70 találat
-
2020 július 11.
10 ok, hogy miért fogyassz tejet és mézet együtt – Az emésztésnek és a csontoknak is jót tesznek
A méz amellett, hogy finom, igazi csodaszer, tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és aminosavakkal, amelyek miatt mindennap érdemes fogyasztani.
-
2020 július 9.
Ezek a legjobb kistermelői piacok a fővárosban - A kenyérközösségtől az esti piacig
Ha tényleg igazi, háztáji biotermékeket szeretnénk, a kistermelői piacokon érdemes körbenézni, hétvégén, hétköznap, de akár esténként is van olyan, ami nyitva van.
-
2020 július 8.
Bajai halfőzés virtuális térben, gasztroplacc a Diósgyőri várnál - Izgalmas programok lesznek a hétvégén
Ha nincs még tervetek a hétvégére, ne aggódjatok, az alábbi programok között biztosan lesz olyan, ami elnyeri a tetszéseteket.
-
2020 július 5.
A 10 legjobb hűsítő, hideg leves a forró, nyári napokra – Édes és sós változatok
Nyáron a friss, hideg levesek esnek a legjobban, ezért összegyűjtöttük a legjobb főzés nélküli, főzős, édes és sós változatokat.
-
2020 július 5.
Melyik az egészségesebb, a zsír vagy az olaj? Ez a fő különbség a kettő között
Az, hogy a zsír vagy az olaj az egészségesebb, megosztó kérdés, míg egy ideig az olajat éltették a zsírral szemben, addig ma ismét egyre többen térnek vissza a zsír használatához.
-
2020 július 3.
A 10 legfinomabb nyári sütemény receptje – Mind sütés nélkül készül
Az édesség szeretete nem évszakfüggő, télen-nyáron ugyanúgy vágyunk rá, csak melegben kevésbé szeretjük a sütőt bekapcsolni: ilyenkor jönnek jól a sütés nélkül készíthető desszertek.
-
2020 július 1.
Online borkóstoló, tapasok hétvégéje, alkotói piknik - Szuper gasztroprogramok közül válogathatunk
Ebben a szuper időben nem érdemes otthon ücsörögni, számtalan esemény közül válogathatunk, de aki esetleg még nem szeretne közösségbe menni, az online programokon is részt vehet.
-
2020 július 1.
Változatos és friss salátareceptek - A könnyedtől a laktatóig
Bár a saláta nem feltétlenül szezonális étel, mégis nyáron fogyasztunk belőle többet, hiszen többek között kevésbé terheli meg a gyomrot.
-
2020 június 30.
Szennyező anyagokat mutattak ki a hazai élelmiszerekben – A pajzsmirigy működésére is hatással vannak
Az ismert növényvédő szerből, azaz a klorátból még mindig sok maradt a környezetben, a vizek klórozásával és a különböző fertőtlenítőszerek használatának gyakoribbá válásával folyamatos az utánpótlása is.
-
2020 június 29.
10 gyors recept tonhalkonzervből – Egészséges megoldások a hétköznapokra
Biztos vagyok benne, hogy tonhalkonzervet mindenki tart otthon, hiszen nemcsak egészséges, hanem kitűnő alapanyag akár salátákhoz, akár laktatóbb ételekhez.
-
2020 június 29.
Gyulladásgátló, vízhajtó, kevés benne a kalória: a finom sárgadinnyét érdemes gyakran fogyasztani
A sárgadinnye nemcsak az illatával és ízével csábít el, hanem annyiféle egészségre gyakorolt jó hatása van, hogy érdemes akár mindennap enni belőle.
-
2020 június 28.
Immunerősítő, csökkenti a vérnyomást és tele van vitaminnal – 6 nyomós érv a spenót mellett
A spenót, másik ismert nevén paraj, a disznóparéjfélék családjába tartozó növény, Közép- és Délnyugat-Ázsiában őshonos, mérsékelt éghajlaton érzi jól magát.
-
2020 június 26.
A 10 legjobb túrós recept – A hagyományos túrós csuszától a vaníliás krémtúróig
A túró az egyik kedvenc alapanyagom, sokoldalúan felhasználható édes és sós ételekbe egyaránt, ráadásul nagyon egészséges, hiszen tele van fehérjével.
-
2020 június 25.
Így kapod a legjobb húst a hentesnél – 6 szempont, amire figyeljünk vásárlás előtt
A hús vásárlása bizalmi ügy, mindenkinek van egy megszokott üzlete, hentese, akihez ragaszkodik, aki mindig a legszebb darabokat szállítja és biztosan megmondja, ha az adott árut nem érdemes megvenni.
-
2020 június 24.
Macesz és csülök találkozása a bulinegyed közepén - Megnyitott a Dobka
Új néven, de a régi csapattal nyitott meg újra a Dobka, ahol minden nemzet konyhájának a kedvelői megtalálják a szájuk íze szerinti fogásokat.
-
2020 június 24.
Lángos világnap, levendulaszedés, cseh sörnapok - Újra elindultak a gasztroprogramok
Végre újra elindult az élet, megnyitottak az éttermek, ismét vannak szabadtéri programok, de kisebb létszámú rendezvények is.
-
2020 június 19.
Fantasztikus receptek zamatos és lédús paradicsomból – 10 kedvenc receptünkből válogattunk
A vitamindús paradicsomot sokféle módon fel tudjuk használni a konyhában. A legegyszerűbb, ha nyersen fogyasztjuk, de kerülhet salátába vagy szendvicsbe, bátran főzhetünk belőle ízletes ragukat, mártásokat vagy könnyű levest.
-
2020 június 18.
Igazi kincs a csontleves - 4 ok, amiért érdemes fogyasztani
A jó húsleves nemcsak táplál és felmelegít, hanem gyógyít és erősít is, de megfelelő alapanyagokkal és technikával kell elkészíteni.
-
2020 június 17.
Szakácskodj a szabadban!
A nyárral nemcsak a kánikula köszönt be, de a grillezés idénye is, mert kevés jobb élmény létezik, mint kedvenc falatjainkat saját kezűleg forgatni a rácson.
-
2020 június 17.
Hogyan készül és milyen a jó rozé? Még fagyit is készíthetünk belőle
Ha nem is ez a legfelhőtlenebb nyár, azért némi vigaszt nyújthat néhány pohár rózsaszín csoda. A rozék, rozéfröccsök szezonja megkezdődött és velünk is marad egészen addig, amíg süt a nap.
-
2020 június 16.
Érdekel, hogy készül a pezsgő? A hétvégén a Balaton mellett megnézheted és kóstolhatsz is
Pár éve a Laposa család megálmodta, hogy egyszer majd elkészítik saját, badacsonyi pezsgőjüket. Telt az idő, épült a Hableány, az új birtokközpontban pedig egy pezsgőüzem is helyet kapott.
-
2020 június 15.
8 jól megpakolt szendvics, amikor gyorsan kell a harapnivaló
A világ leggyorsabban elkészülő éhségűzői között a szendvics előkelő helyet foglal el a ranglistán. Hogy miért? Az egyszerűbb változatok percek alatt kivitelezhetőek, a főzésben kevésbé jártasak is megbirkóznak a feladattal.
-
2020 június 15.
Miért jobb a kecsketej a tehéntejnél, és hol lehet itthon beszerezni?
A kecsketej nemcsak finom, hanem annyira egészséges is, hogy érdemes beiktatnunk az étrendünkbe, de ne csak a tejet, a belőle készült termékeket is.
-
2020 június 11.
A 10 legjobb, szaftos fogás csirkecombból – Sültek és raguk is készülhetnek belőle
Bár a csirkemell az egyik legkedveltebb húsrész, combból is legalább olyan változatos ételek készíthetők, ráadásul szaftosabb lesz a végeredmény, sokkal nehezebb kiszárítani.
-
2020 június 10.
Hormonszabályzó, segít elaludni, hatásos öregedésgátló – Ezért fogyassz sok cseresznyét, míg tart a szezon
Az „istenek eledele” – így nevezték a cseresznyét az ókorban. A legenda szerint a gazdag lakomáiról híres Lucullus hadvezér annyira megszerette a lédús, ropogós gyümölcsöt, hogy perzsa hadjárata alatt még a csatákba is vitt belőle, majd Rómába visszatérve is hozott magával a termesztéshez.
-
2020 június 9.
Nagyon cuki apró séf a konyhában: még csak 1 éves, de már most imád sütni, főzni
Azt szokták mondani, a konyha nem gyereknek való. Bizony jó néhány sütni és főzni szerető anyuka érzi akadálynak, ha imádott csemetéje a lába alatt sürög-forog ételkészítés közben.
-
2020 június 1.
Lejárt az élesztőd? Kenyér nem lesz belőle, de a növényekkel és a bőröddel csodát tesz
Még a legtakarékosabbakkal is előfordulhat, hogy elszámolják magukat és lejár a megvásárolt ételek szavatossága.
-
2020 május 31.
Hihetetlen, hogy ez a lány miket művel a kenyértésztával – Festmények kerülnek ki a sütőből
Az olaszok kedvelt laposkenyerét, a focacciát az egész világon örömmel falatozzák, számos fajtája ismert, ízesítése és elkészítési módja változó.
-
2020 május 29.
5 csodás sütemény banánnal – Kevesebb cukorral is édes lesz
A banán nem egy tipikus tavaszi-nyári gyümölcs, de annyira tápláló és jóízű, hogy egész évben érdemes belőle tartani otthon.
-
2020 május 28.
Intézd a piaci bevásárlást otthonról - Friss és zamatos zöldség, gyümölcs rendelése
Szép lassan, a nyár fuvallatának érkeztével, megérkeznek a csodálatos gyümölcsök és zöldségek, amikből, ha lehetőségünk engedi, mindig érdemes befőzni, illetve sütni, főzni.
-
2020 május 27.
5 finom ropogós bunda a zsemlemorzsán túl – Gluténmenteset is mutatunk
Sokak kedvenc étele, a rántott hús legfontosabb alkotóeleme a panír. Rántott szeletet minden konyhában gyakran készítenek, a legtöbbször hagyományos módon.
-
2020 május 25.
7 érdekesség a baconről, amit eddig biztos nem hallottál - Nem káros az egészségre, viszont finom
A bacont, vagyis a a sertés oldalszalonnájából készülő pácolt, sült, füstölt húsos szalonnát egyszerűen nem lehet nem szeretni, még akkor sem, ha kapásból nem az egészséges jelzőt illesztenénk hozzá.
-
2020 május 23.
Csupa csokis mennyei desszertek - 10 kedvenc receptünket mutatjuk
Csoki nélkül lehet élni, de nem érdemes, a legjobb bánatűző finomság, egy szelet csokis sütemény, torta vagy brownie mindig mosolyt csal az ember arcára.
-
2020 május 21.
Erősíti az immunrendszert és feltölt energiával - 9 ok, amiért érdemes kókuszvizet inni
Hollywoodi csillagok és aktív sportemberek körében egyre népszerűbb a kókuszvíz, ami rendkívül ízletes, kiváló szomjoltó és tele van értékes tápanyagokkal.
-
2020 május 20.
Meddig tart ledolgozni egy kocka csokit? Meg fogsz döbbenni az eredménytől
A bezártság vagy más megváltozott élethelyzet miatt a szokásaink is változnak, például unalmunkban vagy rosszkedvünkben az evésbe, pontosabban a nassolásba menekülünk.
-
2020 május 17.
Magas a fehérje- és rosttartalma, sokáig laktat - Miért a bab az egyik legjobb fogyókúrás táplálék?
Régen a cowboyok kedvenc eledele volt a bab, hiszen könnyen tárolhatták, magukkal tudták vinni útjaikra, gond nélkül készítettek belőle tartalmas ételt.
-
2020 május 15.
A borkóstolás alapjai a sok humbug nélkül – Egyszerűen, érthetően mondjuk el, mit kell figyelni a pohárban
Rengeteg különböző dologgal próbáljuk elfoglalni magunkat mostanában: van, aki nagyüzemben gyártja a kovászos kenyeret, előkerülnek a társasjátékok, végtelenítve mennek a sorozatok, gitárleckét veszünk online vagy éppen horgolunk. De kipróbálhatjuk például az otthoni borkóstolást is.
-
2020 május 15.
A legjobb természetes C-vitamin-források – Könnyen beszerezhetőek és nagyon finomak
A Szentgyörgyi Albert által felfedezett aszkorbinsav, másnéven a C-vitamin fontos szerepet tölt be az immunrendszer egészséges működésében, segít a fertőzések megelőzésében és a betegségek leküzdésében.
-
2020 május 13.
A legjobb receptek isteni tavaszi gyümölcsökből: lekvár, süti, házi szörp
A jó idő párban jár a finom gyümölcsök szezonjával: érik az eper, a málna, a cseresznye, a meggy. Számtalan finomság készíthető a lédús gyümölcsökből, adunk pár ötletet.
-
2020 május 13.
Nem mindegy, milyen hagyma kerül az ételbe – Mutatjuk, melyikbe mi való
Az egyik kedvenc főzési fázisom a hagymadinsztelés, ahogy elkezd sercegni a serpenyőben. A hagyma az alap, rengeteg étel elképzelhetetlen nélküle már az ősidők óta.
-
2020 május 12.
11 élelmiszer, ami magas vérnyomással küzdőknek melegen ajánlott
Sajnos sokan küzdenek magas vérnyomással, a hipertónia az egész világon népbetegségnek számít, amely, ha nem vesszük komolyan, súlyos szövődményekhez vezethet.
-
2020 május 11.
A legjobb ételek a hosszú, nyugodt alvásért - Mikor fogyaszd őket, hogy hassanak?
Biztos veled is előfordult már, hogy ugyan időben lefeküdtél, még el is aludtál, de egyszer csak az éjszaka közepén felébredtél és nem tudtál visszaaludni.
-
2020 május 10.
A 10 legjobb paprikás receptünket mutatjuk: sütve, töltve, párolva is isteni
A magyar konyha meghatározó zöldsége, a paprika dúskál a C-vitaminban, ezért a legjobb nyersen fogyasztani, de sütve és főve is elvitathatatlanul finom.
-
2020 május 9.
10 szaftos csirkés étel receptje, ami után megnyalod a tíz ujjadat
Az egyik legnépszerűbb szárnyas a csirke, bármelyik részét felhasználhatjuk, a hazai és a világkonyha kedvelt alapanyaga, számtalan fogás készíthető belőle.
-
2020 május 7.
Miért érdemes beruházni egy wokra, akkor is, ha van jó serpenyőd?
Amikor divatba jött, én is beruháztam egy wokra, szinte mindent abban sütöttem. De mire jó igazán ez a serpenyő?
-
2020 május 6.
Ez a 10 legjobb burgonyás recept - A sült krumplin túl is van élet
Ha valami, akkor krumpli mindig van otthon, és bármennyire is egyszerű alapanyagnak tűnik, nagyon sokféleképpen felhasználható.
-
2020 május 4.
Mi a különbség a joghurt és a kefir között? Mindkettő egészséges, de máshogy
Mindkettő tejből készül, mindkettő savanykás, még a színük is szinte ugyanolyan, mégis teljesen más hatással vannak a szervezetünkre - Miben különbözik a kefir és a joghurt?
-
2020 május 3.
Mennyei gyors vacsorák – 11 villámrecept, ami 30 perc alatt az asztalra kerül
Az otthon készült fogásnak nincsen párja, még a legfárasztóbb nap után is jólesik meleg vacsorával zárni a napot. Persze, aki főzni szokott, tisztában van vele, nem 2 perc meleg étellel megajándékozni magunkat és környezetünket.
-
2020 május 2.
Ezzel a módszerrel lesz tökéletes a fasírt - Még a tojás állaga sem mindegy
A fasírt nagy kedvencem, nemcsak főétkezésre, hanem születésnapi partifalatkáknak is szoktam készíteni őket.
-
2020 május 1.
Kőleves, a régi mese szerény étke, ami nehéz időkben életeket mentett
Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy szegény legény... – A régi mesék gyakran kezdődtek így, szórakoztattak, volt egy kedves bájuk, ami miatt szerette őket az ember, és ne feledjük a tanulságot sem, ezekben a történetekben a jó mindig diadalmaskodott.
-
2020 április 30.
Így lesz tökéletes a besamelmártás: 5 dolog, amire mindenképpen figyelni kell
A besamel látszólag egyszerű alapmártás, a készítésének mégis van néhány buktatója.
-
2020 április 29.
Minden, amit a spárgáról tudni kell – Kedvenc zöldségünk miatt vártuk a tavaszt
A mai napig sokan azt hiszik, hogy ünnepi étel, pedig szezonban teljesen megfizethető zöldség és nagyon könnyű az elkészítése.
-
2020 április 28.
10 egyszerű recept almával: finomak és egészségesek
A lédús gyümölcs húsa és héja is tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Magában rágcsálni a legegészségesebb, de nem követünk el nagy bűnt, ha süteményekbe, salátákba, köretbe vagy levesekbe csempésszük.
-
2020 április 26.
Négy szuper sajtos tészta négy ismert arctól – Van, aki karfiolt tesz a tésztához, míg más szalonnát
A sajtos tészta az amerikaiak kedvenc tésztaétele, amit még egy gyerek is gond nélkül el tud készíteni. A sajtban gazdag ételnek ezer variációja van, az egyszerű mikrós verziótól a Gordon Ramsay-féle felturbózott változatig.
-
2020 április 25.
Megmaradt a tojásfehérje vagy túl sok lett a rizs? 9 szuper fogás, hogy ne kelljen pazarolni
A "ne dobjunk ki semmit" alapvetés most még az átlagosnál is fontosabb lett, úgyhogy kínosan ügyelek rá, hogy annyit főzzek, amennyi biztosan elfogy.
-
2020 április 24.
10 megúszós recept, ha van a fagyasztóban leveles tészta – Egyszerű finomságok percek alatt
Nagyanyáink régi szakácskönyveiben a gyors, kényelmes megoldásokat előszeretettel ajánlották lusta asszonyoknak, ma már ez kifejezetten sértő megjegyzés, de nem bánom, örömmel beállok a lusták közé, ha ilyen megoldásokról van szó.
-
2020 április 22.
Nagyon rosszat tesznek az immunrendszerrel: 3 étel, amit most nem kéne fogyasztani
A vírus lassításának egyik módja a rendszeres szappanos kézmosás és az úgynevezett közösségi távoltartás, de nemcsak külsőleg kell vigyáznunk magunkra, hanem az étkezésünkre is figyelmet kell szentelnünk.
-
2020 április 21.
Hogyan kell fertőtleníteni az élelmiszereket a koronavírus járvány alatt?
Az egyik legfontosabb kérdés, hogy amellett, hogy figyelünk a személyes higiéniára, mi legyen azokkal az élelmiszerekkel, amelyeket vagy házhozszállíttattunk, vagy mi vásároltunk meg?
-
2020 április 20.
Ezt használhatod vaj, tojás vagy tejszín helyett - Gyakori alapanyagok helyettesítési lehetőségei
Megkívántál egy süteményt, de nincs otthon hozzá valamelyik alapanyagból? Nem kell feltétlenül letenned a megvalósításáról.
-
2020 április 19.
Ezek a kedvenc megoldásaink a melegszendvics felturbózására - 6 ötletet mutatunk
Maradék kenyér, megszáradt sajt, vagy éppen csak a főzési kedv teljes hiánya, mind jó ok lehet egy klassz melegszendvicshez - de hogyan csavarjunk rajtuk egyet?