Isteni, krémes grillezett camembert baconbe tekerve: ropogósra sül a szalonna

grillezett-camembert1
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha félsz, hogy kireped, szétfolyik a sajt, baconbe csomagolva grillezd meg, de más tippet is adunk.

Bár a leggyakrabban alufóliában grillezik a camembert-t, hogy ne folyjon szét, ezt nyugodtan el is hagyhatod róla, ha odafigyelsz 1-2 dologra. Az első számú szabály, hogy a grillnek nem szabad túl forrónak lennie: ha túl nagy a láng/hőfok, kireped a sajtburok, és kifolyik a belseje, de ha alacsonyabb fokozaton sütöd, belül olvadt és krémes lesz.

Ha félsz attól, hogy nem tartja meg jól a formáját, alufólia helyett használj bacont, nemcsak egyben tartja a sajtot, de ízesíti is. Ráadásul a kontraszt is tökéletes: a szalonna ropogósra sül, a sajt pedig puha és krémes lesz.

Baconbe csomagolt camembert

grillezett-camembert

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 2 db camembert
  • 8 szelet bacon

Elkészítés:

A camembert-eket tekerjük körbe 4-4 szelet baconnel, először keresztben, majd átlósan.

A grillt melegítsük elő alacsony fokozaton, 120-160 fok körül. Tegyük rá a sajtot, kb. 10 percig süssük. Mire a szalonna ropogósra sül, a camembert is krémes lesz.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük