19 találat
-
2020 július 9.
Az olaj nem csak főzésre jó: fényes lesz tőle a cipő és a nyikorgó ajtóra is megoldás
A boltok polcain rengetegféle olajjal találkozhatunk, amiket a konyhában sütéshez, főzéshez használunk fel.
-
2020 július 8.
Erre figyelj, hogy tökéletesen süss lazacot – 5 egyszerű tanács, hogy ne rontsd el
Lazacot többféleképpen lehet sütni, fóliába csomagolva, nyárson, csak úgy magában, mindenhogyan finom lesz, csak néhány szabályt kell betartani.
-
2020 június 14.
Puha lesz a hús, ha szódabikarbónával puhítod – Apró, okos trükk a főzéshez
Ha öregebb a tyúk, amit a piacon vettünk, vagy nem áztattuk elég ideig a babot, előfordulhat, hogy még órákig tartó főzés után sem puhulnak meg teljesen.
-
2020 június 13.
Túl sok lett a keménytojás? Ezzel a módszerrel akár 5 napig is eláll
Előfordul, hogy egy alkalomra nagyobb mennyiségű tojást főzünk meg egyszerre, de nem használjuk fel mind: ki kell dobnunk vagy eltehetjük későbbre?
-
2020 június 12.
Így készül a tökéletes rizottó – Ezt az 5 lépést tartsd be
A rizottó az olasz menük első fogása, nem köret, de nem is előétel, csodás önálló fogás, csak oda kell figyelnünk, hogyan készítjük.
-
2020 június 11.
Így lesz tökéletes a sütemény leveles tésztából - Az sem mindegy, hogyan tárolod
A leveles, vagyis a hajtogatott vajas tészta nagyon szerethető, sokoldalúan és egyszerűen felhasználható alapanyag, sós és édes süteményeket egyaránt süthetünk belőle.
-
2020 június 10.
Hogy áll el jó sokáig a citrom? Feszes marad a héja és nem punnyad meg a húsa
Nem csak, hogy tele van C-vitaminnal, de a limonádé, tea és sütemények alapanyaga is a citrom, amelyet minden nap használunk otthon.
-
2020 június 5.
Magas lesz tőle a piskóta és még a kellemetlen szagokat is megszünteti – A sütőport sok mindenre lehet használni
Kamrák, konyhaszekrények süteményes részéből, ahol a klasszikus száraz hozzávalókat tároljuk, nem hiányozhat a sütőpor, ami nélkül nehéz lenne szép megemelkedett tésztájú piskótát készíteni.
-
2020 június 3.
9 szuperbiztos tipp a leégett serpenyő tisztítására - Olcsó, hétköznapi megoldások
A serpenyő talán a legtöbbet használt konyhai edény, a reggeli rántottától kezdve a sültekig minden ebben készül.
-
2020 május 17.
Hogy készül a legfinomabb limonádé? A citrom és a cukor sem mindegy, milyen
A limonádé annyira alapdolog, hogy általában nem fordítunk rá nagy figyelmet, citrom, víz, cukor, készen is van. Hogyan lehet mégis igazán finom?
-
2020 május 14.
Okos megoldás reszelőhöz: ezzel a módszerrel könnyebb lesz mosogatni
Kés, villa, olló gyerek kezébe nem való. A mondás egészen fiatalon az eszünkbe vésődött, de mi a helyzet a konyhai részelővel? Legyünk őszinték, a praktikus eszköz használata is veszélyes lehet.
-
2020 május 13.
Hogy tárold a kávét, hogy sokáig megőrizze az aromáját? Nem csak a dobozára kell figyelni
A kávérajongók számára biztos sokszor okoz fejtörést kedvencük helyes tárolása. A kávét, különösen az őröltet, nagyon nem mindegy, hogyan tesszük el felbontás után.
-
2020 május 8.
Ezért érdemes a konyhában növényt tartani – A kedvünk és a levegő is jobb lesz tőle
Szabad a konyhában növényeket tartani? Igaz, hogy főzés közben a helyiségben folyton változik a hőmérséklet, de bőven akadnak olyan növények, melyek bírni fogják a konyhai környezetet, sőt, ott lesz csak igazán jó helyük.
-
2020 május 7.
Isteni szendvicsek kenyér nélkül: finomak és ugyanolyan laktatóak
A szendvicseket mindenki szereti. A gyors és laktató harapnivaló sok mindenből készülhet, de nem csak friss pékáruból készítve remek választás.
-
2020 május 5.
Száraz kenyér vagy zöldséghéj: mutatjuk, mi mindenre használhatod a maradékokat
Ránk száradt a kenyér? Épp a hétvégi húsleveshez pucoljuk a zöldséget, a héját pedig automatikusan a kukába dobjuk? Mi tagadás, van ez így, pedig lehetne másképp is csinálni.
-
2020 április 27.
Hogyan fagyasszuk le az élesztőt, hogy ne menjen tönkre?
Ha eddig kínzott ez a kérdés, a cikk elolvasása után nem fog, mert a friss élesztő lefagyasztható és felengedés után tökéletesen felhasználható.
-
2020 április 18.
Ha így tárolod, sokáig ropogós marad a retek – Nem csak vajas kenyér mellé jó
A tavasz beköszöntével megjelenik a piacokon és a boltokban a friss, ropogós retek, azonban ha nem tároljuk megfelelően, akár már másnapra megfonnyad.
-
2020 április 18.
Selymes krumplipüré négyféle recept alapján – A nagyifélétől a mesterszakácséig
A világ egyik legkedveltebb körete a krémes állagú, vajas krumplipüré. A recept egyszerű, mégis változatosan készül.
-
2020 április 13.
Megmaradt a tojásfehérje? Ki ne dobd! Adunk pár ötletet, mit készíthetsz belőle
Táplálkozásunkban fontos szerepet tölt be a tojás, a hús és a tejtermékek mellett kiváló fehérjeforrás, amit könnyedén beépíthetünk étrendünkbe, felhasználása rengeteg lehetőséget rejt magában.