25 találat
-
2022 január 21.
Vízköves a kávéfőző vagy a vízforraló? Így tisztítsd meg természetes módszerekkel
Hiába használod rendeltetésszerűen a konyhai eszközeidet, előbb-utóbb felüti a fejét a vízkő, amit szerencsére természetes módszerekkel is eltávolíthatsz.
-
2022 január 20.
9 zöldség és gyümölcs, amit tilos hűtőben tárolni: az ízük és az állaguk is megváltozhat
A hűtő az élelmiszerek frissen tartását szolgálja, vannak azonban olyan zöldségek, melyeknek kifejezetten rosszat tesz a frizsiderben való tárolás.
-
2022 január 18.
Ne öntsd ki a rizs áztatóvizét: 3 dolog, mire használhatod
A rizst főzés előtt érdemes egy tál hideg vízben átmosni, így megszabadítod a szemeket a szennyeződésektől és a felesleges keményítőtől.
-
2022 január 8.
Így készíts tökéletes párolt zöldséget: a vitamintartalma is megmarad
A párolt zöldség nagyszerű köret, egészséges és ízletes, a készítésénél azonban résen kell lenni, hisz egyszerű feladatnak tűnik, mégis könnyű elrontani.
-
2021 december 30.
Így főzz repedésmentes virslit a szilveszteri bulira: 5 módszert mutatunk
A konyhai tevékenységek közül az egyik legegyszerűbb feladat a virslifőzés, mégis el lehet rontani azzal, ha repedt virsli kerül ki a fazékból, így kínálva pedig nem túl gusztusos.
-
2021 december 20.
Elmondjuk, mitől lesz tökéletes az ünnepi töltött káposzta: bátran fűszerezd a tölteléket
A töltött káposzta tradicionális kedvenc, tájegységenként és családonként is máshogy készül, érdemes kipróbálni minél több változatot.
-
2021 december 17.
Hogyan lesz tökéletes a mézeskalács? Mutatjuk, mire figyelj a készítésénél
Nincs karácsony mézeskalács nélkül! De tényleg, gondolj csak bele, milyen üres is lenne az ünnepi asztal a finomság varázslatos illata és íze nélkül.
-
2021 december 15.
Így készül a bonbon házilag: csokitemperálás, formázás, töltés
Ha szeretsz saját készítésű ajándékot adni a szeretteidnek, készíts bonbont házilag, mindenki imádni fogja, ráadásul könnyedén ízlésre szabható.
-
2021 december 13.
Így nem fog kirepedni a bejglid – Figyelj a töltelék és a tészta arányára
Minden évben egyszer nekiállunk bejglit sütni, és minden évben igyekszünk minden praktikát bevetni, hogy a megfelelő tészta- és töltelékarány mellett a külseje is szép maradjon, vagyis ne repedjen szét.
-
2021 december 6.
Karácsonyi illatosítók házilag: szuper ötletek fűszerekből és gyümölcsökből
Ha te is odáig vagy a karácsonyi illatokért, varázsold őket az otthonodba, egy-két trükkel mennyei aromát csempészhetsz a lakásba.
-
2021 december 4.
Így készíts mesebeli mézeskalács házikót: engedd szabadjára a fantáziádat
Karácsony közeledtével előkerülnek a mesebeli dekorációk, asztaldíszek, fénysorok, gömbök, de a mézeskalácsból készült házikó sem hiányozhat.
-
2021 november 26.
Ne dobd ki a maradék panírt: 4 ötletet mutatunk, mit kezdj vele
A frissensültek készítésénél gyakori eset, hogy a hús bundájának alapanyagaiból marad valamennyi, mielőtt azonban kidobnád a felesleget, érdemes elgondolkodni rajta, hasznát tudod-e venni a panírnak.
-
2021 november 24.
A legjobb takarítási trükkök profiktól – Így biztosan ragyogni fog a konyha
Mindenki szeretné, ha minél kevesebb idejét rabolná el a takarítás, főleg azoké a helyiségeké, amelyeket rendszeresen használ – a konyha az a része a lakásnak, ahol naponta többször is megfordul a család minden tagja.
-
2021 november 21.
A vajpuha, szaftos marhapörkölt titkai: lábszárból, sok hagymával készítve az igazi
Ne félj az újragondolástól, a klasszikus marhapörkölt receptjén is megéri változtatni egy picit, hogy a végeredmény még finomabb legyen.
-
2021 november 20.
Így lesz mutatós a házi pite: rácsozhatod, de kiszúrót is használhatsz
A pite igazi nosztalgikus sütemény, visszarepít a gyermekkorba, amikor a mama boldogan várt a gazdag töltelékkel megkent, omlós süteménnyel.
-
2021 november 18.
Hogyan lesz tökéletes a rántott hús? Az olaj hőfoka is számít
A tökéletes rántott húshoz vezető út több buktatót is rejt, fontos a hús és a prézli minősége, na meg a bunda ízesítésével is megéri játszani, így a hagyományos verzió helyett újragondolt frissensült kerül az asztalra.
-
2021 november 14.
Három szuper öntet, amivel feldobhatod a legunalmasabb jégsalátát is
Télen be kell érni a jégsalátával, ami voltaképpen egész jó tud lenni, amint csinálsz hozzá egy finom öntetet.
-
2021 november 11.
Mi a különbség a pecsenye- és hízott libamáj között? Így bánj a luxus alapanyaggal
A magyar gasztronómia különlegessége az ízletes libamáj, amelyből fenséges fogások gyárthatók, ha jól készíted el.
-
2021 november 9.
Te is késsel hámozod meg a kivit? Mutatunk egy jobb megoldást
Kicsi a bors, de erős, a kivi kis mérete ellenére tele van vitaminokkal és természetes antioxidánsokkal, érdemes mindennap fogyasztani.
-
2021 november 7.
Így melegítsd újra a rántott ételeket, hogy ropogós legyen a panír: 6 tippet mutatunk
A hétvégi asztal legnagyobb sztárja a rántott hús, a ropogós bundába zárt szelet frissen a legfinomabb, másnap már nem olyan élvezetes.
-
2021 november 5.
Süss, főzz teával: még a rizottó is finomabb lesz tőle
A tea a világ egyik legkedveltebb itala, finom és egészséges, melegen és hidegen is jólesik, de nem csak ihatod, sütésnél és főzésnél is bevethető.
-
2021 november 4.
Így lehet pillanatok alatt megpucolni a gránátalmát: bevált technikákat mutatunk
A gránátalma elképesztően egészséges és ízletes gyümölcs, igaz, a pucolása nem leányálom, de léteznek technikák, melyeknek köszönhetően könnyedén hozzá lehet jutni a mélypiros magokhoz.
-
2021 október 30.
Így válaszd ki és tárold a sütőtököt: ha megmarad, le is fagyaszthatod
A sütőtök a hűvös napok kedvelt csemegéje, ami nem is csoda, hisz édeskés zamata miatt izgalmas finomságok készülhetnek belőle.
-
2021 október 29.
Így nyerj ki citromlevet, ha nincs otthon facsaród: 3 bevált praktikát mutatunk
Nem baj, ha nincs citrusfacsaród, most megtudhatod, hogy a legkönnyebb kinyerni a citrom levét konyhai eszköz hiányában.
-
2021 október 26.
Tökfaragás szakszerűen: profi tippeket kaptunk, hogy lesz sokáig mutatós a halloweeni töklámpás
Itthon is egyre nagyobb divat a halloween, bár a jelmezek és az édességgyűjtés nem annyira terjedt el, a töklámpás egyre több családban díszíti a bejárati ajtó lépcsőjét.