Aranybarna bundában sült töltött csirkemell: az omlós hús belseje szilvát és sajtot rejt

ssztcsmcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az aszalt szilvával és sajttal töltött csirkemell igazán különleges, fenséges fogás, megállja a helyét az ünnepi asztalon is.

A csirkemell nagy favorit, az egyik legnépszerűbb húsrész, éppen ezért a karácsonyi étkezőasztalon is jut hely a kedvelt húsnak.

Hogy minél ünnepibb formáját mutassa a csirkemell, érdemes megtölteni. Az a jó, ha a töltelék egyszerű, mégis különleges, ezért aszalt szilvát és camembert-t érdemes választani. A göngyölt húst sokan simán, sütőben sütik pirosra, a legfinomabb azonban akkor lesz, ha panírba öltözteted és bő olajban kisütöd. A ropogós bunda érdekében használhatsz pankó morzsát, de a sima prézlit is különlegesebbé teheted, ha mandulapelyhet vagy egy marék darabolt diót keversz bele.

Tálalásnál bármilyen köret kerülhet mellé. Ha igazán mutatós tányért szeretnél a család elé tenni, akkor a húst ferdén felvágva kínáld, hadd látszódjon, milyen finomságokkal pakoltad tele.  

Aszalt szilvával és sajttal töltött csirkemell

ssztcsmct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dekagramm csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • 20 szem kimagozott aszalt szilva
  • 140 gramm camembert sajt
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket hosszában vágjuk be úgy, hogy maradjon körülbelül másfél centi a széléig, majd nyissuk ki a húst és kicsit klopfoljuk ki. Az előkészített húsokat mindkét oldalán, ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal, majd kezdjük el megtölteni a szeleteket.

Mindegyikre rakjunk 4-5 szem aszalt szilvát, utána a gyümölcs tetejére pakoljunk a hasábokra vágott sajtból. A húst szorosan göngyöljük fel, ha szükséges, rögzítsük fogvájó pálcikával. Panírozzuk be a töltött csirkemelleket, először a lisztben forgassuk meg, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában, utána bő, forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán a húst.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük