Puha banános-csokis keksz: az érett gyümölcs legjobb felhasználása

29
Nyomtatás
csokis-bananos-keksz2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az érett gyümölcstől puha és nagyon finom lesz a csokis keksz, ráadásul a banánnak hála kevesebb cukor is elég bele.

Az érett, megbarnult banánnak a süteményekben a helye: ha lapul ilyen a gyümölcskosaradban, kapd elő, és készítsd el belőle ezt a puha, isteni csokis kekszet!

A banán nemcsak a tészta puhaságához és hidratáltságához járul hozzá, de természetes édesítőként is működik, így nem kell olyan sok cukor a kekszbe. Arról nem is beszélve, hogy ízben is mekkora pluszt ad hozzá.

A klasszikus receptben csokichips szerepel, mivel az nem olvad bele a tésztába, mutatósabb lesz vele, de bátran használhatsz táblás étcsokoládét is, azzal is tökéletesen működik. 

Banános-csokis keksz

csokis-bananos-keksz

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 260 g búzaliszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 1 nagy csipet
  • 2 db érett banán
  • 120 g vaj
  • 150 g barna cukor
  • 50 g kristálycukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 200 g étcsokichips vagy étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a keményítőt és a sót egy tálban.

Egy másik tálban egy villával pürésítsük a banánokat, majd adjuk hozzá a puha vajat és a cukrokat, és keverjük habosra. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot is.

Forgassuk hozzá a lisztes keveréket is, majd a csokichipset vagy apróra darabolt étcsokit. Ha egynemű a tészta, fedjük le, tegyük a hűtőbe 30 percre.

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.

Egy fagyiadagoló kanállal szedjünk kis kupacokat a tepsire, hagyjunk köztük egy kis helyet, majd toljuk a sütőbe 9-10 percre, míg a szélük halványbarna nem lesz.

Hagyjuk őket a tepsin kihűlni, mielőtt kínálnánk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon