94 találat
-
2020 november 30.
Érdemes vízszűrő kancsóra költeni? Ezektől az anyagoktól tisztítja meg a vizet
A környezettudatosság jegyében évről évre egyre kevesebben választják a palackozott vizet és térnek át a csapvízre. Utóbbiban azonban előfordulhatnak szennyeződések, ki lehet ezeket szűrni valahogy?
-
2020 november 29.
Megunhatatlan kedvenc: a 10 legfinomabb muffinreceptünket mutatjuk
A muffin az egyik legegyszerűbb édes vagy sós tésztájú finomság, amit kezdő sütigyártók is bátran elkészíthetnek.
-
2020 november 28.
A 10 legfinomabb pörkölt és paprikás receptje - Tartalmas, melengető fogások a hideg napokra
Minél hidegebb az idő, annál inkább a forró, tartalmas fogásokat kívánja az ember, az a legjobb, ha jó nagy adagban el lehet készíteni őket és már egy tányérnyi eltelít belőlük.
-
2020 november 28.
Erre ügyelj, ha kotyogós kávéfőzőt tisztítasz – Tilos mosogatószert használni
Ahány ember, annyiféle kávézási szokás, mindenki más kávéfőzőben készítve érzi tökéletesnek a napindítót.
-
2020 november 26.
Vidd haza a kedvenc édességed - A legtöbb cukrászda házhoz is szállít
Nem gond, ha nem szeretnél sütni, de mégis kényeztetnéd magad és a családodat, a kijárási korlátozás alatt a cukrászdák is léptek - csak megrendeled, és máris hazaviheted kedvenc desszertjeidet.
-
2020 november 25.
Ha így tárolod a szőlőt, sokáig friss marad - Biztos nem fog a kukában landolni
Javában tart, sőt, már lassan vége is a szőlőszezonnak, de szerencsére még lehet kapni zamatos fürtöket. Érdemes figyelni a helyes tárolásukra, hogy sokáig bírják.
-
2020 november 25.
Milyen ételeknek tesz jót leginkább a margarin, és hogyan érdemes használni? 8 jó tippet is mutatunk
Laktózérzékenyek körében különösen népszerű a margarinnal történő sütés és főzés, pedig nem csak a tejcukorra érzékenyeknek ajánlott a használata.
-
2020 november 24.
Házhoz jön a hamburger - Honnan érdemes rendelni, és melyik helyeket nem ajánljuk?
A jelenlegi helyzetben rendeléssel tudsz a legtöbbet segíteni az éttermeknek, mi most első körben a hamburgereket teszteltük.
-
2020 november 23.
Mi a csoda az a narancsbor? Semmi köze nincs a déligyümölcshöz
Ez az újra felfedezett borstílus meghódította a világot, és a skandináv hipszter kocsmáktól kezdve a francia Michelin-csillagos éttermekig isszák a műfaj rajongói.
-
2020 november 23.
A legcukibb szendvicsek gyerekeknek, amit biztosan imádni fognak - Észre sem veszik majd, hogy egészségeset esznek
A szendvicskészítés mindennapi foglalatosság, ami bár sok szülőnek rutinfeladat, mégis izgalmassá, kreatívvá lehet tenni, főleg akkor, ha gyerekeknek készül a finomság.
-
2020 november 22.
C-vitaminban gazdag, gyulladáscsökkentő és nem puffaszt: a kínai kel sokoldalúan felhasználható zöldség
Az Ázsiában őshonos, kellemes zamatú zöldség egyre elterjedtebb hazánkban is, ami nem csoda, hisz a kínai kel sokoldalúan felhasználható és nagyon egészséges is.
-
2020 november 20.
Így marad sokáig friss a fokhagyma – Akár még le is fagyaszthatod
Nyugodtan tarthatsz otthon viszonylag nagyobb mennyiségben fokhagymát, ha helyesen tárolod, akkor akár hónapokig is friss marad.
-
2020 november 20.
6 nyomós ok, hogy miért annyira egészséges a növényi táplálkozás: jót tesz a szívnek és az érrendszernek is
Tévhit, hogy egészségtelen a növényi étrend - a zöldségekből, gyümölcsökből is pótolhatod a szükséges tápanyagokat, így nem csak a szervezeteddel teszel jót, de a környezeteddel is.
-
2020 november 19.
Sós-karamellás lett 2020-ban az Év Szaloncukra - Cukor-, glutén- és laktózmentes kategóriában is győztest hirdettek
A sós karamellával, kókuszkrémmel és pisztáciakrémmel töltött szaloncukrok lettek az idei év dobogósai az Év Szaloncukra versenyen, ahol több kategóriában is megmérkőztek a karácsonyi édességek.
-
2020 november 19.
Gondoltad volna, hogy a gladiátorok alig ettek húst? Árpaevő volt a gúnynevük
A gladiátorokról mindig a nyers erő és a tökéletes fizikum jut az emberek eszébe, köszönhetően a korabeli művészi alkotásoknak és a mai sikerfilmek és sorozatok hőseinek.
-
2020 november 17.
Megőrülsz az édes ízért? Így csökkentheted a napi cukorbeviteled
A cukorfogyasztás aggasztó méreteket ölt napjainkban, és nemcsak a direkt módon bevitt cukor esetében, hanem a különböző hozzáadott cukrot tartalmazó ételek esetében is.
-
2020 november 17.
12 egyszerű kevert sütemény pillanatok alatt - Csak keverd össze a hozzávalókat
A sütik káprázatos világában könnyedén el lehet merülni, de érdemes a legegyszerűbb kevert finomságokkal kezdeni az ismerkedést.
-
2020 november 16.
A 10 legfinomabb laktató, forró leves a hűvös napokra - Átmelegítenek a hidegben
A tartalmas levesek ősszel és télen különösen jólesnek - amellett, hogy nagyon laktatóak és tele vannak tápanyaggal, még fel is melegítenek a hideg estéken.
-
2020 november 15.
Hogyan vált a popcorn a mozizás részévé? Ezért más az íze a mozis pattogatott kukoricának
Pattogatott kukorica nélkül nincs mozizás - bár ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvend a nachos is, a régi kedvencet még mindig nem tudja überelni.
-
2020 november 14.
11 isteni palacsintarecept, amit érdemes kipróbálni: édes és sós változat is van köztük
A palacsintát kicsik és nagyok egyaránt szeretik, lehet édes vagy sós, a repeta mindig garantált.
-
2020 november 14.
Miért jobb a kovászos kenyér, mint az élesztős? 3 oka is van
Változnak a kenyérfogyasztási szokások, egyre többen választják a kovásszal készült pékárut a hagyományos élesztőssel szemben - divat, vagy tényleg annyival jobb és egészségesebb?
-
2020 november 13.
Miben különbözik a barna a fehér rizstől? Ezt válaszd, ha fogyni szeretnél
Bár sokfajta rizsből lehet válogatni, mégsem tartozik a legkedveltebb ételek közé, pedig izgalmasan felhasználható.
-
2020 november 11.
Így komposztálj otthon - Mit lehet és mit nem szabad a komposztba tenni?
Legtöbbször a konyhai hulladékok a kukában landolnak, pedig egy kis odafigyeléssel rengeteget tehetsz a környezetért, ráadásul még hasznosítani is tudod majd a házi komposztot.
-
2020 november 9.
9 módszer, hogy ne pazarolj annyi élelmiszert – Igyekezz hetente csak egyszer bevásárolni
Az élelmiszer pazarlása az egyik legégetőbb probléma, elképesztő mennyiség megy a kukába, és mindez azért, mert a legtöbb vásárlás egyáltalán nem tudatos és megtervezett.
-
2020 november 8.
500 kalóriával kevesebb egy nap: könnyen lehet spórolni rajta, de az ízeken nem kell
Amellett, hogy a fogyás, illetve a súlymegtartás örök titka, ha kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe, mint amennyit felhasználsz, ezt a gyakorlatban is el kell sajátítani.
-
2020 november 8.
11 csodálatos őszi desszert, amit muszáj megsütni: almás, diós és sütőtökös is van köztük
Hullanak a levelek a fákról, a szél érintése sokkal hidegebb, az ősz megérkezett, jelenléte pedig az étkezési szokásainkra is hatással van.
-
2020 november 7.
Mitől lesz igazán jó szaftja a pörköltnek? Mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb
A pörkölt a magyar konyha ékköve, készülhet csirke-, marha- vagy sertéshúsból is, akkor lesz a legfinomabb, ha a szaftja jó sűrű, a hús pedig omlós lesz.
-
2020 november 6.
7 dolog, amit soha nem szabad a mosogatóba önteni: ártalmatlannak tűnhetnek, de dugulást okozhatnak
Sütni, főzni öröm, mosogatni már nem annyira. A konyhai eszközök tisztításánál pedig nem csak arra kell figyelni, hogy makulátlanul legyen elmosva a tányér, a lefolyót is szemmel kell tartani, mert nagyon könnyen dugulás történhet.
-
2020 november 5.
Aki nem szeret főzni, az enni sem szeret igazán - Interjú Lajos Marival
A legtöbb példányban eladott szakácskönyvek fűződnek a nevéhez, és nincs olyan háztartás, ahol ne lenne belőlük néhány - Lajos Mari és fotográfus férje, Hemző Károly könyveiből generációk tanultak meg főzni és sütni.
-
2020 november 4.
Szőlőhegyi piknik, Márton-napi libaságok, őszi hangulat - Ezeket a programokat ne hagyd ki hétvégén
Ez a hétvége a Márton-napi libás ételekről, a finom borokról és az őszi hangulatról szól, gasztrotúrán, pincesétán és borkóstolón is részt vehetsz.
-
2020 november 4.
Van otthon pizzavágód és hámozókésed? Ezek legyenek mindenképp a konyhádban
Bár mindenki másmilyen konyhai eszközökhöz ragaszkodik, vannak olyan tárgyak, amelyeket mindenképpen érdemes beszerezned.
-
2020 november 1.
8 érv, amiért érdemes mandulát fogyasztani - Immunerősítő és még az emésztésnek is jót tesz
A világ összes olajos magva közül a mandula az egyik legismertebb, változatosan felhasználható csemege, amit szeretünk magában nassolni, illetve különböző ételekben, süteményekben felhasználni.
-
2020 október 31.
Mi volt az a lacikonyha, és miért imádjuk még ma is? Szegényeknek főztek, de a király is evett itt
A street food népszerűsége régóta tart, már a középkorban is léteztek olyan utcai kifőzdék, amelyeket előszeretettel látogattak az emberek.
-
2020 október 30.
Veszélyes lehet a szerecsendió fogyasztása? Nagy mennyiségben hallucinogénként működik
A szerecsendió az egyik legkedvesebb fűszerünk a konyhában, a besamelmártás és a tejszínes szószok kihagyhatatlan eleme.
-
2020 október 29.
Tudtad, hogy a fish and chips nem angol eredetű étel? Portugál zsidóktól származik
Az angol konyha megítélése enyhén szólva megosztja az embereket, sokan szeretik, de sokakat inkább hidegen hagy, semmi izgalmasat, különlegeset nem látnak benne.
-
2020 október 28.
Megkóstolnád Sissi királyné kedvenc süteményét? Ezen a hétvégén lesz rá lehetőség
Már itthon is egyre többen ünneplik az angolszász országokban népszerű Halloweent, ezen a hétvégén a legtöbb program e köré épül, de más izgalmas események is lesznek.
-
2020 október 24.
Lagzis barack, hólabda, őzgerinc – Vidéki lakodalmak asztaláról nem hiányozhatnak ezek a sütemények
Az igazi falusi, sátras lakodalmakon a mai napig nagy hagyománya van a házi készítésű, úgynevezett lagzis süteményeknek.
-
2020 október 24.
Mennyi C-vitaminra van szükséged? A szívedet is védi és a stressz ellen is jó
Az őszi-téli vírusos időszakban ismét nagy hangsúlyt kap a szervezet vitaminellátása, van, aki csak a természetes módszerekre esküszik, és vannak, akik vitaminkészítményekkel veszik fel a harcot a betegségek ellen.
-
2020 október 23.
Megunhatatlan a Szikla rántott csirkéje: 25 éve ugyanonnan jön az alapanyag
A rántott hús szinte mindenkiben az otthoni vasárnapi ebédek emlékét hozza elő, ezért is jó, ha még vannak olyan éttermek, ahol ezek az ízek köszönnek vissza, ilyen a Szikla Falatozó is Budaörsön.
-
2020 október 23.
A 8 legjobb immunerősítő őszi tea: megfázás és köhögés ellen is hatásosak
Az immunrendszer megfelelő működéséhez sok minden hozzájárul, számos külső és belső tényező befolyásolja.
-
2020 október 22.
Ezeket a borokat ajánljuk őszre - A könnyed, gyümölcsös vörös a legjobb választás
Senki nem panaszkodhat a szeptemberre, a sok napsütés bőven engedte még a szabadtéri programokon való részvételt. De az egyre hűvösödő idő így októberben bekerget minket a szobába, ahol a jeges rozéfröccs helyett már inkább egy-egy könnyedebb vörösbort veszünk a kezünkbe.
-
2020 október 21.
Te hogyan szereted a lecsót? Ezen a hétvégén rengetegfélét megkóstolhatsz
Szerencsére napsütéses hosszúhétvége vár ránk, érdemes kinézni egy-egy programra, most minden az őszi hangulat, a finom borok és a kemencés ételek körül forog.
-
2020 október 20.
Budapesti távol-keleti éttermet zárt be a Nébih - 350 kilogramm romlott élelmiszert foglaltak le
Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő hiányosságokat tártak fel egy budapesti távol-keleti étteremben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei október első napjaiban.
-
2020 október 20.
Cicege, vakarcs és még 8 fura nevű étel a magyar konyhából – Te kóstoltad már valamelyiket?
A hagyományos magyar konyha az ízletes és laktató ételeiről ismert, a kedvelt fogások mellett azonban akadnak olyan fura hangzású ételnevek is, amelyekről a mai fiatalok nem biztos, hogy tudják, miről van szó.
-
2020 október 19.
8 étel, ami szinte sosem romlik meg – Nem kell aggódnod a szavatosság miatt
Időről időre felröppen az a hír, hogy az egyik gyorsétterem hamburgere és sült krumplija sosem romlik meg, de hogy milyen összetevők vannak bennük, amiktől a végtelenségig megőrzik a szavatosságukat, azt senki sem tudja.
-
2020 október 18.
A 8 legfinomabb sajtos rakottas étel – Otthon is könnyedén elkészíthetők
A tepsiben készült ételek királynője az úgynevezett rakottas fogás, mely elkészítése sokszor elég időigényes, a végeredmény mégis kárpótolni fog.
-
2020 október 17.
Mi a titka a Róma ételbárnak? Fél éve, hogy újranyitott a legendás vendéglő
Húsleves májgombóccal, vadas marha és málnaszörp - a Rómában a mindennapi menü része, bennem mégis nosztalgiát ébresztett, és igen, pontosan ez az étterem célja.
-
2020 október 16.
Jobban ízlik a gyereknek a menzás főzelék, mint az otthoni - Működne a menzaforradalom?
Az iskolai évek egyik legmeghatározóbb élménye a menzai étkeztetés, amely többekben hagyott rossz, mint jó emlékeket.
-
2020 október 15.
Magyar résztvevőnek is szurkolhatunk a Bocuse d’Or európai döntőjén - A Babel Étterem egykori séfje képviseli hazánkat
Október 15-16-án rendezik meg a Bocuse d’Or európai döntőjét, amelynek először ad otthont a Balti-tenger partján fekvő észt főváros, Tallinn.
-
2020 október 15.
A legjobb kézműves pizzázók Budapesten: 5 hely, amit érdemes felfedezni
Bármerre is jár az ember a világban, a pizzát mindenhol szeretik, az egyik legkedveltebb utcai kaja, amit ugyan otthon is el lehet készíteni, de érdemes igazi pizzázókban is megkóstolni a sajttal borított finomságot.
-
2020 október 14.
Utazd be a világot az ételeken keresztül - A Gasztrohegy évada a világok konyhájával indít
Bár egyre hidegebb az idő, ne hagyd, hogy elrontsa a kedved, szuperizgalmas programok várnak ezen a hétvégén is.
-
2020 október 13.
Lélegzetelállító panoráma övezi a világ legszebb kávéültetvényeit - Egész évben napsütésben pompáznak
A legenda szerint a kávét egy etióp kecskepásztor fedezte fel sok ezer évvel ezelőtt, amikor észrevette, hogy az állatai bizonyos cserjék legelése után sokkal élénkebbek lettek.
-
2020 október 11.
A tökéletes házi tészta titkai – Mutatjuk, mi minden készülhet az alapreceptből
Az otthon készült tésztának nincsen párja, érdemes rá időt szánni és elkészíteni, hisz tésztát gyúrni mindenki tud, egyáltalán nem nehéz feladat.
-
2020 október 10.
Így készül a házi panko morzsa – Az olajat sem szívja magába így a bunda
A panko a japán konyha szilánkos panírmorzsája, amivel igazán különleges, ropogós bundába öltöztetheted a frissensülteket.
-
2020 október 9.
Mi az a BPA és miért veszélyes? Nem mindegy, honnan származik a műanyag
Ma már elképzelhetetlen az élet műanyagokból készült tárgyak nélkül, ezek az eszközök az élet részévé váltak, már fel sem tűnik, mennyi van belőlük.
-
2020 október 8.
Mátyás király kézzel evett, pedig már akkor is volt villa - Mióta használunk evőeszközöket?
Bár manapság az evőeszköz a teríték nélkülözhetetlen részét képezi, a villa, a kanál és a kés együttes használata viszonylag későn, csak a 17. században terjedt el.
-
2020 október 7.
Szuper kampány mutatja be a hazai gasztronómia szereplőit - Ismerd meg a vállalkozások hátterét
A kezdeményezésben közel száz szakember megszólalásával, huszonöt témán keresztül mutatkoznak be a hazai gasztronómia szereplői: vendéglátósok, beszállítók, szolgáltatók és a szektorhoz kapcsolódó számos további szakma képviselői.
-
2020 október 4.
10 egészséges, immunerősítő őszi alapanyag - Ezeket fogyaszd a hűvös napokon
Ahogy beköszönt az ősz, vele együtt megérkezik a hűvös, esős idő és az influenzaszezon is. Szerencsére a szervezetet fel lehet vértezni a betegségekkel szemben, csak oda kell figyelni a megfelelő vitaminpótlásra.
-
2020 október 3.
Ezeket a konyhai eszközöket sose tedd a mosogatógépbe – A forró víz csak tönkreteszi őket
Ha álltál már a konyhában órákig, míg végre elmosogattad a felhalmozódott edényhalmot, akkor biztos, hogy te is a mosogatógépet tartod az egyik legnagyobb technikai vívmánynak.
-
2020 október 2.
Hűtőben vagy szobahőmérsékleten kell tárolni a vajat? Eddig áll el hűtés nélkül
A tejtermékeknek szigorúan a hűtőben a helyük, szobahőmérsékleten tárolva gyorsan megromlanak az érzékeny alapanyagok.