Tepsiben sült kelbimbó sok tejföllel és sajttal: hús nélkül jóllaksz tőle
A krémes, tepsis kelbimbó hús nélkül is teljes értékű fogás.
Az egyszerű, tepsiben sült kelbimbó is remek köret, pláne ha más zöldségek is kerülnek mellé. Akkor azonban, ha valami igazán különlegeset hoznál ki belőle, dobd fel ezzel az ínyenc ázsiai szósszal.
Az alapja szójaszósz, amelyhez olyan hozzávalók kerülnek, mint a juharszirup, az édes chiliszósz, a pirított szezámolaj, a gyömbér és a fokhagyma. Az öntet a sütés során kellemesen megpirul a kelbimbón, és a karamellizált réteg extra ízt ad a zöldségnek.
A kelbimbókat öblítsük le, tisztítsuk meg a száraktól és a sérült külső levelektől, majd vágjuk félbe, és tegyük nagyobb tálba.
A szezámmag kivételével minden más hozzávalót keverjünk össze egy kis tálkában, majd öntsük a kelbimbóra, és alaposan forgassuk össze.
Borítsuk egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára 40-45 perc alatt. Akkor van készen, ha a külső réteg ropogós, de belül kellemesen puha.
Sütés után szórjuk rá a szezámmagot, és még melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu