264 találat
-
2019 november 13.
A legegyszerűbb házi gombaleves csiperkéből is tökéletes
A gomba sok szempontból csodálatos, de az benne a legjobb, ahogy egymaga megízesít egy egész lábos levest, és nem is akárhogyan.
-
2019 november 13.
Selymes fehér babos, padlizsános krém: kenyérre kenve és zöldségek mellé is szuper
A mártogatósokból sosem lehet eleget csinálni. Ráadásul annyiféle kombinációja van, hogy szinte sosem lehet két egyformát készíteni.
-
2019 november 13.
A franciák fordított almatortája gluténmentesen is isteni: vajkaramell édesíti meg
A híres fordított almatorta gluténmentes változata is elképesztően finom, egészséges kivitelezésben is kóstoljuk meg.
-
2019 november 12.
Megosztó, de szerethető étel - A sóskamártás édesen az igazi
Kevés megosztóbb ételt ismerek, mint a sóska, pedig ha jól van elkészítve, nagyon szerethető. Nem mellesleg jelentős C-vitamin-tartalma miatt is érdemes fogyasztani.
-
2019 november 12.
Vegán csokoládépuding selymes kókusztejjel: minimális hozzáadott cukorral készül
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, sütés nélküli csokoládés pohárdesszert, ami garantáltan elcsábítja az édesszájúakat.
-
2019 november 11.
A forró és csípős csokoládé a legjobb dolog, ha átfáztál
A forró csokoládé nem egy szimpla kakaó, hanem a legkomolyabb kényeztető eljárás: pláne, ha kicsit csíp is.
-
2019 november 11.
Illatozó, héjában főtt krumpli kecskesajttal - Őszi, bekuckózós finomság
Nincs is annál jobb ősszel, mint illatozó, forró, héjában főtt krumplit készíteni otthon.
-
2019 november 11.
Márton napi libaleves egyszerűen: a húson kívül alig kell hozzá valami
A libahús nem népszerű a családom körében, csak akkor kerül az asztalra, amikor apukám megkívánja és úgy dönt, ő lesz a konyhafőnök.
-
2019 november 10.
A legkrémesebb formája kedvenc téli zöldségünknek - Csőben sült sütőtök
Megint egy olyan fogás, amiben egy újabb, sokadik arcát mutatja meg az édes tök.
-
2019 november 10.
Tejszínes kelbimbókrémleves: felmelegít a hideg estéken
Kevés olyan megosztó étel van, mint a húslevesben magányosan úszkáló, sokszor szétfőtt, kesernyés ízű kelbimbó.
-
2019 november 10.
Bólyi túrós őszre hangolva - Szilvával készül a villámgyors sütemény
Túrós süteményből nem lehet eleget sütni, ezt tudjuk. Bár nyáron elhanyagoltam ezt a szenvedélyemet, ezt a hőségnek és a nyaralásoknak tudtam be.
-
2019 november 9.
Ragacsos, pikáns koreai csirkeszárnyak: egyszerre édes és tüzes
Az ujjaink garantáltan ragadni fognak utána, de minden falat megéri, annyira finomak ezek a különleges csirkeszárnyak.
-
2019 november 9.
Napsárga, krémes sütőtökös rizottó – Hús nélkül is laktató egytálétel
Hűvös őszi estéken igazi szívet és szemet melengető étel ez a színes, illatos és krémes sütőtökös rizottó.
-
2019 november 9.
A lekvárnál krémesebb, a dzsemnél selymesebb: gyömbéres körtevaj
Nem csak a nyári gyümölcsökből érdemes lekvárt készíteni, a téliekből is legalább olyan finom, fűszeres krémeket főzhetünk.
-
2019 november 8.
Eddig nem kedveltük, de indiai változatban imádjuk a sárgaborsó-főzeléket
Ha valamit utálsz, próbáld meg új nézőpontból megközelíteni, még az is lehet, hogy megszereted.
-
2019 november 8.
Svéd húsgolyó másképp: körettel együtt fél órán belül kész
A svédek kedvelt húsgombóca kicsit átvariálva is kitűnő étel, szerethetően, ízesen, zöldséges körettel tálalva.
-
2019 november 8.
Isteni fahéjas, édesburgonyás pite: laktató őszi finomság
Az édesburgonya nem csak sós ételek kontrasztját képezheti, nagyon finom édességek is készíthetőek belőle.
-
2019 november 7.
Krumpli és karfiol még sosem volt ilyen izgalmas: indiai fűszeres egytálban találkoznak
Az indiai curryk olyanok, mint a főzelékek, csak sokkal összetettebbek és fűszeresebbek, így még azzal is megszerettetik ezt a műfajt, aki eddig utálta.
-
2019 november 7.
Főtt, omlós marhahús selymes almaszósszal: liszt nélkül sokkal finomabb
Szerintem nagyon fontos dolog az ételek iránt érzett nosztalgia. Ha szép emlékeink vannak egy fogással kapcsolatban, akkor azért kell újrakészíteni őket, ha pedig rosszak, akkor éppen azért.
-
2019 november 7.
Szalámiból tésztaszósz? Olyan krémes, hogy észre sem lehet venni, hogy a legegyszerűbb hozzávalóból van
Sokszor akkor készülnek a legfinomabb ételek, amikor semmi sincs otthon. Ezt a képességet még anyutól tanultam, és azt hiszem, én is tökélyre fejlesztettem.
-
2019 november 6.
Sóágyon sült csirke: olyan lesz, mintha kemencében készült volna
A sóágyas sütés régi módszer, amit a nagymamám előszeretettel használt szárnyas egyben sülteknél. Ez az egyszerű technika jól áll a pulykának, kacsának, de szerintem a legjobban a csirkéhez passzol.
-
2019 november 6.
Varázslatosan krémes, tejszínes gombaleves: a fehérbortól izgalmas
A hűvös napok beköszöntével nincs is jobb egy tányér forró és krémes gombalevesnél, ami átmelegít és megnyugtat.
-
2019 november 6.
Egyszerre légies és harapnivaló mandulás császármorzsa - A két irányzat közti középút
Sokan csak a darásra, még többen a palacsintatésztás változatra esküsznek, mi pedig most megtaláltuk a kettő közti középutat.
-
2019 november 5.
Krémes grúz sütemény mézes tésztalapokkal és krémsajtos töltelékkel: ez a medok
Ha Grúz területre tévednél és nem tudnád milyen sütit kóstolj meg, akkor essen a medokra a választásod! Akkor sincs baj, ha nem terveztél utazást, mert otthon is simán elkészítheted ezt a puha, kilenc rétegből álló krémes sütit.
-
2019 november 5.
Édes, ragacsos mázban pácolt lazac: 5 perc alatt készre sül
Régen a lazac valami elképesztő luxusételnek számított, manapság viszont már az összes szupermarket kínálja egészen elfogadható áron. Érdemes vásárolni, mert finom, egészséges és könnyen elkészíthető.
-
2019 november 5.
Laktató és omlós tészta reggelire - Kolbászos-sajtos muffin
Mostanában megint a sós reggelik irányába billent a mérleg serpenyője. Bármennyire is édeset kívánok, utána sokkal hamarabb leszek éhes.
-
2019 november 4.
Édes és savanyú ízvilág találkozik a birsalmás sütőtökkrémlevesben
Az ősz kétségkívül legtöbbet használt zöldsége a sütőtök. Szerintem megunhatatlan, de néha érdemes más zöldségekkel, gyümölcsökkel változatossá tenni.
-
2019 november 4.
Sonkába és zsályába tekert andalúziai hústekercs: pikáns paradicsomszósz egészíti ki
Visszasírjuk a nyarat? Nincs is jobb ötlet ilyenkor, mint elfoglalni a konyhát és összedobni benne egy spanyol finomságot, melynek készítése és fogyasztása elrepít minket a pezsgő Andalúziába.
-
2019 november 4.
Citromos-chia magos amerikai palacsinta: könnyed, laktató és vitaminbomba reggeli
A tél közeledtével kedvet kapok a savanykás ízekhez - főleg a citromosakhoz. Lehet, hogy tudat alatt így szeretnék még több C-vitamint bevinni a szervezetembe.
-
2019 november 3.
Mutatós zöldség pogácsába sütve: póréhagymás finomság nem csak vegáknak
Fasírtból bármennyit meg tudok enni, nagyon szeretem. Nem mindig vágyom húsos változatra, de szerencsére zöldségekből is lehet finom és laktató fogást készíteni.
-
2019 november 3.
Az amerikaiak sajtos tésztája villámgyorsan elkészül és a besameltől krémes
Mac and cheese, ami nélkül nincs Amerika. Ez a szaftos, ragadós tészta csoda, minden amerikai nagy kedvence.
-
2019 november 3.
Édesburgonyafánk fahéjas cukorba forgatva: különleges és látványos finomság
A krumplis fánkok csodája ez a főtt édesburgonya húsából készült pampuska. Egyszerű, mégis különleges ízvilágú őszi csemege, amivel garantált a siker.
-
2019 november 2.
Hideg napok kedvenc vacsorája: krumplicsónak sok-sok sajttal
A zimankós napok beköszöntével nálam a tepsiben készült fogások kapják a főszerepet. Imádom, amikor valami egyszerű finomság készül a sütőben, amivel meglephetem magamat és persze a szeretteimet.
-
2019 november 2.
Tejszínes, szerecsendiós gesztenyekrémleves: pirított gomba gazdagítja
Az ősz slágere a gesztenye, néha azonban érdemes elrugaszkodni a megszokott ízvilágától és más, izgalmas alapanyagokkal párosítani.
-
2019 november 2.
Gyönyörű és finom almás rétes házilag nyújtott rétestésztából
Rétestésztát készíteni nagyon szép, de küzdelmes dolog - ezzel a recepttel most te is megpróbálhatod.
-
2019 november 1.
A világ legegyszerűbb körete ez a vajas, fűszeres kelbimbó
Mi az, zöld, kicsi, a gyerekeket ijesztgetni lehet vele? A kelbimbó, ami való igaz nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, előnyei mellett azonban nem mehetünk el leszegett fejjel!
-
2019 november 1.
Félórás gombás tagliatelle: egyszerű ízek, aromás zöldfűszerek, tökéletes harmónia
A tagliatelle tészta igazi olasz csoda, külsőre nagyon hasonlít a hazánkban népszerű hosszúmetéltre. A tradicionális tésztával gyakran találkozhatunk, ha Olaszországban járunk, főleg a bolognai ragut kínálják vele, amit a legtöbben spagettitésztával fogyasztunk.
-
2019 november 1.
Mesés, habos, karamellás-banános pite - Ez a banoffee pie
Banana+Toffee=Banoffee! Az angolok egyesítettek két nagy kedvencet, a banánt és a karamellt egy pitében, és milyen jól tették. Gyorsan összedobható, leginkább csak hűtést igénylő tortáról van szó, aminek akár már most is nekiállhatsz!
-
2019 október 31.
Quinoával és darált hússal töltött kaliforniai paprika: vitamingazdag őszi finomság
Ősszel egyre színesebb lesz minden. A fákon a levelek, a gyümölcsök, a hajnalok, minden ezerféle színben kezd pompázni.
-
2019 október 31.
Joghurtos céklás raita: a saláta és a mártogatós közti átmenet
Az indiai konyha salátája valahol már majdnem a mártogatós kategóriájába esik - sok joghurttal és ropogós zöldséggel készül.
-
2019 október 31.
Fűszeres birsalmakompót: tele van vitaminnal és az emésztésnek is jót tesz
A késő ősz egyik izgalmas gyümölcse a birsalma, amelyről a gyerekkorunk jut eszünkbe, nekem legalábbis biztosan.
-
2019 október 30.
Céklával festett palacsinta fehérboros-gombás raguval: látványos és isteni finom
Ami a céklát olyan csodaszép rózsaszínre festi, az pinkre változtatja itt a palacsintatésztát: ezt mindenképp ki kell próbálni!
-
2019 október 30.
Friss kókuszból a muffin is sokkal puhább, szaftosabb lesz
Miután kókusztejet gyártottunk saját magunk otthon, sok reszelékünk maradt, amiből pedig csodás muffinokat sütöttünk.
-
2019 október 30.
Nincs Halloween Bloody Mary nélkül: a híres koktélt egy titkos esszencia teszi különlegessé
A szeptemberi nyárbúcsúztató bulik után októberben nem könnyű alkalmat találni, hogy mire koccintsunk. Az év vége még messze van, kiülős fröccsözgetéshez pedig hideg: de szerencsére egy, a tengerentúlról átvett hagyomány, a hónap utolsó napján való rémisztó partik jó indokot szolgáltatnak egy (vagy több) koccintásra.
-
2019 október 29.
Napsárga sütőtökös-gránátalmás hummusz - Kedvenc mártogatósunk őszi verziója
A csicseriborsókrémmel nem is történhetett volna jobb dolog, minthogy egy kis sütőtökpürével találkozott.
-
2019 október 29.
Pasta alla norma: padlizsánból és paradicsomból készült szósz kerül a csőtésztára
Még mindig dübörög a padlizsánszezon, ezért megmutatjuk, hogyan készül a legegyszerűbben az olaszok padlizsános tésztája.
-
2019 október 29.
Halloweeni cupcake – Csokipók csücsül a rémes finomság tetején
Habár Magyarországon még mindig nincs nagy hagyománya, a fiatalok és a gyerekek körében egyre népszerűbbé válik az amerikai horror-ünnep, a Halloween.
-
2019 október 28.
Majdnem chilis bab - A succotash-ban a kukorica dominál
Ha a chilis bab nagy kedvencünk, akkor ezt az egyszerű, ámde laktató ételt is szeretni fogjuk, főleg, ha kedveljük a kukorica és a bab párosát.
-
2019 október 28.
Százéves receptben talált szuper ötlet: sóskafőzelék másképp
Mi lenne, ha a sóskát belebuggyantott tojásokkal készítenénk és nem krumplival?
-
2019 október 28.
Puha krumpligombóc: egy elfeledett, de csodálatos levesbetét
A krumpligombóc praktikus, egyszerű és minden levest laktatóvá és nagyon kedvessé varázsol.
-
2019 október 27.
Így készül a Marshall máj: krémes sertésmáj és pirospaprikás sült szalonna
Szalonna és sertésmáj - erre a két fő alapanyagra van csak szükség, hogy elkészítsük ezt az egyszerű, de nagyszerű fogást.
-
2019 október 27.
Banános-sütőtökös kenyér, amely 5 nap után is omlós és szaftos lesz
Mit tegyünk, ha megmarad otthon egy pár banán és megbarnulnak? Süssünk belőle banánkenyeret. Ez a sütemény csak jó érett banánból finom igazán. De ne álljunk meg itt, keverjük össze a szezon legédesebb és legvidámabb zöldségével, a sütőtökkel.
-
2019 október 27.
Így készül a tökéletes mákos nudli: örök klasszikus, amit nem lehet megunni
A mákos nudliról a gyerekkorom és a nagymamám jut eszembe, ő készítette sokszor ezt a finomságot.
-
2019 október 26.
Az elfeledett bélszínroló: házilag egészségesebb és finomabb is
Vannak olyan ételek, amelyeket - bármennyire is furcsa volt az összetételük, vagy a nevük, vagy az állaguk - mégis rendszeresen ettünk.
-
2019 október 26.
Ropogós házi kifli - Bárki össze tudja dobni és ezerszer finomabb a boltinál
A kiflikkel hasonlóképpen siralmas a bolti helyzet, mint amilyen a kenyerekkel kapcsolatosan, annyi különbséggel, hogy a kiflik már addigra szottyadtak vagy kőkemények lesznek, mire megvesszük őket, de addigra tuti, mire hazaérünk velük, másnap pedig már csak a szemétben landolhatnak.
-
2019 október 26.
Fördős Zé avokádós, egészséges, glutén-és laktózmentes csokipudingja
Ebben a desszertben nincsenek allergének, mégis krémes, csodálatosan csokis finomság ropogós grillázzsal a tetején.
-
2019 október 25.
A britek pásztorpitéje másként: vegán, édesburgonyás verzió
A pásztorpite amolyan egyszerű, de nagyszerű étel. Szaftos, telt ízű fogás, igazi klasszikus. A recept már csak azért is zseniális, mert remekül alakítható. Ennek szellemében jöjjön egy izgalmas vegán változat.
-
2019 október 25.
Vitaminbomba céklakrémleves pillanatok alatt: tejfölösen is isteni
Bevallom, régen nem szerettem a céklát. Pontosabban nem volt vele semmi bajom, megettem a rántott hús mellé ecetesen, de csak azért, mert anyukám azt mondta, hogy nagyon egészséges és Lengyelországban azért nincs annyi rákbetegség, mert sok céklát esznek.
-
2019 október 25.
Gyors, omlós citromos cukkinikenyér: sokáig puha és szaftos marad
Szeretek olyan süteményeket sütni, amelyek nemcsak laktatóak, hanem egészségesen táplálóak is. A cukkini tipikusan olyan alapanyag, amely kedvesen bújik meg az ételben puhává és finommá téve azt.
-
2019 október 24.
Sós, orosz palacsinta: a blinit sokféleképp elkészítheted
Az oroszok apró, sós palacsintái sokféleképpen fogyaszthatóak - több ötletet is mutatunk!