29 találat
-
2020 április 8.
Így készül az aranytojás – Gyors mozdulatokra és konyharuhára van csak szükség
A tojás fontos táplálékunk, sütemények és tészták lelke, kiadós reggeliket készíthetünk belőle és még sorolhatnám. Arról se feledkezzünk meg, hogy fontos fehérjeforrás, tele van aminosavakkal, antioxidánsokkal és vassal, röviden, jót tesz az egészségünknek.
-
2020 április 2.
A legropogósabb pizza serpenyőben készül: kikísérleteztük a hibátlan módszert
Új kedvenc konyhai eszközöm a vasserpenyő, amiben minden csodás lesz, ezért kipróbáltuk, milyen pizzát sütni benne.
-
2020 március 26.
Néhány jó tanács, hogy a konyharuhád makulátlan tisztaságú legyen
A konyhai alapfelszereléseink közül nem hiányozhat a konyharuha, amely tényleg nélkülözhetetlen szerepet tölt be.
-
2020 március 23.
Hogyan marad sokáig friss a krumpli? Tippek és trükkök, amit már nagyanyáink is használtak
A krumpli nagyon népszerű és sokoldalúan felhasználható zöldség, nyugodtan tartsunk belőle otthon, csak a megfelelő tárolásra ügyeljünk.
-
2020 március 22.
Te mit csinálsz a tészta főzővizével? Érdemes egy keveset mindig félretenni belőle
A legtöbben mind elkövetjük azt a hibát, hogy tésztafőzésnél gyors, határozott mozdulattal megszabadulunk a forró víztől, ha már nincs rá szükségünk.
-
2020 március 22.
Így készül a tökéletes főtt rizs - Fontos az arányok betartása
Sokféle rizs közül válogathatunk, mindegyiket változatosan el tudjuk készíteni, vonzó tulajdonságai ellenére sokan mégsem szeretik.
-
2020 március 20.
Hogyan használjuk a por- és a lapzselatint? Útmutató kezdőknek
Zselatin sok mindenhez kell: nagymamám azzal készíti a legfinomabb túrótortát, szükség van rá a tökéletes panna cottához, kaszinótojáshoz, számtalan más krém vagy szósz megkötéséhez.
-
2020 március 18.
Ezeket az élelmiszereket bátran lefagyaszthatod - Jó, ha kéznél vannak karantén idején
Nagy találmány a hűtőszekrény, különösen a fagyasztó része, hiszen rengeteg élelmiszert el tudunk benne rejteni, szükség esetén pedig csak előkapjuk, amit kell. A fagyasztóba pakolt élelmiszerek sokáig rendelkezésünkre állnak, úgyhogy érdemes kihasználni benne a polcokat.
-
2020 március 14.
A kotyogós kávéfőző helyes ápolása: így örökké működni fog
A kotyogós egyesek szerint a legcsodálatosabb eszköz, amivel kávét főzhetünk, de sokkal kényesebb jószág, mint azt gondolnánk.
-
2020 március 10.
A citrom nem csak egészséges és finom, takarításnál is nagy hasznát vehetjük
Télen forró tea, nyáron jeges limonádé. Mindkét italban nélkülözhetetlen a citrom savanykás íze, na, de mi mindenre jó még a trópusi gyümölcs?
-
2020 március 8.
Így marad friss a bazsalikom – Egyszerű trükk, amit ismerned kell
Az intenzív aromájú bazsalikom a mediterrán konyha kedvelt fűszer- és gyógynövénye. Az értékes zöldet változatosan használhatjuk fel, igaz, ma már lehet őrölt változatban is kapni, ha tehetjük, mégis frissen használjuk.
-
2020 március 5.
Hogyan készül a tökéletes gnocchi? Sok múlik a krumpli főzésén
A gnocchi az olaszok burgonyából készült tésztája, amit változatosan tálalhatunk, a legfinomabb paradicsomos vagy tejszínes szószokkal nyakon öntve, de mediterrán hangulatú levesben betétnek is izgalmas, érdemes kipróbálni.
-
2020 február 27.
Így marad sokáig friss a salátalevél – Egyszerű praktika, amitől nem esik össze
A napi bevásárlás csak álom, már az is nagy öröm, ha heti egyszer vagy kétszer sikerül megejteni az ilyen utakat, feltölteni az éléskamránkat, beszerezni mindent, amire szükségünk lehet az adott héten.
-
2020 február 22.
Így keverd és állítsd össze a legfinomabb házi hamburgert
Milyen húsból, hogyan készül a legjobb burger otthon, mivel fűszerezd és hogyan süsd, hogy szaftos, ízes és igazán felejthetetlen legyen?
-
2020 február 20.
Kristály, finom, pehely: melyik sófajtát hogyan kell használni?
Só nélkül nincs főzés, de mikor melyik fajtát érdemes használni, miben számít a méret és mire való a sópehely?
-
2020 február 11.
A házi kenyér, ami majdnem tökéletes - Tudj meg mindent az előtésztákról
Az előtésztákkal készült kenyerek a legjobb kovász nélküli lehetőséget adják az otthoni kenyérsütéshez - megmutatjuk, hogyan készítheted őket.
-
2020 február 9.
Így tarthatod frissen a megmaradt kenyeret – Bevált trükk, amit érdemes alkalmazni
A pékárut frissen a legjobb fogyasztani, legyen szó ropogós héjú, meleg kenyérről, illatos kifliről vagy édes péksüteményről, másnaposan már nem olyan finomak. A napi vásárlás azonban a mai világban nagy luxus, nincs mindenkinek ideje a délelőtti órákban elrohanni kedvenc pékségébe, hogy beszerezze az aznapi kenyeret.
-
2020 február 7.
Hogyan lehet a legegyszerűbben megpucolni a főtt tojást? Mindenki más titokra esküszik
A tojás megpucolása nem hangzik túl nehéz feladatnak, menet közben azonban érhetnek minket kellemetlen meglepetések.
-
2020 február 4.
7 eset, amikor kifejezetten hideg serpenyővel kell indítani a sütést
A legtöbb recept azt írja: forrósítsd fel a serpenyőt. Sok esetben azonban éppen ennek az ellenkezőjére van szükség.
-
2020 január 30.
Kipróbáltuk az odaégett edényt megmentő trükköt, és imádtuk
Még a legrutinosabbakkal is megesik, hogy ottfelejtenek valamit a tűzhelyen, majd odaég az edény alja - itt egy trükk, ami tényleg megmenti a károsult fazekat.
-
2020 január 30.
A hagyma titkai: mi a különbség a dinsztelés, a pirítás és a karamellizálás között?
Nagyon sok étel elkészítése indul hagymával, ez adja aztán az egész alapját, így nem mindegy, milyen eljárással kezeljük.
-
2020 január 23.
Így készül a ropogós, nagy szemű házi kenyérmorzsa
Egy olyan végtelenül egyszerű alapanyag, mint a morzsa minősége fényévnyi különbségeket képes tenni étel és étel között.
-
2020 január 21.
Ezt a tippet érdemes megtanulni a kelkáposzta tisztításához
A szép fodros levelű kelkáposztából remek fogásokat készíthetünk, sokoldalúan felhasználható zöldség, vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedik. Azonban mielőtt főznénk belőle valami finomat, nem árt tudni, milyen módszerrel lehet a legkönnyebben megtisztítani a leveleket.
-
2020 január 20.
Sütőtök sütése: hogyan kell sütni, hogy igazán finom legyen?
Az egyik legjobb dolog a télben ez a napsárga zöldség, amit mindenféle módon és formában imádunk - de hogyan lesz a legfinomabb?
-
2020 január 19.
Így lesz könnyű és rugalmas a kelt tészta - Nem érdemes spórolni az időn
Nagyanyáink még kézzel dagasztották kedvenc kelt tésztás süteményeinket, ma már sokkal könnyebb dolgunk van, egy jó dagasztógép elvégzi helyettünk a munka nehezét, ám még így is megeshet, hogy nem lesz jó a tésztánk.
-
2020 január 19.
Mi az az író? Sok recepthez kell és házilag is előállítható
Imádom a főzős műsorokat, a gyengéim az amerikai konyha titkait feltáró adások, melyekben gyakran elhangzik a bűvös író, amit főleg sütemények készítésénél használnak.
-
2020 január 18.
Így süssünk tökéletes kekszeket – Mutatjuk a biztos módszert
Tegye fel a kezét, aki még sosem rontotta el a világ egyik legegyszerűbb süteményét, a kekszet.
-
2020 január 16.
Zacskóban fő a legszebb buggyantott tojás? Kipróbáltuk!
A tojás buggyantva a legszebb és legfinomabb, efelől nincs kétség, de hogyan lesz igazán tökéletesen elegáns?
-
2020 január 16.
Ne dobd ki a karfiol szárát, csodás nassolnivaló lesz belőle
A karfiol az egyik legjobb zöldség, különösen sütve, de fájóan sok hulladék megy a kukába a pucolásakor - hogyan lehetne ezt is hasznosítani?