314 találat
-
2020 április 9.
Így készül a tökéletes skót tojás – Akkor jó, ha a belseje kissé folyós
Fűszeres darált hús aranybarna bundában, amelynek a belsejében meglepetés bújik meg.
-
2020 április 9.
Szaftos, tejszínes csirkés-gombás pite – Omlós tészta rengeteg töltelékkel
A múltkori lazacos változat után most egy csirkés gombás pitét, elegánsabb nevén quiche-t sütöttem.
-
2020 április 9.
Könnyű, vitamindús francia répasaláta – Ropogós pirítós mellé a legfinomabb
Könnyű, egészséges előétel, igazi kímélő fogás, aminek érdemes helyet szánni a húsvéti asztalon.
-
2020 április 8.
Répatortafalatok sütés nélkül – Ugyanolyan puha és finom, mint az eredeti
Aki szereti a répatortát, feltétlen készítse el ezt a sütés nélküli változatot - ezek a kis energiagolyók etetik magukat.
-
2020 április 8.
Illatos, puha erdélyi mézeskalács: egyben sül a tésztája
Se szaggatni, se nyújtani, se gyúrni nem kell, csak mindent összekeverni, tepsibe önteni, majd megsütni, mégis olyan íze lesz, mint a klasszikus mézeskalácsnak.
-
2020 április 8.
A legfinomabb, legegyszerűbb vajas muffin: a díszítés jó móka a gyerekekkel
Kevés egyszerűbb édesség létezik a vajas muffinnál, keverem-kavarom tésztája van, körülbelül 5 perc összeállítani, utána pedig kezdődhet is a sütés.
-
2020 április 8.
Lasagne Pészach ünnepére - Tészta helyett maceszlappal rétegezzük
Lasagne-t készíteni nagyon egyszerű és hálás feladat, ráadásul mindenki szeretni fogja.
-
2020 április 7.
Roppanó csokimáz, krémes töltelék: az amerikai desszerthez nem kell bekapcsolni a sütőt
A csokoládé és a mogyoró szerelmesei imádni fogják az édes csészéket, a finomság pofonegyszerűen készül, a falatozását pedig nagyon nehéz abbahagyni.
-
2020 április 7.
A hagyományos, mazsolás sárgatúró receptje - Jól megy a sonka és a kalács mellé
Fontos húsvéti étel, mégis alig ismerik és nagyon kevesen készítik el az ünnepre a sárgatúrót. Ez az édes, lecsepegtetett túró főleg görögkeleti területeken ismert, a Hajdúságban és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
-
2020 április 7.
Különleges, egyben sült fasírt ragacsos, paradicsomos mázzal és rengeteg fűszerrel
Egyszerre édes és sós, picit pikáns és nagyon különleges ez az egyben sült fasírt, amihez csak össze kell keverni a hozzávalókat, majd mehet is a sütőbe.
-
2020 április 6.
Egyszerű macesztorta sütés nélkül, villámgyorsan – Csokis és tejszínes krémmel van töltve
Pészahkor az ünnepi menü macesztortával zárul - miután a hagyományos liszttel sütés tilos, ez is maceszlisztből készül.
-
2020 április 6.
Nagyon foszlós, édes-sós húsvéti zsemlék kalács helyett
Van valami megmagyarázhatatlanul jó érzés abban, hogy ezeket a zsemléket szét kell húzni, mint a buktákat.
-
2020 április 5.
Laktató krémleves zöldborsóval és krumplival: laktózmentes fogás
Alig kell hozzá valami, gyorsan elkészül és elronthatatlan, ráadásul olyan laktató, hogy ebédként is megállja a helyét.
-
2020 április 5.
Krémes mascarponés répatorta – A répától szaftos és hihetetlenül puha lesz a tészta
A friss, zamatos sárgarépa nem csak a nagyiféle klasszikus húslevesben dominálhat, készíthetünk belőle varázslatos süteményt, répatortát, amiért garantáltan oda lesz mindenki.
-
2020 április 4.
Így készül a tökéletes bögrés piskóta: nem esik össze és puha marad
A jó piskóta puha és légies, a tésztájába kerülhet olaj, vaj, margarin, víz és sütőpor is. Mindenki másra esküszik, mindenkinek van a tarsolyában egy nyerő recept, az alább olvasható a miénk.
-
2020 április 4.
A klasszikus pásztortarhonya receptje: a menzakaja, amit imádunk
A tarhonya olyan lelki étel, mint a krumplifőzelék vagy a húsleves, vagyis mindig nagyon-nagyon jólesik.
-
2020 április 4.
Villámgyors házi kenyér búzadarával dúsítva – Levegős és könnyed lesz tőle
Újabb hét, újabb kenyérrecept, de ezúttal búzadarával készített verziót mutatunk.
-
2020 április 3.
Zöldfűszeres, kukoricás tócsni sajttal: laktató, zöldséges finomság
Nagyon izgalmas, de nagyon laktató a végeredmény, így mindenképpen érdemes valamilyen friss, joghurtos vagy tejfölös mártogatóst készíteni mellé.
-
2020 április 3.
Egyszerű rakott tészta rengeteg sajttal: aki eddig nem főzött, annak is menni fog
Nem árt, ha az ember tud főzni, még ha nem is szeret a konyhában serénykedni, jó, ha legalább néhány fogást el tud készíteni.
-
2020 április 3.
Immunerősítő és gyulladáscsökkentő: krémes vérnarancsos-banános smoothie
Vitaminbomba, gyönyörű smoothie, ami a görög joghurttól krémes, a gyümölcsöktől egészséges, a fűszerektől isteni finom.
-
2020 április 2.
Kiadós, egylábasos, nagyon sajtos tészta – Gyors és nincs utána mosogatnivaló
Szeretek főzni, olykor hosszan szöszmötölni macerásabb fogásokkal, de nincs minden nap időm, sem kedvem órákon át a konyhában ácsorogni.
-
2020 április 2.
A régi, jó rántott leves receptje - Alap volt nagyanyáink konyhájában
Nem akarunk kimenni vásárolni se, inkább mindent felhasználunk, ami csak a kamrában van.
-
2020 április 2.
Magával sűrített, isteni borsófőzelék - Édesebb és egészségesebb, sőt, szebb is lesz
Csak a képeken mutat jól vagy valóban van értelme kicsit leturmixolni a zöldborsófőzeléket? Kipróbáltuk, elmeséljük.
-
2020 április 1.
Aranybarnára pirult túrós csusza ropogós szalonnával: rengeteg tejföl és túró kerül rá
Egyszerű alapanyagokból fenséges végeredmény születik, ráadásul pár hozzávalóból, rendkívül gyorsan készül.
-
2020 április 1.
Csokis, egyperces mikrós süti – Ha tényleg azonnal kell az édesség
Nem szépítem, ez egy mikrós süti arra az esetre, ha tényleg azonnal vágyunk valamilyen édességre.
-
2020 április 1.
Füstölt szalonnától ízes, tepsiben sült, szaftos csirkemell – Nincs sok munka vele
Most lett csak igazán létjogosultsága a gyorsan dobjunk össze valami finomat és táplálót típusú ételeknek.
-
2020 április 1.
Egyszerű toastkenyérből készül az isteni desszert: vajon sül ropogósra
A toastkenyér sem ördögtől való, lehet belőle olyan minőségűt venni, ami tökéletesen megállja majd a helyét a desszert alapjaként, így nem kell bíbelődni a tésztával.
-
2020 március 31.
Egyszerű, illatos almás sütemény – A tésztája trükkösen áll össze
Szaftos almás sütemény, amely egyszerű, mégis szuper édesség azoknak, akik nem szeretnének sok időt tölteni a konyhában.
-
2020 március 31.
Roppanós brokkoli gazdag sajtmártásban: sütőben sül tökéletesre
A fogás előző nap összeállítható, másnap ebéd vagy vacsi előtt csak be kell tolni a sütőbe, röpke 30 perc múlva pedig már ehetünk is.
-
2020 március 30.
Így készül a könnyű, ropogós, levegős krumplilángos - Liszt és krumpli biztos van otthon
Otthon lángost sütni értelmetlennek tűnik egészen addig, míg nem alakul ki egy olyan élethelyzet, hogy nem mehetünk sehova.
-
2020 március 30.
Gazdagon zöldfűszeres saláta medvehagymával és bulgurral – Laktató, mégis könnyű
A medvehagyma frissen a legjobb, salátában: mivel elképesztően jó íze van, nem kell sok mindennel bonyolítani.
-
2020 március 30.
Így készül az eredeti angol muffin – Nem süti, viszont tökéletes reggeli
Az angol muffin nem egy sütemény, hanem egy isteni péksüti, amit édesen is lehet enni, de leginkább az angol reggelik tartozéka.
-
2020 március 30.
Laktató csirkés-parmezános egylábasos tészta – Nem kell hozzá sok minden
Ha valaminek, akkor az egylábasos ételeknek most jött el az igazi idejük.
-
2020 március 29.
Gombás tokány fűszeres szószban, borsóval - Tésztával tálalva igen laktató
Hazánk egyik legkedvesebb étele a pörkölt, amit valamilyen tésztafélével kínálunk, de mást is tálalhatunk így, például a gombás tokányt.
-
2020 március 29.
Selymesen krémes banános pite: jól behűtve a legfinomabb
Az omlós linzertésztájú piték világában az almás a legnépszerűbb, pedig másfajta gyümölcs is alkalmas tölteléknek, akár az egzotikusabb banánból is mennyei pitét készíthetünk.
-
2020 március 29.
Spenótos-gombás tészta krémes tejszínes szószban: egylábasos recept
Krémes, szaftos vega fogás, amivel a húsveők is garantáltan jóllaknak, ráadásul alig van utána mosogatnivaló.
-
2020 március 29.
Vastag tésztájú tepsis pizza gazdag feltéttel: sütőporos a tésztája
A tésztája picit tömörebb és talán még laktatóbb a kelt tésztás verziónál, és nagy előnye, hogy napokig puha marad.
-
2020 március 28.
Pikáns körözött medvehagymával – Gyorsan készítsük el, mert rövid a szezon
Amikor megjelenik a medvehagyma a piacon, rögtön késztetést érzek, hogy beszerezzek belőle pár csokorral.
-
2020 március 28.
A legfinomabb krumplifőzelék, ahogy anyukám készíti, babérlevéllel, savanyún, krémesen
Úgy vagyok a krumplifőzelékkel, mint a fasírttal: néha lehet rajta csavarni egyet, mégis a hagyományos a legjobb.
-
2020 március 27.
Habkönnyű, töltött, pufi palacsinta: abbahagyhatatlanul finom
Van az a régi mondás, hogy palacsintából sosem elég. Mi is jó néhány palacsintareceptet írtunk már, de ilyet még nem, ez a verzió meglepetéseket tartogat.
-
2020 március 27.
Isteni, fordított pizza leveles tésztából: 15 perc munka van csak vele
Kb. 15 perc munka van ezzel a látványos és isteni finom étellel, és hiába vega recept, a húsevőket is lenyűgözi majd.
-
2020 március 27.
Ropogós csavart krumpli sütőben sütve – A parmezántól még finomabb lesz
A krumpli egyáltalán nem unalmas, nemcsak az ízén, hanem a külsején is lehet csinosítani.
-
2020 március 27.
Krémes, sült török tejberizs házilag: ettől olyan finom a sütlak az étkezdében
Ha szeretitek a török konyhát, akkor biztosan odavagytok a baklaváért és a sült rizspudingért, én még sosem jöttem ki úgy török étteremből, hogy valamelyiket ne kértem volna.
-
2020 március 26.
A kenyér, amihez nem kell élesztő és egy órán belül kész - Ilyen az ír szódakenyér
Nagyon sokan maradtak élesztő nélkül: nekik ajánljuk ezt a megoldást, amit ráadásul dagasztani, keleszteni sem kell, tehát nagyon hamar kész.
-
2020 március 26.
Így készül a tökéletes sajtos melegszendvics – Kívül ropogós, belül nyúlós sajt teszi fejedelmivé
Talán lesz, akiben felmerül a kérdés, mégis hogyan lehet a sajtos melegszendvics tökéletes? Egyszerű recept, sajt, kenyér és vaj, nem épp szenzáció.
-
2020 március 26.
Nápolyi spagetti rengeteg zöldséggel – Az olasz konyha egyszerű csodája
Nápolyban a híres ragut nem csak spagetti tetejére kanalazzák, a pizzákat is a zelleres, paradicsomos mártással kenik meg.
-
2020 március 25.
Fehérborban sült, omlós csirkecomb parázsburgonyával: a szaftja a lelke
A fehérbortól, az olívaolajtól és a kisült zsírtól igazán finom és ízes ez az egyszerű egytálétel.
-
2020 március 25.
Villámgyors kókuszos kuglóf: isteni finom és ragacsos a tésztája
Kókuszos sütemények bármilyen mennyiségben kerülhetnek az asztalomra, főleg, ha jó krémesek.
-
2020 március 25.
A legfinomabb sült rizs receptje – A rizs fajtája sem mindegy
A rizs egyáltalán nem unalmas köret, kis változtatással a maradék is teljesen más formát tud ölteni.
-
2020 március 24.
Szaftos csirkegolyó fokhagymával és zöldfűszerrel: elronthatatlan recept
Olasz fűszerek, egy kis petrezselyem, fokhagyma, parmezán és panko morzsa dúsítja ezt a nagyon-nagyon egyszerű húsgolyót.
-
2020 március 24.
Régi idők kedvenc főzeléke, kelkáposzta pörkölttel – A család biztos, hogy repetázni fog
A magyar konyha kedvenc egytálasai a főzelékek, mind a klasszikus receptek hagyományosan tálalva, mind az újragondolt, egészséges verziók. Mindegy, melyik mellett döntünk, az étkezőasztalnál elismerő pillantásokat fogunk kapni.
-
2020 március 23.
Így használd fel a megmaradt húslevest: csodás ázsiai tésztaleves lesz belőle
A zacskós ramen rémisztő képződmény, mégis függői voltunk fiatal korunkban, különösen vizsgaidőszak idején.
-
2020 március 23.
A pirítós spanyol változatban egészen fenomenális: reggelire, de előételnek is tökéletes
A spanyolok, egészen pontosan a katalánok pirítósa tulajdonképpen egy lebutított bruschetta, de ettől függetlenül nagyon finom.
-
2020 március 23.
Brownie nem volt még ilyen finom – Sós karamell bújik meg a rétegek között
A brownie-t ma már mindenki ismeri, és aki kedveli a csokis süteményeket, nagy eséllyel szereti is.
-
2020 március 23.
Amikor a rizses hús még jobb lesz: a jambalaya a többféle hústól isteni
Rizses hús sokféle létezik a világban, a kreol konyhának is megvan a sajátja.
-
2020 március 22.
Hagymás bab Bud Spencer módra: kiadós és ízes egytálas néhány alapanyagból
A cowboyok és Bud Spencer kedvenc serpenyőben készült étele a hagymás bab, egyszerű, de brutálisan kiadós étel.
-
2020 március 22.
Kettő hozzávalós palacsinta tej- és gluténmentesen
Mi nem becézzük, de azért nagyon szeretjük ezt az egyszerű palacsintát, ami bekebelezi a megbarnult banánokat.
-
2020 március 22.
Zöldséges mac and cheese: répa és karfiol kerül a selymes sajtszószba
A répát és a karfiolt elrejtjük a krémes szószban, így gyerekeknek és olyan felnőtteknek is jó választás ez a tészta, akik nem szívesen esznek zöldségeket.
-
2020 március 21.
Óriás csokis keksz, ahogy azt az óvodás elképzeli - Megsütöttük
"Akkora csokis kekszet akarok, de akkorát, ilyen nagyon nagyot!" Mondja az óvodás, és miért ne teljesítenénk ezt a nem lehetetlen kívánságot.
-
2020 március 21.
Ricottás-spenótos tészta, ahogy az olaszok szeretik: nagyon zöld és nagyon finom
A spenótpüré kiválóan alkalmas arra, hogy tésztaszósz váljon belőle, kár mindig csak főzeléknek enni.