Mutatós almáspite-golyó: egyszerűen, sütés nélkül készül

23
Nyomtatás
Almáspite-golyó cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az almás pite íze falatnyi desszertben is élvezhető. A finomságot gyorsan elkészítheted, és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.

Az almás pite igazi békebeli kedvenc, amely akkor a legfinomabb, ha az omlós tésztán bőséges töltelék terül el. A süteményt ünnepekkor is érdemes elkészíteni a jól bevált családi recept alapján. Ha azonban időt spórolnál, akkor falatnyi golyók formájában szervírozd.

Az almáspite-golyó néhány hozzávalóból, pofonegyszerűen készül, csupán egy kis odafigyelésre lesz hozzá szükséged. A darált kekszet evőkanalanként adagold, csakis annyit, amennyitől könnyű, de jól formázhatóvá válik a massza.

Almáspite-golyó

Almáspite-golyó ct

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 20 dkg alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál fahéj
  • 10 dkg cukor
  • szükség szerint darált keksz
  • darált keksz a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított almákat reszeljük le, majd forgassuk egybe citromlével és fahéjjal, ezután alacsony láng felett 4-5 percig pároljuk.

Várjuk meg, hogy a megpárolt alma teljesen kihűljön, ezután adjuk hozzá a cukrot és annyi darált kekszet, amennyit felvesz. A massza akkor jó, ha könnyű, de nem ragadós, jól lehet formázni!

A masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, majd forgassuk meg darált kekszben.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon