Miújság

Recept

Tudatos

A palóclevestől mindenki boldog lesz, még a diétázók is

A palóclevestől mindenki boldog lesz, még a diétázók is

A palócleves származása körül máig viták vannak, a legelfogadottabb eredettörténet Mikszáth Kálmánhoz, "a legnagyobb palóchoz" és Gundel Jánoshoz, mint az étek létrehozójához kötődik. A többit el tudjuk képzelni. A recept ...

Tudtad, hogy baklavát készíteni viccesen egyszerű?

Tudtad, hogy baklavát készíteni viccesen egyszerű?

A baklava az egyik legbűnösebb élvezet. Annyira cukros, hogy csöpögve ragad, ráadásul tele van mindenféle csodálatos diófélével, és ettől minden szelet nagyjából nyolcmillió kalóriát tartalmaz. Nem baj. Ha baklaváról van szó, ...

Diákcsemege teszt: a legdrágább a legfinomabb

Diákcsemege teszt: a legdrágább a legfinomabb

Szereted a diákcsemegét? Persze, hogy szereted, ki ne szeretné. A NÉBIH vizsgálta a magyar boltokban fellelhető fajtákat, és tulajdonképpen kijelenthetjük, hogy a magyarországi diákcsemege-helyzet megnyugtató, sőt kielégítő - egy ...

A bajor virslisaláta munkahelyi ebédnek is tökéletes

A bajor virslisaláta munkahelyi ebédnek is tökéletes

A virsli mindig jó választás, ha gyorsan szeretnénk valami egyszerű, de finom és kiadós húsos ételt varázsolni. Nézzük, hogyan csinálják ezt Bajorországban, a virsli őshazájában!

Ez egy elég egyszerű, de annál finomabb ...

A második legpszichedelikusabb süti: a csíkos tallér

A második legpszichedelikusabb süti: a csíkos tallér

Néha jól esik túllépni az egyszerű, villámgyorsan elkészíthető kevert sütiken, és eljátszani a süteménytésztával. Persze, nem kell rögtön cukrászati remekre gondolni, de egy pszichedelikusan körbe-csíkos süti azért elég jól ...

További cikkek