Baconös-hagymás csavart: a leveles tésztás finomság eteti magát, olyan finom

bhltcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A leveles tészta jó barát, változatos és gyorsan összedobható finomságokat gyárthatsz belőle, érdemes felfedezni a benne rejlő lehetőséget.

Édes és sós falatok egyaránt készülhetnek leveles tésztából, villámgyors vendégvárók, szerethető finomságok, soha nem lehet ráunni.

Az előrecsomagolt tésztát természetesen otthon is el tudod készíteni, de nem bűn az sem, ha a bolti változattal tankolod fel a hűtőt, bármikor jól jöhet, isteni sajtos nasikat süthetsz belőle. Ha azonban kicsit tartalmasabbra terveznéd a vendégvárót, töltsd meg virslivel, sonkával vagy baconnel is.

A baconos verzió mellé a sült hagyma is szuperül illik. A hagyma esetében is lehetsz kényelmes, nagyobb boltokban megveheted készen, de ha nem találsz, semmi pánik, mutatunk hozzá egy szuper receptet, így az esti meccshez vagy filmhez tökéletes nasival szolgálhatsz.

Baconös-hagymás csavart

bhltct

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 1 fej hagyma
  • 1 csipet finomliszt
  • olaj a sütéshez
  • 500 g bacon
  • 2 csomag leveles tészta
  • 120 g sajt (trappista vagy füstölt)
  • 1 darab tojás
  • szezámmag ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megpucolt hagymát vékonyan szeleteljük fel.

A hagymaszeleteket szedjük szét karikákra, és liszttel forgassuk egybe.

A liszttel egybeforgatott hagymakarikákat bő, forró olajban süssük pirosra.

A sült hagymát szedjük papírtörlőre, a zsírt csepegtessük le róla, tegyük félre.

A kockára vágott bacont süssük pirosra.

A sült hagymát finomra kockázzuk fel.

A sajtot reszeljük le.

Az egyik csomag leveles tésztát nyújtsuk ki, szórjuk rá a sült hagymát és bacont, reszelt sajtot.

A másik tésztát nyújtsuk ki, majd fedjük le vele a másikat, vágjunk tetszőleges csíkokat belőle.

A csíkokat csavarjuk meg, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket kenjük meg felvert tojással és szórjuk meg szezámmaggal.

A csavart levelest toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük