56 találat
-
2019 december 12.
Mivel dobjuk fel a megszokott rántott húst? A zsemlemorzsán túl is van élet
A magyar családok többségénél nincs vasárnap rántott hús nélkül. Igazi klasszikus fogás, amit a szíve legmélyén mindenki szeret.
-
2019 december 9.
A káposzta is odapirítva, édesre sütve a legjobb
Ha már megsütjük szinte az összes kedvenc zöldségünket és finomabbak így elkészítve, ideje volt a káposztával is kipróbálni ezt a módszert.
-
2019 december 9.
Hogyan lesz omlós és könnyű a linzer a karácsonyi sütikhez?
Nem elég egy jó recept, tudni kell azokat az alapszabályokat, trükköket, amelyek az abbahagyhatatlan linzerekhez, karikákhoz, islerekhez vezetnek.
-
2019 december 9.
8 tipp a tökéletes pulykasülthöz: így lesz ropogós a bőre és omlós a húsa
Bár a pulykasült hagyományosan az amerikai hálaadás napján kerül az asztalra, érdemes karácsonykor is elkészíteni. Nem egyszerű feladat, de megéri a fáradozást.
-
2019 december 7.
Így készül a barnított vaj, amitől minden finomabb lesz
A vaj az egyik legcsodálatosabb, ízekben leggazdagabb zsiradék, aminek még egy ízlöketet ad, ha megbarnítjuk.
-
2019 december 6.
Csodálatos, ehető hógömb a süti tetejére: nem nehéz elkészíteni
Nincs szebb és jobb ajándék ezeknél a hógömb muffinoknál: nemcsak gyönyörűek és isteni finomak, hanem még az elkészítésük sem olyan bonyolult, mint azt első ránézésre gondolnánk.
-
2019 december 6.
Így készül a középen levegős, kívül ropogós amerikai palacsinta
A családban nincs hétvége amerikai palacsinta nélkül. Ennek ellenére akárhányszor csinálom, szinte sosem sikerül egyformán.
-
2019 december 4.
Hogyan főzzünk gluténmentes tésztát, hogy ugyanolyan finom legyen, mint a hagyományos?
A gluténmentes táplálkozás mára annyira beépült a köztudatba, hogy teljesen természetes, ha valaki így étkezik. Amellett, hogy a kamra kínálatát is át kell alakítanunk, a gluténmentes alapanyagok feldolgozása is kicsit más technológiát kíván.
-
2019 december 2.
Mire való a sütőzacskó? Csak úri huncutság vagy tényleg egészségesebb benne az étel?
Ha kívánhatnék egyet, akkor azt szeretném, hogy a sült hús egyszerre legyen omlós és puha, de közben az alakomra is vigyázzon, vagyis minimális zsiradékkal készüljön.
-
2019 november 30.
A legfontosabb fűszer a konyhában a só, de mire lehet még a főzésen kívül használni?
Van egy régi magyar népmese, melyben a király megkérdezi három leányától, melyikük szereti őt a legjobban. A legkisebbik lány nemes egyszerűséggel annyit felelt – úgy szeretem édesapámat, mint emberek a sót.
-
2019 november 30.
Hogyan készítsd a barna rizst úgy, hogy igazán finom legyen?
A barna rizs sokkal több rostot tartalmaz, mint a fehér rokonai, de hogyan lesz éppen olyan finom?
-
2019 november 20.
Így lesz a legszebb a habzsákból kinyomott krém: nem folyik, nem kenődik
Nincs is kedvesebb, mint egy saját magunk által készített és díszített torta. Utóbbit megtehetjük marcipánnal, de krémmel is, amellyel tetszőleges mintákat rajzolhatunk az édességre.
-
2019 november 17.
Mivel mérj a sütihez, ha nincs konyhai mérleged? Nem csak a bögre a megoldás
A világ egyik legkedveltebb séfje, Jamie Oliver szakácskönyveiben és főzős műsoraiban gyakran hangoztatja: a konyhádban te vagy az úr, mindennek tudd, hol a helye. Arra is felhívja a figyelmünket, melyek azok a konyhai eszközök, amelyekre feltétlen szükségünk lehet sütés, főzés közben.
-
2019 november 17.
Hogyan lesz a legfinomabb a tojásrántotta? Az sem mindegy, hogy kevered
Mindenhonnan azt halljuk, hogy rántottát mindenki tud sütni. Konyhai amatőrök mégis félve állnak neki ennek az egyszerű ételnek.
-
2019 november 16.
Hogy érdemes berendezni a hűtőt? Nem mindegy, hova kerül a hús és hova a gyümölcs
Nem kell ahhoz nagy család, hogy rendetlenség legyen a hűtőnkben, én rendszeresen össze-vissza pakolok be mindent. Ennek az az eredménye, hogy csak azt nem találom meg, amit éppen a legjobban keresek, viszont néha elfeledkezem olyan ételekről, amiket korábban vásároltam.
-
2019 november 8.
Mikor kell rántás és mikor nem? Elavult technika, vagy még néha jól jöhet?
A rántás nagy vitákat vált ki a mai gasztronómia minden fórumán: szabad vagy sem használni, és ha igen, milyen esetekben és hogyan?
-
2019 november 4.
5 tipp a kívül ropogós bőrű, belül omlós sült csirkéhez
Akárhogyan is, azért még mindig érzünk valamilyen ünnepi hangulatot, ha valaki letesz az asztal közepére egy szép nagy sültet. De hogyan legyen a legfinomabb?
-
2019 november 4.
Hogyan pucold le a mogyoróhéjat gyorsan és hatékonyan? Csak egy tepsire van szükség
A hámozás és a héj eltávolítása nem mindig egyszerű feladat, pedig van olyan étel, amelybe kifejezetten nem szükséges a gyümölcs, zöldség vagy az olajos mag burka.
-
2019 november 3.
Mitől lesz könnyű és habos a krumplipüré, és mitől nem?
A krumplipüré akkor jó, ha egyszerre nagyon gazdag, de nagyon lágy, ehhez pedig kell egy megfelelő technika, ami nem is olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk.
-
2019 november 2.
5 módszer, amivel a legtöbbet hozhatod ki egy fej brokkoliból
A létező legegészségesebb zöldség, aminek csak jó tulajdonságai vannak, de hogyan lesz a legfinomabb?
-
2019 november 1.
Krémes, brutálisan csokis és olvadós brownie - Ezek a lépések vezetnek hozzá
A brownie az a sütemény, amit mindenütt készítenek, de nagyon ritkán tudják igazán eltalálni azt a tökéletes állagot, amitől olyan ellenállhatatlan lesz.
-
2019 november 1.
Milyen részekből készülnek a legjobb húslevesek?
Mik a legfontosabb szempontok, amelyek alapján kiválaszthatjuk a legfinomabb húsleves alapanyagát?
-
2019 október 30.
Hogyan ellenőrizzük szurkálás nélkül, hogy megsült-e a piskóta?
Mindig azt gondolom, hogy piskótát sütni egyszerű, de néha bizony elfacsarodik a szívem a végeredmény láttán. A magas, szellős piskóta helyett lapos süteményt veszek ki a sütőből.
-
2019 október 28.
Villámgyors módszer a tökmag pirítására: isteni nassolnivaló olcsón
Nincs is jobb, mint este egy pohár meleg tea mellett ropogtatni valami finomat, lehetőleg olyat, ami egészséges is.
-
2019 október 27.
Így modernizáltam a Nagyi csodálatos almás pitéjét: gyors és cukormentes verzió
Az almás pite olyan alapsütemény, ami nélkül nem lehet élni: a klasszikus recept a legjobb, de itt-ott érdemes megújítani, hogy gyorsabb és egészségesebb legyen.
-
2019 október 27.
Mit kell tenni, hogy pergős legyen, de ne száradjon ki a tarhonya?
Miért a legkülönlegesebb tésztánk a tarhonya, hogyan készítették régen és mit kell tenni ahhoz, hogy tökéletes legyen?
-
2019 október 26.
Így készül a gesztenyemassza házilag: ebben biztosan nincs adalékanyag
A gesztenyemasszához csak 3 dologra van szükség: főtt gesztenyére, aprítógépre és - bár ez nem kötelező - cukorra. A házi változat egészen biztosan nem fog mást tartalmazni.
-
2019 október 25.
Mik a legfontosabb lépések a selymes, intenzív, mély ízű sütőtökkrémleveshez?
A sütőtökkrémleves olyan ősszel, mint nyáron a fagylalt: kötelező. De mik azok a lépések, ahol el lehet rontani, és hogyan lehet a legfinomabb?
-
2019 október 24.
Hogyan kell kitisztítani a zavaros húslevest? 3 módszert mutatunk
Néha mindent jól csinálunk, mégis zavaros lesz a húsleves. Ki lehet utólag tisztítani, és ha igen, hogyan?
-
2019 október 22.
Hogyan fermentálj otthon? Kezdő lépések egyszerűen
A házi erjesztés nem csak óriási buli, de elképesztően egészséges, egyszerű és olcsó tartósítási módszer is egyben.
-
2019 október 21.
5 dolog, amire felhasználható a szikkadt sercli – Nehogy kidobd
A kenyér az az étel, amelyből nem tudunk előre kiszámolt mennyiséget venni. Nem tudom, melyik a rosszabbik variáció, ha elfogy és le kell szaladni a boltba, vagy ha nyakunkon marad a szikkadt vége.
-
2019 október 20.
Házi almaecet almahéjból: környezetbarát és olcsó megoldás egyben
Az almaecet nem csak elképesztően finom, de nagyon egészséges is: most kipróbáljuk, elkészíthető-e otthon almahulladékból.
-
2019 október 19.
Hogyan készítsünk otthon pattogatott kukoricát? Pár hozzávalóból se perc alatt kész
A legegyszerűbb módja az otthoni pattogatott kukorica elkészítésének, hogy a boltban vásárolt popcornt mikróba dobjuk pár percre, aztán falatozhatunk is az ősi csemegéből. Ez az eljárás egyszerű, de nem az igazi ízélményileg!
-
2019 október 18.
Így készül a tejhab kávégép nélkül: hatféle trükköt mutatunk
Akkor is készíthetünk légiesen könnyű tejhabot, ha nem szeretnénk drága konyhai gépekbe beruházni.
-
2019 október 13.
Nem csak a kalóriák miatt fontos: miért ne süssünk gyakran olajban?
A vasárnapi rántott hús és sült krumpli miatt az olaj is az étkezéseink része lett. Nem az étellel van a gond, hanem azzal, hogy a bő olajban sütés bizony nem tartozik a legegészségesebb tevékenységek közé.
-
2019 október 11.
Ez a leghatékonyabb módszer a zeller nyűglődésmentes pucolásához
Próbáltál már nekiesni zöldséghámozóval egy zellergumónak? És túlélted sérülések nélkül?
-
2019 október 10.
7 dekorációs ötlet olvasztott csokiból: csodálatos desszertek készíthetők
Lenyűgöző csokoládédíszeket készíthetünk olvasztott csokiból, ráadásul alig van hozzájuk szükség valamire, maximum egy lufit vagy egy buborékfóliát kell előkészítenünk.
-
2019 október 8.
5 alapvetés a főzésben, amit sokan elrontanak: tojásfőzés, rizsfőzés és hasonló mumusok
Azt vallom, hogy a főzés alapfokát mindenki el tudja sajátítani, csak egy jól felszerelt konyha, megfelelő alapanyagok és egy jó szakácskönyv kell hozzá.
-
2019 október 7.
Fokhagymapucolás gyorsan: több trükk is van rá, de melyik működik leginkább?
Sokak rémálma a fokhagymapucolás, de én speciel imádom csinálni: ha megvan hozzá a megfelelő technika, nagyon gyorsan lehet vele haladni.
-
2019 október 6.
Hogyan csumázzuk ki a paprikát egy mozdulattal? Befőzésnél nagyon praktikus
Biztos mindannyian ismerjük az érzést, amikor egy halom paprika hever előttünk, és bizony az összesből lecsót kell készítenünk.
-
2019 október 5.
Hogyan kell csirkecombot vasalni? Különleges trükk a ropogós külsejű filéhez
A csirkecomb filé az egyik leghálásabb húsféle, ettől a technikától nagyon ropogós lesz kívül, de szaftos marad a belseje.
-
2019 október 4.
Légies, könnyű, mesés házi tejszínhab - Sokkal jobb, mint a bolti nyomós
Csak egyetlen egyszer kell házilag tejszínhabot készítenie annak, aki eddig a flakonoson élt, és soha többet nem fordul majd vissza.
-
2019 október 3.
Mit csinálnak Izlandon a vajjal, hogy hidegen is kenhető lesz?
Minden vajimádó arra vágyik, hogy a jéghideg kockavajat minden furfang és lágyító technika nélkül azonnal kenyérre kenhesse, ami az izlandi trükkel meg is valósulhat.
-
2019 október 1.
A legtutibb negyedórás paradicsomszósz friss paradicsomból
Amíg még a paradicsomok ilyen finomak a piacon, vétek lenne konzervet használni, de hogyan készül el a leggyorsabb és legegyszerűbb szósz?
-
2019 október 1.
Helyettesíthetjük szódabikarbónával a sütőport? Ez a fő különbség a kettő között
Egyes receptek a sütőporra esküsznek, mások a szódabikarbónára. Mi a különbség köztük, hogyan hatnak?
-
2019 szeptember 30.
Valóban be kell sózni a padlizsánt sütés előtt? Van, amikor érdemes
Egy csomó recept ajánlja, hogy a padlizsánt sózzuk be és hagyjuk állni felhasználás előtt. Megtegyük-e, és ha igen, miért?
-
2019 szeptember 30.
6 módszer, amivel eltüntethetjük a zavaró, zsíros foltokat a műanyag edényekről
A háztartásunkban mindenütt jelen lévő műanyag edények, evőeszközök nagyon praktikusak, de egy ponton mindegyik elszíneződik és foltos lesz.
-
2019 szeptember 29.
Mi az a fermentálás, és miért lett ennyire menő mostanában?
Óriási divat a házi, természetes savanyítás, de miért mondjuk, hogy tényleg mindenkinek ki kell próbálnia?
-
2019 szeptember 28.
Hallottál már a fenőkőről? Így kell használni - A késélezés alapjai
A jó konyha alapja az éles kés. Azonban nem elég beszerezni egy ilyet, vigyázni kell rá és alkalomadtán élezni is, de egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan.
-
2019 szeptember 28.
Így nem lesz rémálom a paradicsom pucolása: nem bonyolult a módszer
Van, aki soha nem húzná le a paradicsom héját, más még a lecsóhoz is megteszi. Kell-e, és ha igen, hogyan?
-
2019 szeptember 26.
Hogyan tároljuk szakszerűen a teákat, hogy ne veszítsenek az aromájukból?
Egyik este megfőztem az utóbbi idők első teáját, amely kellemesen felmelegített. Hivatalosan is ősz van, legalábbis az én naptáram szerint.
-
2019 szeptember 24.
Hogyan kell szépen behabarni egy főzeléket? Így nem lesz túl lisztes, se túl folyós
Kezdőként az olyan technológiai műveletek jelentik a legnagyobb dilemmát, amelyek a legegyszerűbbek, ilyen például a főzelék sűrítése.
-
2019 szeptember 23.
Friss, ropogós saláta 1 hét után is: ezzel a trükkel biztosan nem szottyad össze
Sokszor előfordul, hogy veszek egy nagy fej salátát, de nem fogy el az egész, a maradék pedig 1-2 nap után fonnyadt hulladékként végzi. El lehet ezt kerülni?
-
2019 szeptember 22.
Még az angolok sem egyeznek meg benne: tejjel vagy vízzel kell készíteni a zabkását?
A zabkása az egyik legjobb és leglaktatóbb meleg reggeli, de nem is olyan egyszerű elkészíteni, mint gondolnánk.
-
2019 szeptember 15.
Hogyan rakjunk össze krémlevest akármiből, recept nélkül?
Semmi, de tényleg az égvilágon semmi szükség nincs zacskós levesre, ha van egy kamránk néhány konzervvel és pár darab zöldséggel. Egy átlagos krémlevest összedobni nem több húsz percnél, ez alig több egy instant fájdalom összerittyentésénél.
-
2019 szeptember 15.
Rizs-színezés kezdőknek – Látványos, de egyszerű technika
Egy olyan egyszerű köretet, mint a rizs, is fel lehet dobni pár szimpla ötlettel. Egészen elképesztő színeket tudunk létrehozni zöldségek segítségével, a rizs-színezésre több módszer is létezik.