Piros banán, fekete fokhagyma, lila karfiol - Jön a Piac Éjszakája

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Felsőkategóriás éttermek hozzávalóit mutatja be idén a Piac Éjszakája, ahol többek között piros banánt és fekete fokhagymát is kóstolhatunk.Az ország legnagyobb piacát bemutató ingyenes rendezvény idén két naposra bővült, június 19-én és 20-án is várják az érdeklődőket, regisztrálni korlátozott számban június 11-től lehet.

A piac, ahonnan minden származik

Hatalmas varázsereje van annak, mikor beléphetünk valahová, ahová máskülönben, átlagos hétköznapokon bekukkantani sem lenne lehetőségünk - most ezt tehetjük meg a Nagybani Piacon.

A közel 35 hektár alapterületű piac bebarangolása nem mindennapi élmény. A kétórás túra alatt a vendégeket a piac legizgalmasabb pontjait érintve vezetik körbe, megtekinthetik például a banánérlelőt, ahol a hatalmas lerakatban több tonna banán várja, hogy az érlelését követően eljusson a fogyasztókhoz.

A nagykereskedelmi raktár hatalmas, központi kereskedelmi tere is a túra része, ahol a nagykereskedők mutatják be hazai és import áruikat. Természetesen a termelői szektort is meg lehet nézni, amely a piac szabadtéri részén található, itt a termelők árujuk bemutatásával kínálják a zöldségeket, gyümölcsöket.

piacokejszakaja 1

Fekete umami fokhagyma

Ehető virágok, lila karfiol és piros ősbanán – többek között ezekkel a kulináris termékekkel ismerkedhetnek meg azok, akik idén részt vesznek a Piac Éjszakáján. A rendezvényen idén a felsőkategóriás éttermek beszállítói mutatkoznak be, felvonultatva azokat az ínyencségeket, amelyekkel a hétköznapokban nem találkozhatunk. A kóstolókon idén központi szerepet kap a fekete fokhagyma, amit a Virtual-Fruit csapata elsőként forgalmaz a Nagybani Piacon. A jól ismert fokhagyma egy több hónapig tartó, speciális érlelési eljárás során éri el egzotikus, umamiban, azaz az ötödik alapízben gazdag ízét, sötét színét és puha textúráját. A különleges fokhagymát egy pálmaszívvel kevert salátában tálalják a Piac Éjszakáján, és mint egy exkluzív étteremben, az előétel egy „íztisztító” szecsuáni bimbó lesz.

piacokejszakaja 1 1

Regisztrálj most!

A Nagybani Piacon két éve rendeztek először Piac Éjszakáját, hogy az ország legnagyobb zöldség- és gyümölcselosztó központját megismertessék a látogatókkal. Az ínyencségek kóstolója előtt a vendégeket idén is a piac legizgalmasabb pontjain vezetik körbe.

További információ és regisztráció ezen a linken található.

Ezt is szeretjük