Minek nincs helye az eredeti carbonarában? Kvíz az olasz konyháról

Kvíz az olasz konyháról cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Szaftos tésztaételek, erős kávék és sajtkülönlegességek, ez az olasz konyha. Itt az idő, hogy teszteld a tudásod!

A festői szépségű Olaszország művészeti és kulináris értelemben is csodálatos. Az ország rendelkezésére álló alapanyagok, az éghajlat nagyban hozzájárul a konyhaművészethez. A különböző régióiban találni hagyományos recepteket, melyeket az egész világon ismernek és szeretnek.

Az olaszok világhírűek a remek tésztás fogásaikról és a pizzáról is, na meg a rizottóról. Ezen étkek a legtöbb régióban máshogy készülnek: itt van például a rizottó, amit Milánóban sáfránnyal fűszereznek, míg máshol inkább különleges helyi gombával bolondítják meg a fogást. A nápolyi pizza vékony tésztával hódít, de találni még másfajta változatokat is. Következő kvízünkben az olasz konyha szerelmesei tesztelhetik tudásukat, mennyire is jártasak Itália híres fogásainak világában.

Minek nincs helye az eredeti carbonarában? Kvíz az olasz konyháról
Indulhat a kvíz 10 kérdéses játék
1. kérdés
Minek nincs helye az eredeti carbonarában?
Tojás.
Pecorino Romano sajt.
Tejszín.
2. kérdés
Milyen néven ismert az olaszok kedvelt hosszú, lapos tésztája?
Penne.
Farfalle.
Linguine.
3. kérdés
Mi az a Casu Marzu?
Jófajta bor.
Különleges sütemény.
Bizarr sajt.
4. kérdés
A szicíliai pizza miről híres?
Vastagabb a megszokottnál.
A szélébe töltelék kerül.
Vékony a tésztája.
5. kérdés
Mi az a calzone?
Fánk.
Kenyérféle.
Töltött pizza.
6. kérdés
Mi szükséges a lombardiai csirkemell elkészítéséhez?
Tejszín.
Marsala bor.
Kapribogyó.
7. kérdés
Mi dominál az olasz lecsóban, a peperonatában?
Hagyma.
Paprika.
Paradicsom.
8. kérdés
Milyen hagyományos töltelékkel készül a cannoli?
Lekváros.
Ricottás.
Túrós.
9. kérdés
Milyen néven ismert az olaszok csirkepörköltje?
Cacciatore.
Cappellacci di zucca al ragu.
Amatriciana.
10. kérdés
A legenda szerint ki találta fel a sáfránnyal készített milánói rizottót?
Egy ólomüveg-színező tanítványa.
Egy milánói költő.
Fiatal, szárnyait próbálgató séf.
Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon