulás közben elmajszolhat az ember.
-
2020 április 5.
Így készül a tökéletes csurgatott vajas galuska: az izgalmas levesbetét 10 perc alatt kész
Hihetetlen, hogy a gasztronómia mennyit változik, új trendek hódítanak, azonban az igazi, hagyományos ízek mégsem merülnek feledésbe, nincs az a menő új irányzat, ami elsöpörné nagyanyáink ízeit.
-
2020 április 4.
Polcz Alaine takarékos konyhai ötletei az elkövetkezendő spórolós időkre
Az egyik kedvenc főzős könyvem, a Főzzünk örömmel, olyan tippekkel van tele, amiket mostanában sokan tudnak majd hasznosítani.
-
2020 április 4.
Tojásfőzés: a lágyabb sárgájú és a keménytojás titkai
Hány perc alatt marad még lágy, lekvárszerű a sárgája, és mikor lesz már egészen kemény? Egyáltalán hogyan kell jól megfőzni és megpucolni a tojást?
-
2020 április 3.
Erre figyelj, ha élelmiszert szállítasz időseknek és rászorulóknak – Alapvető higiéniai szabályok
Gondoskodni mindig jó, pláne most, amikor igazán nagy szükség van rá, főleg az idősebb korosztálynak. De nem mindegy, hogyan tesszük.
-
2020 április 3.
Hogyan helyettesíthető a tojás a süteményekben? Nem kell rögtön a boltba rohanni, ha elfogyott
A tojás olyan alapvető alapanyag a legtöbb süteményben, hogy eszünkbe sem jut, mi van akkor, ha akár allergia vagy egyéb ok miatt helyettesítenünk kell.
-
2020 április 2.
10 olcsó receptet mutatunk: tápláló és finom ételek, amelyek kímélik a pénztárcát
Olykor nem árt spórolni, összehúzni kicsit a nadrágszíjat, jól jön a félretett garas, ha épp gyűjtünk valamire, vagy egyszerűen csak a helyzet megköveteli, hogy jobban odafigyeljünk, mit mire költünk.
-
2020 április 1.
10 finomság, amit megsüthetsz karantén idején – A kenyérféléktől a csodás süteményekig
Mióta be vagyunk zárva a lakásba, legalábbis a lehető legkevesebbet mozdulunk ki, mindenkiből előbújt az amatőr cukrász és szakács, és akár kényszerből, akár örömből, elkezdett sütni-főzni.
-
2020 március 31.
6 nagyszerű film, amiben a gasztronómia a főszereplő: önkéntes karantén idejére tökéletesek
A vírus miatt otthon kell maradni, de ezt sokan nehezen viselik, nem tudják, mivel üssék el a kéretlen szabadidejüket. Nem érdemes búslakodni, használjuk ki a nyugis perceket, próbáljuk élvezni őket.
-
2020 március 31.
10 szabály a tökéletes palacsintához: így nem fog szakadni vagy tapadni
Sok múlik ugyan a jó palacsintatésztán, de legalább annyira fontos, hogy ismerjük azokat a trükköket és tippeket, amik a hajszálvékony, rugalmas és szép palacsintához vezetnek.
-
2020 március 30.
A lázas beteg étrendje - Kímélő, mégis tápláló ételek
Ne legyen rá szükség, de ha betegek, netán lázasak vagyunk, az étrendünknek is követnie kell az állapotunkat.
-
2020 március 29.
5 gluténmentes és nagyon finom gabona: a tefftől a farroig
A gabona ősidők óta az emberiség fő táplálékai közé tartozik, a szénhidrátban gazdag élelmiszer őrölten tészták készítésére alkalmas, szemesen köret, levesbetét vagy más tápláló étel készülhet belőle.
-
2020 március 28.
Rémisztő divat: egyedül esznek a kamera előtt, és sokan fizetnek érte, hogy nézhessék
Jelen helyzetben már nem is tűnik annyira furcsának az a gasztroműsor, ami Koreában már csaknem tíz éve divat: csinos lányokat lehet nézni, ahogyan esznek.
-
2020 március 28.
Meddig áll el a kenyértészta a hűtőben? Pita, lepény, pizza lehet belőle percek alatt
Ha kenyeret, pizzát vagy más lepényféleséget sütünk, gyakran előfordul, hogy marad belőle, de olykor érdemes szándékosan többet készíteni.
-
2020 március 28.
12 szuper tésztaétel karantén idejére – Laktató finomságok a kamrából
A jól felszerelt kamra polcain roskadoznak a tészták, de nem dísznek vettük őket, főzzünk belőlük valami finomat. Rögtön 12 receptet mutatunk, nehéz lesz a választás, melyiket is főzzük meg.
-
2020 március 27.
7 szuperfinom kenyér és pékáru otthon sütve: bevált recepteket gyűjtöttünk
Rájöttem, hogy az otthonlét legbonyolultabb logisztikai és beszerzési feladványa, hogy naponta, de legalább kétnaponta legyen friss pékáru az asztalon.
-
2020 március 26.
A krumplileves nem unalmas: 4 nagyon finom változatot mutatunk
Mire kimondom, hogy krumplileves, máris mindenki elalszik, de nem akkor, ha erdélyi szakácskönyvünkhöz nyúlunk ihletért.
-
2020 március 25.
Gyulladáscsökkentő és baktériumölő: a fahéj nem csak finom
Különleges aromája semmivel sem téveszthető össze, az alma legjobb barátja, illatában meghitt karácsonyi emlékeket idéz az ősi fűszer. Sokan csak hűvös időben használják, pedig a fahéj az év minden szakában fogyasztható, ráadásul még az egészségünknek is jót tesz.
-
2020 március 25.
Mit tároljunk és mit ne a hűtőszekrényben? Az sem mindegy, melyik polcra tesszük
Amikor hazavisszük a megvásárolt élelmiszereket, a nagy részét automatikusan elkezdjük a hűtőbe pakolni. Azt gondoljuk, jobb betenni a hidegre, minthogy megromoljon. Főleg meleg időben vagyunk jóval elővigyázatosabbak.
-
2020 március 24.
Ne dobd ki a fáradt olajat, mert nagyon jót tesz a frissnek: elmondjuk, miért
Mindig sok kérdést vet fel a maradék olaj: mit kezdjünk vele, hogyan gyűjtsük, ki szabad-e önteni? Itt egy módszer, amivel akár újra is hasznosíthatjuk.
-
2020 március 24.
Sok lett a kamrában a liszt? Adunk pár ötletet, mire használhatod fel!
A jelenlegi helyzet miatt az emberek hihetetlen mértékű lisztvásárlásba kezdtek, sokak szerint feleslegesen. A legtöbben azt tanácsolják, ne változtassunk a napi szokásainkon, és igyekezzünk odafigyelni, hogy egészséges, változatos ételek kerüljenek a tányérunkra.
-
2020 március 24.
10 ízletes fogás, ami konzervből is elkészíthető: változatos recepteket mutatunk
A konzervzöldség sem ördögtől való, sőt, egy-egy helyzetben különösen jól jöhet, ha van otthon és tudjuk, mit kezdjünk vele.
-
2020 március 20.
Hogyan készíts kenyeret, ha nem kapsz sehol élesztőt? Több klassz megoldás is létezik!
A boltokból elfogyott az élesztő, de emiatt nem érdemes kétségbeesni: vannak ugyanis szuper alternatív megoldások, amikkel lehet kenyeret sütni.
-
2020 március 19.
Gourmet karantén: szuper dolgokkal készültek az éttermek az otthon rekedőknek
Szuper kezdeményezések indultak az utóbbi napokban, a vendéglátóhelyek házhozszállítással segítenek minket az otthon töltött időszakban, mi pedig ajándékutalványokkal támogathatjuk a munkájukat.
-
2020 március 19.
Hihetetlen, mennyire egészséges a brokkoli - Ezért érdemes gyakran fogyasztani
A brokkoli megosztja az embereket, vannak, akik rajongásig imádják, míg mások köszönik, nem kérnek belőle. Az utálat oka az lehet, hogy rosszul készítik, ha ugyanis túlfőzik, kellemetlen állaga és illata lesz.
-
2020 március 18.
Tízéves születésnapját ünnepli az egri csillag - Az Egri Borvidék nem csak vörösborairól híres
Tíz évvel ezelőtt egy fiatal generáció egyfajta útkeresésben volt a borvidéke kapcsán.
-
2020 március 18.
Segít a fogyásban és megfázás ellen is hatásos a gyömbér: mutatjuk, mennyi mindenre jó
A gyömbért, ezt a csípős, Ázsiából származó fűszernövényt világszerte gyógynövényként használják, olyan jótékony hatásai vannak, hogy gyakorlatilag orvosságként is számon tartják.
-
2020 március 17.
A legjobb tepsiben készült fogások – A 10 legkedvesebb receptünket mutatjuk
Kedvenc receptjeim tepsiben készülnek, nem csak azért, mert viszonylag megúszós, tartalmas fogások, előnyei közé sorolandó, hogy nagyon változatos ételek készíthetők sütőben, az egyszerűtől az egészen különlegesig.
-
2020 március 16.
Himalája, tengeri, konyhai vagy kóser só? Ez a fő különbség közöttük
Sót mindenhez használunk, ha sütünk, ha főzünk, nincs nélküle íze az ételnek. Mégsem fordítunk rá nagy figyelmet, milyet veszünk meg, csak lekapunk egyet a boltok polcairól.
-
2020 március 16.
6 étel, amiben rengeteg a D-vitamin: fogyaszd őket minél többször
D-vitamint a legjobban a napsugarakkal tudunk magunkba szívni, amikor amúgy is sok időt töltünk a szabadban.
-
2020 március 15.
Mi mindenre használható a leveles tészta? Kényelmes megoldás a hétköznapokra
Mindig jó, ha vár ránk otthon valami egyszerű, gyors megoldás, ilyen a leveles tészta, amit változatosan használhatunk fel.
-
2020 március 13.
A koronavírus-pánik ellen ne lisztet vegyél – Mire figyelj viszont folyamatosan?
Hetek óta változó hullámokban tör ki a bevásárlási pánik, hol a liszt fogy el mindenütt, hol a krumpli. Pedig nem ezekre van a legnagyobb szükség.
-
2020 március 12.
Mit készíts medvehagymából, hogyan edd, mihez használd? Sok tippet adunk!
Végre megjelent a piacokon, ott a zöldségeseknél is a tavasz első versenyzője: a medvehagyma. Elmondjuk, mihez esszük mi.
-
2020 március 12.
Melyik a legjobb palacsintarecept? Kipróbáltuk a 3 legnépszerűbbet!
Nagyanyáink, anyáink és korunk kedvenc szerzőjének palacsintareceptjét kevertük be, sütöttük ki és írtuk le a tapasztalatainkat.
-
2020 március 11.
Mi az a csóka, gohér, néró? Különlegességeket kóstolhatsz a hétvégén
Tavasszal nem csak a kedvünk lesz jobb és nem csak a nappalok lesznek hosszabbak, a gasztroprogramok is új erőre kapnak, sokkal több és izgalmasabb esemény közül válogathatunk.
-
2020 március 10.
Nem a főzés, a bevásárlás az időigényes - 4 tipp, amivel időt spórolhatsz
Sosem maga a főzés vagy a sütés vesz igénybe sok időt, sokkal inkább a bevásárlás, a listaírás, az utazás, a sorban állás és a cipekedés.
-
2020 március 9.
A 13 legjobb kora tavaszi vitaminforrás uborka és paradicsom helyett
Brutális ára van a kígyóuborkának és paradicsomnak, de nem csak ezért érdemes másféle zöldségek után nézni. Ötleteket adunk, mit vegyél helyettük.
-
2020 március 9.
10 egyszerű recept, amit taníts meg a gyereknek is - Könnyű és gyors alapreceptek
Azt, hogy a gyerekek közül ki szeret majd a konyhában segédkezni, nem lehet előre megjósolni. Persze érdemes őket bevonni a sütés-főzésbe, de erőltetni úgysem lehet, ha nem akarják.
-
2020 március 7.
A korpa fogyaszt, táplál és méregtelenít: így csempészd a család étrendjébe észrevétlenül
Egy csomó gyógyhatása van a korpának az ismerteken túl, mert nem csak az emésztést pörgeti, de közben táplál is.
-
2020 március 6.
Autentikus grúz étterem nyílt a Ráday utcában - A Tifliszo megér egy látogatást
Grúz étterem nyílt Budapest szívében autentikus, családi receptek alapján készült grúz fogásokkal és italokkal.
-
2020 március 6.
Tudtad, hogy a sárgaborsó igaziból zöldborsó? Ismerjük meg jobban az egészséges hüvelyest
Aprócska sárga szemek, amelyek a boltok polcain várják a vásárlókat. Sokan unalmasnak vélik, a sárgaborsó-főzeléken kívül nem látnak több lehetőséget a hüvelyesben, pedig értékes és változatos alapanyag.
-
2020 március 5.
Sok ezer forint megspórolható, ha így vásárolsz: nem kerül több étel a szemétbe
Egyre több élelmiszert dobunk ki, vele együtt rengeteg pénzt pazarlunk és fölöslegesen terheljük a környezetet is: átgondoltuk, mire érdemes odafigyelni.
-
2020 március 4.
Nőnapi borkóstoló, cukorvirágvásár, termelői piac - Izgalmas programok várnak a hétvégén
Nőnap alkalmából összegyűjtöttünk pár különleges hétvégi programot, de a férfiak se búsuljanak, rájuk is több izgalmas fesztivál és rendezvény vár.
-
2020 március 4.
A franciák legkedveltebb kávéházi szendvicse: így készül a Croque Monsieur
Franciaországban nincs olyan kávézó vagy étterem, ahol ne lehetne kapni az elegáns köntösbe bújtatott melegszendvicset, a Croque Monsieurt.
-
2020 március 3.
Paris Hilton a konyhában – A celebkirálynő újabban a főzésben leli örömét
A szállodalánc örökösnője sok mindenben kipróbálta magát az elmúlt években, volt már botrányhősnő, zs-kategóriás filmekben csillogtatta meg nem létező színészi képességeit, a zeneiparba is be akart törni, most pedig a főzés lett az új hobbija.
-
2020 március 3.
Mit egyél, hogy kihúzd tavaszig betegeskedés nélkül? Ezek az ételek védenek a legjobban
Egyáltalán nem mindegy, mit eszel, különösen most, hogy már kiürültek a vitaminraktáraink. Milyen ételekből érdemes ilyenkor feltankolni?
-
2020 március 2.
A lenmag igazi kincs: hogyan edd, hogy igazán hasson?
Azt eddig is tudtuk, hogy ez a pici, barna mag valódi szuperélelmiszer, aminek elképesztően sok gyógyhatása van, de hogyan kell enni?
-
2020 március 1.
A sókészítés is lehet művészet - Így készül a hónapokig érlelt, ízesített tengeri só
Természetes alapanyagokkal készülnek és hónapokig érlelődnek azok a különleges tengeri sók, amiket valódi szenvedéllyel készít az üzlet tulajdonosa, Barba.
-
2020 február 29.
Hogyan ne haljunk meg idő előtt: könyv a legegészségesebb étrendről
Ha lefölözzük a hangzatos címet és a túlzó kijelentéseket, sokat lehet tanulni Michael Greger táplálkozsáról szóló könyvéből.
-
2020 február 29.
Régi magyar konyha: így sűrítették az ételeket a legrégibb receptekben
Nem a habarás és nem is rántás a legrégebbi sűrítési módszer a magyar konyhában - az eredeti technika mai szemmel egészen furcsa.
-
2020 február 28.
Válasszunk megfelelő krumplifajtát az ételekhez – Sokkal finomabb lesz a végeredmény
A burgonya, avagy krumpli az egyik leggyakrabban használt élelmiszerünk, nincs olyan nap, hogy ne főznénk, sütnénk belőle valamit. A krumplit alapanyagként is használjuk, például nudliba vagy egyéb tésztaételbe.
-
2020 február 27.
10 ötlet, ami segít a napi szükséges mennyiségű zöldség elfogyasztásában
Még ha úgy is érezzük, hogy elképesztően egészségesen étkezünk, akkor sem biztos, hogy mindig sikerül bevinni a napi ajánlott zöldségadagot.
-
2020 február 26.
Érdemes lesz Köveskálra látogatni a hétvégén: isteni borok várják az látogatókat
Hat nagyon különböző, de nagyon izgalmas program lesz a hétvégén, a gasztronómiai újságírás helyzetétől kezdve az ország egyik legnagyobb konyhakiállításán át a környezettudatos életmódig minden lesz.
-
2020 február 26.
Oldja a görcsöket és diétába is beilleszthető - Az édeskömény szuper növény
Az édesköménnyel szülés után találkoztam először, amikor a gyerekem hasfájása ellen édesköménytea kortyolgatását javasolták.