30 találat
-
2019 október 19.
Hogyan készítsünk otthon pattogatott kukoricát? Pár hozzávalóból se perc alatt kész
A legegyszerűbb módja az otthoni pattogatott kukorica elkészítésének, hogy a boltban vásárolt popcornt mikróba dobjuk pár percre, aztán falatozhatunk is az ősi csemegéből. Ez az eljárás egyszerű, de nem az igazi ízélményileg!
-
2019 október 18.
Így készül a tejhab kávégép nélkül: hatféle trükköt mutatunk
Akkor is készíthetünk légiesen könnyű tejhabot, ha nem szeretnénk drága konyhai gépekbe beruházni.
-
2019 október 13.
Nem csak a kalóriák miatt fontos: miért ne süssünk gyakran olajban?
A vasárnapi rántott hús és sült krumpli miatt az olaj is az étkezéseink része lett. Nem az étellel van a gond, hanem azzal, hogy a bő olajban sütés bizony nem tartozik a legegészségesebb tevékenységek közé.
-
2019 október 11.
Ez a leghatékonyabb módszer a zeller nyűglődésmentes pucolásához
Próbáltál már nekiesni zöldséghámozóval egy zellergumónak? És túlélted sérülések nélkül?
-
2019 október 10.
7 dekorációs ötlet olvasztott csokiból: csodálatos desszertek készíthetők
Lenyűgöző csokoládédíszeket készíthetünk olvasztott csokiból, ráadásul alig van hozzájuk szükség valamire, maximum egy lufit vagy egy buborékfóliát kell előkészítenünk.
-
2019 október 8.
5 alapvetés a főzésben, amit sokan elrontanak: tojásfőzés, rizsfőzés és hasonló mumusok
Azt vallom, hogy a főzés alapfokát mindenki el tudja sajátítani, csak egy jól felszerelt konyha, megfelelő alapanyagok és egy jó szakácskönyv kell hozzá.
-
2019 október 7.
Fokhagymapucolás gyorsan: több trükk is van rá, de melyik működik leginkább?
Sokak rémálma a fokhagymapucolás, de én speciel imádom csinálni: ha megvan hozzá a megfelelő technika, nagyon gyorsan lehet vele haladni.
-
2019 október 6.
Hogyan csumázzuk ki a paprikát egy mozdulattal? Befőzésnél nagyon praktikus
Biztos mindannyian ismerjük az érzést, amikor egy halom paprika hever előttünk, és bizony az összesből lecsót kell készítenünk.
-
2019 október 5.
Hogyan kell csirkecombot vasalni? Különleges trükk a ropogós külsejű filéhez
A csirkecomb filé az egyik leghálásabb húsféle, ettől a technikától nagyon ropogós lesz kívül, de szaftos marad a belseje.
-
2019 október 4.
Légies, könnyű, mesés házi tejszínhab - Sokkal jobb, mint a bolti nyomós
Csak egyetlen egyszer kell házilag tejszínhabot készítenie annak, aki eddig a flakonoson élt, és soha többet nem fordul majd vissza.
-
2019 október 3.
Mit csinálnak Izlandon a vajjal, hogy hidegen is kenhető lesz?
Minden vajimádó arra vágyik, hogy a jéghideg kockavajat minden furfang és lágyító technika nélkül azonnal kenyérre kenhesse, ami az izlandi trükkel meg is valósulhat.
-
2019 október 1.
A legtutibb negyedórás paradicsomszósz friss paradicsomból
Amíg még a paradicsomok ilyen finomak a piacon, vétek lenne konzervet használni, de hogyan készül el a leggyorsabb és legegyszerűbb szósz?
-
2019 október 1.
Helyettesíthetjük szódabikarbónával a sütőport? Ez a fő különbség a kettő között
Egyes receptek a sütőporra esküsznek, mások a szódabikarbónára. Mi a különbség köztük, hogyan hatnak?
-
2019 szeptember 30.
Valóban be kell sózni a padlizsánt sütés előtt? Van, amikor érdemes
Egy csomó recept ajánlja, hogy a padlizsánt sózzuk be és hagyjuk állni felhasználás előtt. Megtegyük-e, és ha igen, miért?
-
2019 szeptember 30.
6 módszer, amivel eltüntethetjük a zavaró, zsíros foltokat a műanyag edényekről
A háztartásunkban mindenütt jelen lévő műanyag edények, evőeszközök nagyon praktikusak, de egy ponton mindegyik elszíneződik és foltos lesz.
-
2019 szeptember 29.
Mi az a fermentálás, és miért lett ennyire menő mostanában?
Óriási divat a házi, természetes savanyítás, de miért mondjuk, hogy tényleg mindenkinek ki kell próbálnia?
-
2019 szeptember 28.
Hallottál már a fenőkőről? Így kell használni - A késélezés alapjai
A jó konyha alapja az éles kés. Azonban nem elég beszerezni egy ilyet, vigyázni kell rá és alkalomadtán élezni is, de egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan.
-
2019 szeptember 28.
Így nem lesz rémálom a paradicsom pucolása: nem bonyolult a módszer
Van, aki soha nem húzná le a paradicsom héját, más még a lecsóhoz is megteszi. Kell-e, és ha igen, hogyan?
-
2019 szeptember 26.
Hogyan tároljuk szakszerűen a teákat, hogy ne veszítsenek az aromájukból?
Egyik este megfőztem az utóbbi idők első teáját, amely kellemesen felmelegített. Hivatalosan is ősz van, legalábbis az én naptáram szerint.
-
2019 szeptember 24.
Hogyan kell szépen behabarni egy főzeléket? Így nem lesz túl lisztes, se túl folyós
Kezdőként az olyan technológiai műveletek jelentik a legnagyobb dilemmát, amelyek a legegyszerűbbek, ilyen például a főzelék sűrítése.
-
2019 szeptember 23.
Friss, ropogós saláta 1 hét után is: ezzel a trükkel biztosan nem szottyad össze
Sokszor előfordul, hogy veszek egy nagy fej salátát, de nem fogy el az egész, a maradék pedig 1-2 nap után fonnyadt hulladékként végzi. El lehet ezt kerülni?
-
2019 szeptember 22.
Még az angolok sem egyeznek meg benne: tejjel vagy vízzel kell készíteni a zabkását?
A zabkása az egyik legjobb és leglaktatóbb meleg reggeli, de nem is olyan egyszerű elkészíteni, mint gondolnánk.
-
2019 szeptember 15.
Hogyan rakjunk össze krémlevest akármiből, recept nélkül?
Semmi, de tényleg az égvilágon semmi szükség nincs zacskós levesre, ha van egy kamránk néhány konzervvel és pár darab zöldséggel. Egy átlagos krémlevest összedobni nem több húsz percnél, ez alig több egy instant fájdalom összerittyentésénél.
-
2019 szeptember 15.
Rizs-színezés kezdőknek – Látványos, de egyszerű technika
Egy olyan egyszerű köretet, mint a rizs, is fel lehet dobni pár szimpla ötlettel. Egészen elképesztő színeket tudunk létrehozni zöldségek segítségével, a rizs-színezésre több módszer is létezik.
-
2019 szeptember 5.
Te is hűtőben tartod ezeket az ételeket, pedig nem tesz jót nekik
Arra valóban érdemes vigyázni, hogy ne romoljanak meg a hosszan tárolt ételek, de van egy markáns határvonal a biztonság és aközött a túlzott óvatosság között, ami már az ízek rovására megy.
-
2019 augusztus 27.
Hogyan szedjünk szét 5 lépésben egy egész csirkét anélkül, hogy széttrancsíroznánk?
Sosem felejtem el, amikor először volt dolgom egész csirkével. Ugyan gondos kezek megkopasztották, de ahhoz, hogy el is tudjuk készíteni, muszáj volt szétszedni.
-
2019 augusztus 23.
6 élelmiszer, amely több kalciumot tartalmaz, mint a tej
A kalcium minden élő szervezet számára létfontosságú ásványi anyag. Az emberi szervezetben elsősorban a csontok szilárdságát biztosítja, de egyebek mellett például az izomzat és az idegrendszer egészséges működéséért is felelős.
-
2019 augusztus 19.
Trükkök a tökéletes nokedlihez: amiket a szakácskönyvek nem írnak le
Kezdő főzni tanulók számára mindig a legegyszerűbb ételek jelentik a legnagyobb kihívást
-
2019 augusztus 8.
Száraz vagy vizes dunszt: mikor melyiket kell használni a befőzéshez?
Kiskoromban elképesztően mulatságosnak találtam, mikor anyukám a legnagyobb kánikulában egyszer csak megjelent a legmelegebb téli paplanokkal és dunyhákkal, majd betakargatta velük a frissen főtt baracklekvárral teli üvegeket.
-
2019 július 23.
Mi az a julienne, és miért jó, ha úgy vágod a répát?
Amikor elkezdtem főzni, fogalmam sem volt, hogy egyes zöldségeket hogyan kell felvágni. Néha karikákra szeleteltem, néha csíkokra, ahogy esik, úgy puffan alapon. Általában a darabok sem sikerültek egyformára, így volt, hogy néhány már szétfőtt, míg a többi kemény maradt.