39 találat
-
2021 május 9.
Így készül a ropogós kruton – Megfelelően tárolva egy hétig is eláll
A leleményes konyhatündérek nem dobják ki a szikkadt, száraz kenyeret, helyette inkább formára vágva krutont készítenek belőle.
-
2021 május 8.
4 tipp, hogy jól sikerüljön a Pavlova: a tojás hőmérsékletére is figyelni kell
A csodálatos habcsókos desszert egy orosz balerináról, Anna Pavlováról kapta a nevét. Az édesség akkor az igazi, ha kívül ropogós a textúrája, belül pedig krémes.
-
2021 május 4.
Sütési útmutató kezdőknek: mi az a dagasztás és hőkiegyenlítés?
A rutinos süteménykészítőknek nem kell megmagyarázni, mit jelent a vakon sütés, a tűpróba és a többi kifejezés, azonban a kezdő cukrászoknak ismeretlenek ezek a műveletek.
-
2021 május 2.
4 dolog, ami tönkreteszi a konyhai kés élét: a tárolása is számít
A séfek és a főzni szeretők legjobb barátja egy jó kés, hű társ a konyhában, amelynek a beszerzésénél több szempontot is figyelembe kell venni, egy azonban biztos, nem érdemes az olcsó, silány minőségűre beruházni.
-
2021 április 30.
Így lesz tiszta a gáztűzhely: a kifutott tej és a ráégett zsiradék sem akadály
A legjobb, ha főzés után rögtön letisztítod a gáztűzhelyet, mielőtt rászárad a szennyeződés a főzőlapra, így elkerülhető a későbbi suvickolás.
-
2021 április 26.
Sűrítés liszt nélkül: sokkal krémesebb és könnyedebb lesz a főzelék
Ha másra nem is, a betonsűrűségű főzelékekre biztosan emlékszel gyerekkorodból, a menzákon szinte mindig túlzásba estek a liszt használatával.
-
2021 április 22.
3 tipp, hogy újra ragyogjon a tepsid - Ezekkel a módszerekkel biztosan eltűnnek az odaégett foltok
Sütés során a tepsire ragadt szennyeződések bizony nem kevés bosszúságot okoznak, főleg, ha elfeledkezel róluk és nem mosod el őket rögtön a használatuk után.
-
2021 április 21.
A sütőpapír nem csak sütésnél jön jól: desszert dekorálására és fedő helyettesítésére is használható
Egy jól felszerelt konyhából nem hiányozhat a sütőpapír, amelynek nem csak a sütemények készítésénél veheted hasznát.
-
2021 április 20.
Tippek a tökéletes sajttortához: így biztosan nem lesz repedezett a teteje
A sajttorta Amerika egyik kedvenc desszertje, úgy tartják, hogy az ígéret földjén találni a legfinomabbat, méghozzá New Yorkban.
-
2021 április 17.
Így lesz tökéletes a palacsinta: adunk pár tippet, hogy elkerüld a malőrt
Palacsintát sütni mindenki tud? Nem nehéz művelet, de pár dologra figyelni kell.
-
2021 április 16.
7 bevált házi praktika, hogy száműzd a hangyákat a konyhádból: természetes megoldásokat mutatunk
Már érezni a tavaszi nap erejét, a szép időnek sokan örülnek, annak azonban már nem, hogy a jó idővel együtt hívatlan vendégek lephetik el a konyhákat a hangyák személyében.
-
2021 április 16.
Befőzési szezon indul! Így tedd el és tartósítsd a lekvárokat, szörpöket
Itt a tavasz, süt a nap, festői szépségben pompázik a kert, ez pedig azt jelenti, hamarosan kezdődik a befőzési szezon.
-
2021 április 8.
Így készítve lesz tökéletes a gyros házilag: a puha, fűszeres hús a titka
Aranybarnára sült pita szaftos hússal, zöldségekkel és ízes kencével megpakolva, igen, ez a gyros, a világ egyik legkedveltebb utcai étele, amit otthon is el lehet készíteni.
-
2021 április 6.
Hogyan tárold a házi süteményt? Ahányféle tészta, annyi módszert mutatunk
A különböző ételekből, süteményekből a legtöbbször több készül, mint amennyit a család meg tud enni. Ilyenkor pár napig még csipegetheted a maradékokat, de szerencsére sok mindent le is tudsz fagyasztani, akár a házi édességeket is.
-
2021 április 5.
Így használd fel a megmaradt húsvéti kalácsot: 3 szuper ötletet mutatunk
A húsvétról megmaradt szikkadt kalácsot nem szabad kidobni, nagyon finom maradékmentő fogásokban lehet hasznát venni.
-
2021 március 31.
Így készül a tökéletes főtt tojás: nem reped meg és könnyen lejön a héja
Az ünnepi asztalon nem mutatnak jól az egyenetlen felületű, szétesett főtt vagy töltött tojások, de szerencsére egy-két trükk segítségével tökéletes, fényes és sima lesz a külsejük.
-
2021 március 29.
Így lesz tökéletes az omlett – Ezeket a hibákat ne kövesd el a készítése közben
Az omlett nemcsak laktató, hanem mutatós fogás is, az elkészítése nagyon egyszerű, csak néhány trükköt ismerned kell hozzá.
-
2021 március 28.
Így lesz tökéletes a töltött gombóc: az sem mindegy, milyen krumplit használsz a tésztájához
A töltött gombócok krumplis tésztából készülnek, pont az az alapjuk, mint az olasz konyha büszkeségének, a gnocchinak.
-
2021 március 27.
Így lehet gyorsan és könnyedén fokhagymát pucolni: 3 praktikát mutatunk
Az intenzív zamatú fokhagyma nélkül elképzelhetetlen a legtöbb étel, már pucolás közben is érezni az erejét.
-
2021 március 26.
Így fagyaszd le a zöldségeket és gyümölcsöket – Felengedve is zamatosak maradnak
Mindig jó, ha van otthon friss zöldség és gyümölcs, de szerencsére fagyasztással tovább is megőrizheted a szezonális termések frissességét és zamatát.
-
2021 március 24.
A tökéletes steak Gordon Ramsay szerint – Így biztosan nem hibázol
A steak, vagyis a marha legértékesebb részéből készült fogás nemcsak finom, hanem egészséges és tápláló is, persze csak megfelelően elkészítve.
-
2021 március 19.
Így panírozd a rántott sajtot, hogy ne folyjon ki: a sajt fajtája is lényeges
A sajt nagy kedvenc, bármilyen ételt feldob, legyen szó egyszerű szendvicsről vagy tartalmas rakottasról, az olvadt sajttól minden finomabb lesz, és ott van még a rántott sajt is, amelynek szintén nehéz ellenállni.
-
2021 március 18.
A csirkemell rántani, a comb paprikásba való – Melyik részét mire használd a csirkének?
Csirkehús valamilyen formában mindig kerül az ebédlőasztalra, a kérdés, hogy melyik részét milyen ételhez érdemes a leginkább felhasználni.
-
2021 március 14.
A rakott krumpli szaftosan az igazi: 7 tipp, hogy fenséges legyen a végeredmény
A rakott krumpli kiadós és nagyon finom, készülhet magyarosan, kolbászkarikákkal telepakolva, de népszerű még a francia és az olasz változat is.
-
2021 március 13.
Így készül a tökéletes csőben sült - A gratin ezzel a módszerrel lesz a legkrémesebb
Elegánsan, ezáltal bonyolultan hangzik, de egyáltalán nem ördöngösség gratint, vagyis csőben sült ételeket készíteni.
-
2021 március 12.
Milyen gyakran és hány fokon kell kimosni a konyharuhát? E. coli baktérium is lehet rajta
Amennyire sűrűn használjuk a konyharuhát, annyira kevés figyelmet fordítunk rá, pedig, ha nem mossuk és cseréljük rendszeresen, könnyen elszaporodhatnak rajta a kórokozók.
-
2021 március 10.
Zúzott, darabolt vagy egész fokhagyma? Attól függ, milyen ételbe teszed
A fokhagyma nagyon egészséges, vírus- és baktériumölő gyógy- és fűszernövény, az ételek többsége szinte elképzelhetetlen nélküle.
-
2021 március 8.
Hogyan tisztítsd meg a mosogatógéped ? A természetes módszerek tökéletesen működnek
Ahhoz, hogy a mosogatógéped jól és hatékonyan tudjon megbirkózni a piszkos edényhalmokkal, muszáj, hogy rendszeresen megtisztítsd a felhalmozódott szennyeződésektől.
-
2021 március 6.
Így tisztítsd az elektromos grill- és melegszendvicssütőt: egyszerű, bevált módszert mutatunk
Érdemes jobb minőségű elektromos grillsütőre beruházni, amelyben melegszendvics és panini is sülhet, a sokoldalú sütő egy életre hű társad lesz, ha megfelelően vigyázol rá.
-
2021 február 27.
Így lehet gyorsabban panírozni – Ezzel a módszerrel még a mosogatást is megúszod
A panírban sült ételeket nagyon sokan szeretik, gyakran lehet is hallani, hogy rántva minden sokkal finomabb lesz, ahogy az is köztudott, hogy a panírozás a konyhatündérek rémálma.
-
2021 február 26.
Így készíthetsz ízesített olajat: sokkal finomabb lesz tőle minden étel
A gasztronómia világában kalandozók egyre többször találkozhatnak az ízesített olajokkal, amelyeket egyes fogások elkészítéséhez kifejezetten ajánlott használni.
-
2021 február 24.
Hogyan lesz a legfinomabb a tiramisu? Ezt a 10 hibát ne kövesd el a készítésénél
A tiramisu az egyik legismertebb, mindenki által kedvelt olasz édesség, amit nagyon könnyű elkészíteni. Ha azonban tényleg tökéleteset szeretnél tálalni, akkor néhány kicsi, de fontos szabályra figyelned kell.
-
2021 február 22.
Így tárold és használd fel a főtt tésztát: tippek, hogy a maradék ne a kukában landoljon
A maradék főtt tészta, ha nem tárolják megfelelően, kiszárad, kőkemény lesz, nem lehet vele már semmit se kezdeni, maximum a kukába dobni.
-
2021 február 19.
Így főzd a szálas teát, hogy igazán finom legyen - Felejtsd el a teatojás használatát
Bár a filteres tea örvend nagyobb népszerűségnek, a szálas tea - jól elkészítve - még intenzívebb ízű italt eredményez.
-
2021 február 18.
Biztos vagy benne, hogy jól főzöd a tésztát? Nézd meg, melyik a leghatékonyabb módszer
A tésztafőzés a világ egyik legegyszerűbb konyhai művelete, amit kisebb változtatásokkal még jobbá lehet tenni, hiszen a tészta nagyon sok étel alapja, legyen tökéletes.
-
2021 február 14.
Ne dobd ki a narancshéjat! 13 tippet gyűjtöttünk össze a felhasználására
A narancs szuperegészséges nassolnivaló, készülhet belőle dzsúsz, de kerülhet süteménybe, sőt, húsok mellé is. A héját azonban csak ritkán használjuk fel, legtöbbször a kukában végzi.
-
2021 február 13.
5 tipp, amitől igazán finom lesz a gulyásleves: fontos az alapanyagok minősége
A tartalmas, pirospaprikával fűszerezett, hússal, zöldségekkel és csipetkével gazdagított gulyásleves igazi hungarikum, amit az egész világon ismernek és szeretnek.
-
2021 február 12.
Így lesz ropogós és finom a másnapos pizza: ezzel a módszerrel melegítsd újra
Ha nem szeretnél hideg és kőkemény pizzát enni, illetve a forró, de átázott szeleteket is jó lenne elkerülni, ezekkel a módszerekkel melegítsd újra a maradékot.
-
2021 február 11.
Így használd a réteslapot, hogy ne törjön és száradjon ki - Szuper recepteket is mutatunk
A réteslap nagyon praktikus, de elég kényes alap, ezért összegyűjtöttünk pár tippet, hogy mire kell figyelned a használata során.