Isteni almás-fahéjas gofri pillanatok alatt: puha és szaftos a tészta

almásfahéjasgofri
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nincs vele sok munka, csak mindent össze kell keverni, mégis az egyik legfinomabb reggelit vagy desszertet teheted az asztalra.

Mi sem jobb egy édes, meleg reggelinél, hát még akkor, ha pillanatokon belül készen van. A kevert tésztájú gofri kicsik és nagyok kedvence, az alaprecept is isteni, de rengetegféleképpen lehet felturbózni.

Az almás-fahéjas változat illatos, isteni, tápláló, ráadásul a gyümölcsnek hála sokkal puhább és szaftosabb lesz a tészta. Az almát nem szükséges meghámozni, csak alaposan mosd meg és nagy lyukú reszelőn reszeld le. A cukor mennyiségét ízlés szerint és a gyümölcs édességétől függően adagold.

A kész gofrit aztán kínálhatod simán, porcukorral meghintve, mézzel nyakon öntve, fahéjas szórással, tejszínhabbal, de még vaníliasodó is készülhet mellé.

Almás-fahéjas gofri

almásfahéjasgofri2

Hozzávalók 4 személyre

  • 140 g liszt
  • 1 ek cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 tk fahéj
  • 1 db tojás
  • 250 ml tej
  • 30 g vaj
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 nagy darab alma
Recept idők

Elkészítés:

Az almát alaposan mossuk meg, reszeljük le.

A lisztet, cukrot, sütőport, sót, fahéjat keverjük össze egy tálban. Egy másikban a tojást, tejet, olvasztott vajat, vaníliát és a reszelt almát. Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat. 

Vajazzuk vagy olajozzuk ki a gofrisütőt, forrósítsuk fel. A sütő méretének megfelelően adagoljuk a tésztát (kb. 2 evőkanálnyi egy adag), majd addig süssük, míg mindkét fele aranybarna nem lesz. 

Fahéjas cukorral megszórva, vagy tejszínhabbal kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük