A bajor virslisaláta munkahelyi ebédnek is tökéletes
Virsli, savanyú uborka, meg amit még akarsz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
A virsli mindig jó választás, ha gyorsan szeretnénk valami egyszerű, de finom és kiadós húsos ételt varázsolni. Nézzük, hogyan csinálják ezt Bajorországban, a virsli őshazájában!
Ez egy elég egyszerű, de annál finomabb virslisaláta. Az ízét a virsli és a savanyú uborka adja, ezért ezeknek a minőségén nem érdemes spórolni, vegyünk jót, minél magasabb hústartalommal. Vagy amelyik bevált, és szeretjük.
A salátáknál általában nincs kőbe vésett recept, hogy mit kell, mit szabad és mit nem szabad hozzáadni. Úgyhogy nyugodtan elereszthetjük a fantáziánkat, és felhasználhatjuk azt, ami otthon van. A lényeg úgyis a virsli. Adhatunk hozzá retket, salátaleveleket, paradicsomot, snidlinget, lilahagymát. A lényeg, hogy a végén ecet-olaj zárja a salátakészítési műveletet.
Délre pont összeérik
Sőt, ha van időnk, akkor egy kicsit állni is hagyhatjuk a salátánkat. Ez pont jól jön akkor, ha munkahelyi ebédnek szánjuk: reggel pikpakk összerakjuk egy dobozba a hozzávalókat, nyakon öntjük a vinaigrette-tel, és mire eljön az ebéd ideje, már össze is értek az ízek. Pirítóssal, barna kenyérrel isteni!
Bajor virslisaláta
Hozzávalók 1 adaghoz
- 2 darab virsli
- 2 darab savanyú uborka
- 0.5 fej lilahagyma (opcionáls)
- 1 darab paradicsom (opcionáls)
- 3 fej retek (opcionáls)
- 1 marék snidling (opcionáls)
- 2 darab salátalevelek (opcionáls)
- ízlés szerint só, bors
- 2 evőkanál ecet
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
Tetszőleges formára felvágjuk a virslit. Ha akarod, lehet karikára, de akár kockára, csíkokra, vagy jeti láb formájúra is. Te döntöd el.
Ugyanígy járunk el a savanyú uborkával, és a többi hozzávalóval is.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ecet-olaj öntetet, majd jól összekeverjük, és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
Fotó: Shutterstock