10 olcsó receptet mutatunk: tápláló és finom ételek, amelyek kímélik a pénztárcát
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Olykor nem árt spórolni, összehúzni kicsit a nadrágszíjat, jól jön a félretett garas, ha épp gyűjtünk valamire, vagy egyszerűen csak a helyzet megköveteli, hogy jobban odafigyeljünk, mit mire költünk.
Főzésnél ez különösen nehéz feladat, főleg családok esetében. Minden háztartásban vannak válogatósabbak, így nem egyszerű mindenkinek megfelelni és spórolni, de nem lehetetlen.
Ebben az összeállításban igyekeztünk összeszedni a legjobb pénztárcakímélő fogásainkat, amire még a legfinnyásabb családtag sem fog nemet mondani. Lesz itt minden, tápláló tésztás fogás, tartalmas leves és az édesszájúakról sem feledkeztünk meg.
Hagymás bab
Ha Bud Spencer filmeken nő fel az ember, hamar megtanulja, mi is az a hagymás bab. Egy biztos, a legendás színész, Bud Spencer nem csak a filmjeiben, a kamera leállta után is szívesen kanalazta a laktató fogást. A serpenyőst készíthetjük fehér- vagy vörösbabból, remekül illik mellé a szalonna vagy a kolbász, de a pikáns aromákról se feledkezzünk meg.
Nápolyi spagetti
Az egyszerű tésztaételt az olaszok friss alapanyagból szeretik a legjobban elkészíteni, de ha a helyzet úgy kívánja, a paradicsomot konzervre cserélhetjük. Nápolyban ezt a fantasztikus, zelleres, sárgarépás ragut pizzatésztára is szokták tenni. Egyszerű, de nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Paprikás krumpli
Igazi magyaros étel, laktató egytálas, amivel könnyű szájpadlást égetni, úgyhogy csak óvatosan kanalazzuk. Ahány ház, annyi szokás, a paprikás krumplit mindenki szereti a saját ízvilágára szabni, ebben a bőséges változatban kolbász, virsli és még bacon is van. A ropogós kenyeret ne feledjétek mellőle, úgy lesz az igazi.
Hasselback krumpli
Még egy krumplis fogás: a hasselback módon készült burgonyát sűrűn be kell vagdosni, majd a burgonya zsebeit érdemes finomságokkal megtölteni, de a tetejüket is lehet cicomázni. Az így készült krumpli hétvégi asztalon köret is lehet, de magában is tökéletes.
Héjában főtt, majd lapított krumpli
Régebben a szerény családok gyakran fogyasztottak héjában főtt burgonyát, amit aztán szalonnával és hagymával megsütöttek. Ebben a receptben csak krumpli szerepel, héjastól megfőzzük, majd kicsit lapítunk rajta, úgy sütjük. Egyszerű, de annál finomabb, érdemes mellé tejfölt kínálni.
Zöldséges palacsinta
A palacsintát mindenki szereti, olcsó, ízletes finomság, amit most sós, fűszeres zöldségekkel megpakolva készítünk el. Külsőre olyan, mintha egy pufibb lepénykenyérrel lenne dolgunk. A tésztába bármilyen zöldséget pakolhatunk, tökéletes lesz.
Bécsi ricset
Csodálatos, laktató, húsmentes étel, a gerslit zöldségekkel sütjük meg. Az így készült árpagyöngy nagyon gazdag, nem lehet rá azt mondani, hogy unalmas.
Köményleves csurgatott tojással
A legtöbben mind ismerjük, igazi olcsó, magyar leves, melyben a kömény a fő fűszer. Ezt a levest nagy örömmel kanalazza az ember, ráadásul az alapanyagai minden háztartásban, még a legszűkebb időkben is ott lapulnak.
Francia hagymaleves
A jó hagymaleves titka az idő, lassú tűzön készítsük a hagymát, óvatosan bánjunk vele, legyünk türelmesek, úgy lesz igazán finom, édeskés aromájú, amit élvezet lesz fogyasztani.
Kókuszcsók
Mondtam, hogy az édesszájúakat sem hagyjuk cserben, rájuk is gondoltunk. A kókuszcsók sokunk gyerekkori kedvence, igazi retró finomság, amit néhány alapanyagból, könnyedén elkészíthetünk.
Fotók: Getty Images/Szász Eszter/Ács Bori/Sóbors