309 találat
-
2020 január 23.
így készül a tökéletes juhtúrós sztrapacska egyszerűen
Sok ponton elrontható a klasszikus krumplis nokedli, de elmondjuk, hogyan kerüld el a buktatókat.
-
2020 január 23.
Álomszép almarózsa házilag – A látványos finomsághoz alig kell valami
Gyönyörű desszert egyszerű alapanyagokból. Azt is mondhatnám, pénztárcabarát édesség, amely mégis nagyon látványos.
-
2020 január 23.
Házi savanyúság céklából: a zöldség saját íze érvényesül
A bolti savanyúknak erős mellékízük van, ezért inkább magunk készítjük, mert pár perc munkával sokkal finomabb eredményt kapunk.
-
2020 január 22.
Kefirrel készült, pufi orosz palacsinta, avagy oladi: könnyű és légies
Desszertként, de reggeliként is megállja a helyét az orosz palacsinta, amit porcukros tejföllel, tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel érdemes kínálni.
-
2020 január 22.
Almás-körtés morzsasüti villámgyorsan: szaftos lesz a töltelék, ha így készíted
Újévi fogadalmak ide vagy oda, süteményre igenis szükségünk van, pláne, ha gyorsan elkészül és még finom is.
-
2020 január 22.
A chilis bab levesként is isteni - Tortilladarabok teszik még laktatóbbá
A chilis babnál kevés finomabb egytálételt tudok elképzelni, csak úgy lehet izgalmasabb, ha levesként manifesztálódik.
-
2020 január 22.
Vajon pirítva is isteni a gnocchi – Parmezán és fokhagyma gazdagítja az ízét
A gnocchi a világ egyik legegyszerűbb étele, amelyet úgy tehetünk izgalmassá, ha különféle módokon készítjük el.
-
2020 január 21.
Reszelt karfiolból készül a legjobb zöldségfasírt – Bátran fűszerezve isteni finom
Minden héten igyekszem húsmentes napot tartani, amikor a zöldségek kapják a főszerepet a konyhámban. Nehéz feladat ezt összehozni egy húsevő családban, de nem lehetetlen.
-
2020 január 21.
Így készül a tökéletes párizsi krém – A cukrászok kedvence
A legfinomabb csokoládékrém, amit magában is élvezet habzsolni, de gyakran szokták bonbonokba is tölteni.
-
2020 január 21.
Krémes, szaftos spenótos-csirkés lasagne: paradicsom helyett besamel lágyítja
Hússal vagy hús nélkül, elképesztően ízgazdag és izgalmas ez a besameles verzió, gomba, spenót és háromféle sajt gazdagítja.
-
2020 január 20.
Besamelben sült krémes karfiol ropogós morzsával a tetején
Karfiolimádatunk következő állomásán a ressre főzött karfiol krémes szószba kerül, amit ropogós morzsa fog ellensúlyozni.
-
2020 január 20.
Gyerekkori klasszikus diétásan - Zabpelyhes tejbegríz tönköly búzadarából
Gyerekkoromban gyakran ettem tejbegrízt, apu sokat készített nekem, azt az igazi klasszikus változatot.
-
2020 január 20.
Adalékmentes tésztaleves házilag – Nem feltétlenül egészségtelen
Viszonylag olcsó, gyorsan elkészül és még laktat is? Biztos vagyok benne, hogy már mindenki evett legalább egyszer életében zacskós, úgynevezett tésztalevest.
-
2020 január 20.
Almás ciderben párolt csirkecomb – Az édes levet szívja be a hús
Ha pácokban gondolkodunk, végtelen számú lehetőségünk van, hogy a húsokat szaftossá, izgalmasabb ízűvé tegyük.
-
2020 január 19.
Gyors, sütés nélküli, fehér csokoládés trüffelgolyó: a citromtól különleges
Egyedül az a része hosszadalmas, amíg várni kell a csokoládéra, hogy megkössön, de tényleges munka alig van vele.
-
2020 január 19.
Forró, fűszeres vajrum: Harry Potter vajsörének méltó versenytársa akadt
Készíthetünk nagyobb adag fűszeres vajat is, hűtőben hetekig eláll, bármikor elővehetjük és felönthetjük forró italnak.
-
2020 január 19.
Ropogós, illatos focaccia fokhagymával sütve – Néha az egyszerű ételek a legjobbak
Az olasz konyha népszerű lapos kenyerét sokféleképpen el lehet készíteni. Sütés előtt érdemes a tetejét zöldfűszerekkel megpakolni, de más módszerrel is különlegessé tehetjük a tésztát, akár a legegyszerűbb alapanyaggal, ami a kamránkban lapul.
-
2020 január 18.
Legényfogó rántottának is hívják: tartalmas egyserpenyős, akár ebédre is
A jó öreg krumplis rántottát szerintem sokan ismerik, apróra kockázott burgonya és hagyma sül a serpenyőben, esetleg kolbász vagy szalonna, majd felvert tojás. A nagymamám agglegény rántottaként emlegette, majd a spanyol krumplis omlett megismerése után legényfogó omlettként híresült el a családom körében.
-
2020 január 18.
Mostantól csak így csináljuk a rizst, mert sokkal finomabb lesz
Mi történik, ha nem a megszokott módon, a tűzhelyen, hanem a sütőben, lassan készítjük el a rizst?
-
2020 január 18.
Zöldséges golyók házilag - Jobb, mint az Ikeában
Éppen olyan, mint a húsgolyó, csak nincs benne hús - de mi kerül bele, mi tartja össze és mitől lesz nagyon finom?
-
2020 január 18.
Így készül a legjobb kocsonya - Nosztalgia és bőrfiatalító kollagén egyetlen tálban
Van, aki a zsírra, a cupákra megy, más éppen ellenkezőleg, a színhúst és a zselés levest szereti - ez a recept nekik szól.
-
2020 január 17.
A lasagne tésztája levesben is tökéletes – Így még jobban esik majd kanalazni
Mondhatnám, hogy a gyerekeim olaszkonyha-rajongók, de egész egyszerűen csak arról van szó, hogy minden olyan tésztaételt szeretnek, amit paradicsomszósz és valamilyen hús borít be.
-
2020 január 17.
Így sül tökéletesre a cékla – Édes, belül szinte krémes lesz
Amíg a nyers céklából finom, puha köret lesz, bizony nemcsak a zöldség, hanem én is végigmegyek néhány stáción.
-
2020 január 17.
Spenótos, tejszínes gnocchi ropogós baconnel: laktató finomság
Nem rajongok a spenótért, de ilyen formában és mennyiségben egyszerűen odavagyok érte, tejszínnel és baconnel párba állítva isteni finom.
-
2020 január 17.
Puha mandulás búzadaratorta narancsvirágvízzel - Csodálatos keleti desszert
Varázslatos sütemény, a tésztája magas és puha, ráadásul ezt a kellemes állagot napokig képes megőrizni.
-
2020 január 16.
Újragondolt Stroganoff ragu: laktató, pénztárcabarát verzió
A Stroganoff ízekben gazdag, tejszínnel dúsított ragu, tálalhatjuk tésztával és rizzsel is, bármilyen köret mellett is döntünk, senki sem fog csalódni az étkezőasztalnál.
-
2020 január 16.
Kókuszreszelékes bundában sült banán – Különleges reggeli vagy desszert
Sült banánt készíteni nagyon egyszerű, villámgyorsan elkészülnek a ropogós falatkák, melyeket magában is élvezetes falatozni, a legjobb azonban vaníliafagyi mellé eszegetni.
-
2020 január 16.
Így lesz igazán finom a vargabéles - Rengeteg túróval és vajjal készül
Sokáig abszurdnak tartottam azt az ételt, ami tésztából áll kívül és tészta van a töltelékében is, mostanra mégis nagyon megszerettem.
-
2020 január 15.
Gyors, egyszerű, sütés nélküli krémes, almás pohárdesszert
Bár összességében nem egy ötperces desszertről van szó, a tényleges munka nem több 10 percnél.
-
2020 január 15.
Belül zamatos, kívül mázas csirkemell – Gyors, mégis fenséges vacsora
Sokszor előfordult már velem, hogy egyszerre édeset és sósat is kívántam, akár ebédre, akár vacsorára. Lehetőleg gyorsan és egy ételben elkészítve.
-
2020 január 15.
Villámgyors, parmezános sós keksz - Isteni ropogtatnivaló
Ha vendégségbe megyek vagy hozzánk jönnek, valahogy mindig az édes sütemények vannak túlsúlyban, szegény sósakra senki nem gondol.
-
2020 január 15.
Ress brokkoli, selymes kéksajtos mártás: 20 perces tésztarecept
Aki szereti a kéksajtot, az nem csak egy pohár bor mellé, de akár egy tésztaételben is kedvelni fogja.
-
2020 január 14.
Fűszeres édesburgonya-krémleves: olyan laktató, mint egy főzelék
Keleties ízvilágú, pikáns, fűszeres krémleves, amely a currytől és gyömbértől lesz különleges.
-
2020 január 14.
Aszalt gyümölccsel töltött pulykatekercs - Melegen ebéd, hidegen felvágott
A pulykamell kényes húsféle, nagyon könnyen kiszárad, ezért két irányból is védjük: belülről töltelékkel, kívülről baconnel.
-
2020 január 14.
A francia rakott krumpli szalonnával valami elképesztően finom
A francia konyha híres csőben sült fogása: krumpli selymes mártással nyakon öntve, sütőben aranybarnára sütve.
-
2020 január 14.
Az amerikai fahéjas palacsinta mennyei napindító – Alma gazdagítja a tésztáját
A kedvelt amerikai palacsinta fahéjas változata, melynek tésztáját reszelt alma is gazdagítja. A fahéj szerelmeseinek kötelező kipróbálniuk ezt a desszertet, amit magában is élvezet falatozni.
-
2020 január 13.
Nem csak az íze, a színe is izgalmas a görög Tarama salátának
Első ránézésre nem tudtam eldönteni, hogy ezt a krémet vajon mivel festhették be, mert ilyen szép rózsaszín színt nem tudom, hogy lehet elérni.
-
2020 január 13.
A szaftja a legjobb - A klasszikus paprikás krumplit mindenki szereti
Rá kellett jönnöm, hogy a gyerekkori ízlésem köszönőviszonyban sincs a mostanival, az egyik legjobb példa erre a jó öreg paprikás krumpli.
-
2020 január 13.
Francia édes-pikáns péksütemény: fűszeres sütőtök van a batyuban
Édes is, sós is, fűszeres is, így akár előétel, de desszert, illetve uzsonna is lehet belőle, mindenképp mesés.
-
2020 január 12.
Spanyol töltött tésztabatyuk: így lesz tökéletes az empanadas tésztája
A latin konyha népszerű töltött tésztáit pikáns, de lágyabb ízekkel is megpakolhatjuk, ennek a tésztának minden jól áll.
-
2020 január 12.
Lágy, citromos szuflé porcukorral meghintve – Néhány szabályt betartva nem esik össze
Légies és elegáns desszert, a francia konyha remekműve a szuflé, amit sokan félnek otthon elkészíteni, attól tartanak, hogy a formában nem fog szép csúcsosra emelkedni a tészta.
-
2020 január 12.
Melengető, fűszeres tésztaleves csirkemellel és rengeteg zöldséggel
Ez a laktató tésztaleves tele van pakolva minden jóval, amire a szervezetnek és az éhes gyomornak szüksége lehet.
-
2020 január 12.
Selymes, krémes csokiöntet: kakaóporból sem lehetetlen
Fagyira, sütire, pohárdesszertbe is tökéletes ez a sűrű, krémes csokiöntet, ami 15 perc alatt készen van.
-
2020 január 11.
Klasszikus Stefánia-szelet új köntösben: könnyedén szállítható ebéd
Stefánia-szelet vagy -vagdalt, darált húsból készült, klasszikus töltött fasírt, amit nagyanyáink előszeretettel pakoltak meg főtt tojással. Mi most ezt a régi receptet kaptuk elő a fiókunk mélyéről és gondoltuk újra.
-
2020 január 11.
Így készül a cseh vendéglők klasszikusa, a knédli
Raguk, szaftos ételek tökéletes párja, legkedvesebb kísérője, milyen lehet, ha otthon, magunknak készítjük a knédlit?
-
2020 január 11.
Édesen vigyáz az alakodra ez a gabonamentes mandulás-fahéjas muffin
Az édesség iránti vágy a legváratlanabb pillanatokban törhet ránk, ezekre az alkalmakra tartogatom a diétásabb, de mégis élvezhető recepteket.
-
2020 január 11.
Pufi, levegős amerikai palacsinta ropogós szalonnával és mézzel
Amerikai palacsintából sokféle létezik, mi most az igazán ropogós szélű, édes-sós feltéttel érkező verziót próbáltuk ki.
-
2020 január 10.
15 perc alatt elkészül a színes, ízes sóskaleves – Télen különösen jólesik a zöld
A sóska savanykás ízvilágú, tápanyagban gazdag növény, tavasszal és nyáron szezonális, nem kell azonban megijedni, mirelit formában mindig megtalálni, de akár az ablakpárkányunkon mi magunk is termeszthetjük.
-
2020 január 10.
Így lesz omlós és lágy a túrós galuska: sokkal egyszerűbb, mint gondolnád
Legyen krémes a túró, szitáljuk át a lisztet és ne dolgozzuk túl a tésztát - ennyi a titka a puha galuskának.
-
2020 január 10.
Pikáns, chilis csokoládétorta: a csípős íz még jobban kihozza az édességet
A magas kakaótartalmú, jó minőségű étcsokoládé és az enyhén csípős, apróra darabolt szárított chili a jó csokoládétorta titka.
-
2020 január 9.
A hagyományos slambuc titka egyenesen a Hajdúságból - Így lesz pirult és ízes
Az egyik legrégebbi tésztaételünk titka a forró edény és az izzasztó kavargatás - ettől lesz olyan különleges, pirult és ízes.
-
2020 január 9.
Hatlapos, orosz mézes torta: a tejszíntől és méztől különösen selymes a töltelék
Az orosz torta hallatán a legtöbbünknek a hófehér mennyország, az oroszkrémtorta jut az eszébe, pedig van még egy orosz, soklapos édesség, amelyben a méz dominál.
-
2020 január 9.
Húsgombócos csorba leves - Lefirkantott erdélyi recept alapján
Olvashatunk könyveket, használhatjuk ügyesen az internetet, az igazi receptek lefirkantott cetliken találhatóak meg.
-
2020 január 8.
Villámgyors, tejszínes paradicsom-krémleves: a bacon ad neki füstös aromát
Nem csak édesen finom a paradicsomleves, sőt, ez az olaszos ízvilágú, füstös változat garantáltan új kedvenc lesz.
-
2020 január 8.
Ropogós hagymás kenyér házilag - Nem kell keleszteni
Könnyen rá lehet szokni a saját készítésű kenyerekre, főleg, ha könnyű elkészíteni az adott receptet.
-
2020 január 8.
Téli, melengető minestrone – A testünk meghálálja a vitaminokat és a tápanyagokat
Kevés finomabb és melengetőbb étel van egy nagy tányér forró zöldséglevesnél, pláne, ha minél több zöldséget teszünk bele.
-
2020 január 8.
Egyszerre roppanós és lágy brokkolisaláta - Tele van vitaminnal
Nem igaz, hogy salátával nem lehet jóllakni. Ha ügyesen válogatjuk össze a hozzávalókat, tovább eltelít, mint egy főétel.
-
2020 január 7.
Puha és pufi kakaós sütemény: a whoopie pie tölteléke is isteni
A whoopie pie az amerikaiak kedvenc házi készítésű töltött keksze. Eszméletlenül puha kakaós tészta édes mascarponekrémmel töltve, hamar függővé válik tőle az ember.
-
2020 január 7.
Gulyásleves házi csipetkével: itthon mindenkinek ismernie kell a receptet
A tartalmas leves az egész világot meghódította, valódi hungarikum, melyre méltán lehetünk büszkék.
-
2020 január 7.
20 perces alfredo tészta: omlós csirkemell selymes, tejszínes-fokhagymás szószban
Csak pár egyszerű alapanyagra van szükség ehhez a gyors tésztaételhez, mégis ízgazdag és laktató fogás, egyáltalán nem lesz hiányérzetünk.