Ananásszal sült csirkecomb - Finom szaftos lesz, pedig nincs hozzá szósz

ananászos csirke cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ananász nagyon jól illik a húsos ételekhez, tökéletesen kiemeli az ételek ízét.

Amennyire sokan tiltakoznak az úgynevezett hawaii, vagyis az ananászos feltétű pizza ellen, annyira illik ez a déligyümölcs a húsételekhez.

Én nagyon szeretem az édes és a sós találkozását, az ananásszal sütött csirke a tökéletes példa erre. Nincs is nagy munka vele, a csirkét elég csak kicsit megízesíteni, az ananászt meggrillezni, és máris tökéletes főételt kapunk.

Ananászos csirke

ananászos csirke recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 darab csirkecomb (felső)
  • 40 gramm barna cukor
  • 0.5 evőkanál szójaszósz
  • 1.5 evőkanál ketchup
  • 0.5 teáskanál pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 4 karika ananász (friss)
  • 400 milliliter csirkealaplé
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat jól tisztítsuk meg. Forrósítsunk olívaolajat egy serpenyőben. Tegyük bele a csirkéket, pirítsuk meg őket. Ha megpirultak, tegyük ki őket egy tálra. Ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg az ananászkarikákat, majd azokat is vegyük ki. 

Egy tálba tegyünk barna cukrot, öntsük rá a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát, a sót, a ketchupot (lehet házi is), a pirospaprikát, jól keverjük össze. Öntsük bele a serpenyőbe a szószt, jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a csirkealaplevet is és forraljuk fel. Tegyük vissza a csirkéket a forrásban lévő szószba, majd takarjuk le a serpenyőt. 

Közepes lángon főzzük a húst a szósszal együtt körülbelül 20 percig. Az ananászkarikákon tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük