325 találat
-
2020 február 25.
Házi joghurtkészítés: finomabb és kevesebb hulladékkal jár, ha otthon csináljuk
A házi joghurtnak csak és kizárólag előnyei vannak, de néhány dologra nagyon érdemes figyelni, mielőtt nekivágunk.
-
2020 február 25.
Ropogósra sült csülök pékné módra – A húst sütés előtt fűszeres vízben főzzük puhára
Kiadós, tepsiben sült magyaros fogás, ami akkor a legfinomabb, ha a hús omlós és szaftos, és nem sajnáljuk a fűszereket az ízesítésnél.
-
2020 február 25.
Gyulladáscsökkentő mangós turmix – Csipetnyi őrölt bors is kerül bele
Bár még hideg az idő, ezzel a turmixszal a trópusokon érezhetjük magunkat, ráadásul az ital fűszerezése sem mindennapi.
-
2020 február 25.
Mandulalisztből is tökéletes a palacsinta – Az, hogy gluténmentes, csak ráadás
Ma van a palacsinta világnapja, készítsük el ezt a gluténmentes verziót - mandulalisztből még könnyedebb és puhább lesz.
-
2020 február 24.
Rengeteg pirult sajt borítja a kelbimbós tésztát – Teljes kiőrlésű változatból még egészségesebb
Olyan sütőben sült húsmentes tészta ez, ami után egy pici hiányérzetünk sem lesz, olyan laktató.
-
2020 február 24.
Káposztával sült oldalas - A legjobb téli ebéd nulla munkával
Két alapanyagból áll ez az étel, a lassú sütésnek és a két nagyon hatásos szereplőnek köszönhetően azonban a minimalizmus csodáját eredményezi.
-
2020 február 24.
A tökéletes forró csoki receptje: a mályvacukortól lesz ilyen finom
Kíváncsi lennék, hogy van-e olyan ember a földön, aki nem szereti a forró csokit, no nem a porból készültet, hanem az igazán jó minőségűt.
-
2020 február 23.
Foszlós kelt tészta fokhagymás fűszervajjal: vendégségbe is tökéletes
A jópofa, ötletes masnikat gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük, az alapjuk egy sima pizzatészta, de ha időszűkében vagyunk, félkész, hűtött tésztát is használhatunk hozzájuk.
-
2020 február 23.
Sütőtökös sajttorta: habkönnyű, fűszeres téli finomság
Engedjük szabadjára a fantáziánkat, a sajttorta is lehet szezonális, a téli verziót például sütőtök gazdagítja.
-
2020 február 23.
Sós palacsinta fűszeres gombával töltve – Egyszerű, mégis feledhetetlen ebéd
A legegyszerűbb, legszerethetőbb serpenyőben készült tészta a palacsinta, amit végtelen variációban elkészíthetünk, most egy sós változat kapja a főszerepet.
-
2020 február 23.
Gyorsan elkészül a házi Raffaello golyó – Simán felveszi a versenyt a bolti finomsággal
Hófehér kókuszreszelékkel bevont golyó a közepén mandulával, igen, ez a híres Raffaello, amit otthon mi is egyszerűen elkészíthetünk.
-
2020 február 22.
Chiacchiere, avagy az olasz csörögefánk – Nincs nélküle karneváli szezon
Nincsen farsang fánk nélkül, nincs karnevál chiacchiere nélkül - az olaszok csörögefánkja isteni finom.
-
2020 február 22.
A kelkáposzta is lehet vagány: citromosan, fokhagymásan, wokban pirítva
Ismét egy alábecsült zöldség, ami több teret és figyelmet érdemel annál, mint amit kap.
-
2020 február 22.
Az eredeti Sacher-torta receptje, ahogy a bécsi szállodában feltalálták – Máig nem változtattak a recepten
Az osztrák gasztronómia egyik legismertebb desszertje a Sacher-torta, csokoládés piskóta baracklekvárral megkenve, roppanós csokimázzal borítva. Ránézésre talán nehéznek tűnik a kivitelezése, valójában az egyik legegyszerűbben készülő torta.
-
2020 február 21.
Krémes, ízekben gazdag tojássalátás szendvics – Friss zöldségekkel a legfinomabb
Könnyen elkészíthető a krémes tojássalátával megpakolt szendvics. A lágy krémet változatosan készíthetjük el.
-
2020 február 21.
Vitaminbomba falafelgolyó répával gazdagítva: görög joghurtos mártogatóssal az igazi
Nem az eredeti, de legalább annyira finom, ha nem jobb a répás változat, amely mellől semmiképp ne hagyjuk el a joghurtos mártogatóst.
-
2020 február 21.
Sajttal és sonkával töltött csirketekercs ropogós panírban: így tartja meg a formáját
Egy egyszerű trükkel könnyedén megőrzi a formáját a csirketekercs, csak egy kis időt kell adni neki.
-
2020 február 21.
Puha piskóta szívja be az édes tejes krémet – A tres leches sütemény igazán elkényeztet
Szeretem azokat a tortákat, amelyekben a piskóta kap hangsúlyos szerepet, a krém pedig selymes keretbe foglalja.
-
2020 február 20.
Így készül a legfinomabb, foszlós, enyhén édes hamburgerbuci
Akkor jó, ha édes, de csak enyhén, foszlós, de van tartása, és persze kell rá szezámmag is.
-
2020 február 20.
Gyors csicseriborsós sütőtöksaláta dióval, paprikával – Fehérjedús, pedig nincs benne hús
Maradék sült sütőtök egy kis maradék főtt csicserivel és néhány ropogós, friss alapanyaggal: az egyik legjobb saláta, amit idén ettünk.
-
2020 február 20.
Elronthatatlan gofrirecept – A vanília a tészta lelke
Az aranybarna édes vagy sós gofri kívül ropog, belül puha. A belgák kedvenc reggelije számos variációban hódít, szervírozhatjuk desszertként, a sós változatból akár szendvicset is készíthetünk.
-
2020 február 19.
Selymes krémsajt csípős jalapeno paprikába töltve – Baconbe tekerve lesz tökéletes
Aki kicsit különlegesebb előételre vágyik, próbálja ki a krémsajttal töltött jalapeno paprikát - egyszerre fogja érezni a selymes és a méregerős ízt.
-
2020 február 19.
Így készül a búzadarás indiai keksz: kardamom teszi felejthetetlenné
Fűszeres, izgalmas és villámgyorsan készül ez az indiai vajas keksz, amelynek búzadara az alapja.
-
2020 február 19.
Selymes házi sajtszósz nachoshoz – Ha nem bírod a csípőset
Egy időben a mozizásaimhoz hozzátartozott a nachos ropogtatása, amely mellé selymes sajtszósz dukált.
-
2020 február 19.
Vajon sült lazac krémes szárított paradicsomos szószban – Isteni ebéd vagy vacsora lehet
A lazacot nem tudom megunni, annyira sokféleképpen elkészíthető, csak attól függ, hogy mennyire és hogyan fűszerezzük.
-
2020 február 18.
Chili con carne kevesebb hússal, ötféle hüvelyessel – Egészségesebb verzió
A jövő ételei körülbelül így fognak kinézni: sok hüvelyes és zöldség, nagyon kevés hús. Ha így lesz, akkor sem fogunk szenvedni.
-
2020 február 18.
Fűszeres koreai répasaláta: mindenféle sültet feldob
Egyszerű saláta, de nagyon izgalmas technológia - a füstös, hagymás olajtól lesz igazán különleges.
-
2020 február 18.
Egyszerű brokkolis tészta: gyorsan kész és kevés utána a mosogatnivaló
Fantasztikus tésztaétel, egyszerű, mégis ízgazdag, egészséges falatok kerülnek a tányérra, amit vegetáriánusok is bátran elkészíthetnek.
-
2020 február 18.
Klasszikus csörögefánk a nagyi receptje alapján: kívül roppanós, belül puha
Csörögefánk vagy forgácsfánk, lapos tésztájú olajban sült tészta, amit még melegen porcukorba vagy fahéjas cukorba öltöztetünk.
-
2020 február 17.
Kívül roppanós, belül puha hagymás rudacska szezámmaggal és mákkal szórva
Mindig akkor fogy el otthon a ropogtatnivaló - legyen az sós vagy édes -, amikor a legnagyobb szükség volna rá.
-
2020 február 17.
Édes-savanyú pácban pirított tofu – Önmagában és körettel is tökéletes
Nagyon rég ettem tofut utoljára, szinte már el is felejtettem az ízét. Most mégis eszembe jutott, mert elhatároztam, hogy heti pár napot húsmentesnek nevezek ki.
-
2020 február 17.
Sűrű, forró, sonkás kukoricaleves - Így készül az amerikai chowder
Ez a nagyon sűrű, sokféle összetevőből álló leves rendkívül praktikus, ha tömegeket kell megetetnünk egyszerre.
-
2020 február 17.
Habkönnyű, édes szezámmagos puffancs - Mintha levegőbe harapnál
Sima zsemlének indul, de van benne egy olyan hozzávaló, amitől egészen különleges lesz az íze.
-
2020 február 16.
Édes és pihe-puha az olaszok fánkja: a bombolini vaníliás töltelékkel a legfinomabb
Illatos, lágy tésztájú fánk, úgy, ahogy az olaszok szeretik. Az eszményi bombolini vaníliakrémmel a legtökéletesebb.
-
2020 február 16.
Tahini, avagy szezámmagpaszta házilag: gyors alapreceptet mutatunk
Nem csak hummusz alapja lehet, szuper szószok és öntetek készíthetőek belőle sült zöldségek és húsok mellé.
-
2020 február 16.
Csokichipsszel gazdagított keksz – Ha így készül, roppanós lesz a tészta
A tökéletes, amerikai kertvárosban élő családok konyhájában mindig van egy magasan lévő polc, melyen egy méretes keksztároló doboz pihen, telis-tele finom, roppanós kekszekkel.
-
2020 február 16.
Így készül a tökéletes olasz rántott hús: a szeletek tepsiben sülnek
Parmezános csirkemellnek is szokták nevezni az olaszok rántott szeletét. A szép csirkemellfilék fokhagymás, fűszeres panírt kapnak, majd paradicsom passata és kétfajta sajt társaságában tepsiben sülnek tökéletesre.
-
2020 február 15.
Kívül ropogós, belül krémes töltött krumpli - Kétszer sült burgonya, ami mindenkit elvarázsol
A héjában sült krumpli az egyik legjobb étel a világon, egyszerűen tökéletes, főleg, ha még meg is van töltve.
-
2020 február 15.
Mediterrán hangulatú fehérbab-leves: ízes és tápláló
A görög konyha bablevesében a paradicsom és az oregánó aromái érvényesülnek a legjobban, tökéletes harmóniában vannak az ízek.
-
2020 február 15.
Melengető és fűszeres, indiai módon készült pörkölt csicseriborsóból
Ehhez a fogáshoz érdemes időt szánni a csicseriborsó áztatására és főzésére - sokkal finomabb lesz.
-
2020 február 15.
Klasszikus kókuszkocka még kókuszosabb változatban: a piskótájába is kerül
Puha piskóta, csokoládémáz és rengeteg kókusz, amiből ezúttal belülre is jutott - nekünk ez a tökéletes kókuszkocka.
-
2020 február 14.
Vodka-cseresznye koktél: ezzel koccints Valentin-napon
Két hozzávalóból készül ez a rubinvörös koktél, de vigyázzunk vele, nem olyan gyenge, mint amilyennek látszik.
-
2020 február 14.
Villámgyors, csupa citrom sütemény: csak mindent össze kell keverni
Pont úgy készül, mint egy egyszerű brownie, csak olvasztott csokoládé helyett citromlé kerül a tésztájába.
-
2020 február 14.
Laktató tárkonyos, tejszínes legényfogó leves - Ezt főzd Valentin-napra a párodnak
Nem egy klasszikus Valentin-napi szívecskés, romantikus étel, de átmelegít és jóllakat, amitől rögtön boldogabbak leszünk.
-
2020 február 14.
Így készül a tökéletes omlós vajas keksz – A tésztája több nap után is puha marad
Kávé, tej vagy tea mellé remekül illik, a külseje kissé roppanós, belül omlós, ez a csodás vajas keksz napok múlva is megőrzi tökéletes textúráját.
-
2020 február 13.
Tejfölös uborkasaláta kaporral – Krémes és finom lesz ezekkel az arányokkal
Egészséges, friss, krémes uborkasaláta kaporral megbolondítva - olyan finom, hogy nem lehet abbahagyni.
-
2020 február 13.
Kívül ropogós, belül puha, fűszeres hasselback sütőtök
Még mindig nem értünk a végére a sütőtök lehetőségeinek: most bevagdosva sütjük meg a tököt, majd chilis-mézes mázzal öntjük le.
-
2020 február 13.
Ravioli panírban, forró olajban sütve – Nem könnyű fogás, de fenséges
Több okból sem könnyű, hiszen ha igazán finomat akarunk alkotni, akkor mi magunk gyúrjuk a tésztát és készítjük a tölteléket. És igen, nem könnyű olyan szempontból sem, hogy nem éppen alakbarát.
-
2020 február 13.
A pufi palacsinta újabb változata: mák van a tésztájában
Az amerikaiak kicsi, levegős palacsintái minden létező változtatást jól viselnek, rendkívül alkalmazkodó jószágok.
-
2020 február 12.
Fűszeresen pikáns hagyma chutney – A legunalmasabb sült húst is feldobja
A legegyszerűbben elkészített sült húst, sőt, a köretet is feldobja, ha valamilyen pikáns szószt készítünk hozzá, például chutney-t.
-
2020 február 12.
Ropogós, baconös-kelbimbós pizza – Így a gyerekek is megeszik a zöldséget
Kelbimbó és pizza? Elsőre furcsa párosításnak hangzik, de van egy szuper módszer, amivel isteni finom feltét lesz belőle.
-
2020 február 11.
Olívaolaj, zöldfűszer, fokhagyma és krumpli – Ennyi, na meg egy tepsi kell a tökéletes sült burgonyához
A Gyűrűk Urában megismert barátságos kis hobbit, Csavardi Samu is megmondta, a kolompér (burgonya) sütve, főzve, levesbe törve, mindenhogyan mosolyt csal az arcunkra, hiszen isteni finom.
-
2020 február 11.
Puha, illatos áfonyás muffin – Mirelit gyümölcsből is tökéletes lesz
Egyszerűen készül az illatos tésztájú, édes áfonyás muffin, ezt a receptet csak imádni lehet.
-
2020 február 11.
Puhára sült körte kéksajttal, ropogós dióval és édes mézzel
Egyszerű alapanyagok találkozásából született ez az isteni étel, zseniális kombináció, édes és sós ízek tökéletes harmóniája.
-
2020 február 10.
Csokoládés házi müzli, amivel sikerült kiváltanunk a cukros pelyheket a gyerekeknél
A gabonapelyhekre könnyű rákattanni és nagyon nehéz róluk lejönni, de ezzel a müzlivel most sikerült.
-
2020 február 10.
Jamie egytepsis vega receptjét a húsevők és a gyerekek is imádják
Az a legjobb recept, ami rögtön átalakítható aszerint, mi van éppen a kamránkban: ilyen ez a szuper egytepsis egytál Jamie-től.
-
2020 február 10.
Ötperces olasz desszert, amelynek nem lehet ellenállni – Így készül a zabaione krém
Sokszor egy desszert nem attól lesz finom, hogy órákon át készül, hanem attól, hogy néhány alapanyag kellemes összhangba kerül egymással.
-
2020 február 10.
Nem csak szalonnával finom a carbonara – Húsmentesen, gombával is tökéletes fogás
Nagyon szeretem a tésztás ételeket, azokból is a letisztultabb, selymes ízeket kedvelem.
-
2020 február 9.
Édes, gyümölcsös sütőtöklé: Harry Potter is szívesen itta
Harry Potter-rajongók, figyelem! Ha szeretitek J. K. Rowling varázslatos világát - na meg a sütőtököt -, ez a recept biztosan a kedvencetek lesz.
-
2020 február 9.
Citromos, petrezselymes bundában sült csirkemell: omlós és isteni finom
Izgalmas panírban sülnek aranybarnára a csirkemellek, majd egy különleges, pikáns öntetet kapnak a nyakukba.