Miújság

Recept

Tudatos

Mi az az ősbúza, és miért lett hirtelen olyan menő?

Mi az az ősbúza, és miért lett hirtelen olyan menő?

Kedvenc kézműves pékségeim közül egyre többen sütnek kenyeret alakor búzából, ami nem csak a szokásos retro divat, de értelme is van.

Az alakort ősbúzának szokták nevezni, de ez nem egészen pontos elnevezés, mert nem a mai ...

Krémes, lágy, elronthatatlan sült túrótorta baszk módra

Krémes, lágy, elronthatatlan sült túrótorta baszk módra

Van egy spanyol sajttorta, amit nagyon egyszerű elkészíteni, nagyon könnyű, habos,  de rettentő megdöbbentően néz ki. A teteje sötétre sül, az oldala hullámos a sütőpapírtól, szóval egyáltalán nem az, amit külsőre egy ...

Ropogós házi zöldségchips - Sokkal jobb, mint a krumpli

Ropogós házi zöldségchips - Sokkal jobb, mint a krumpli

Tegye fel a kezét, aki vásárlás közben nem kívánta meg a színes, zörgős zacskókban meglapuló burgonyachipseket. Ráadásul a legtöbb szupermarketben ezek a rágcsálnivalók rögtön a sorok elején vannak, nehéz megállni, hogy ne ...

Almás, majonézes, klasszikus: házi tormakrém receptek

Almás, majonézes, klasszikus: házi tormakrém receptek

Nincsen húsvét sonka nélkül. Sonka pedig nincs torma nélkül. Az élelmiszerboltok kínálatában a sima ecetestől a majonézes változatig mindenféle torma megtalálható, de megéri időt szánni a saját készítésű változatokra. Az ...

További cikkek