Barackkal sült csirkemell: így nem szárad ki a hús

7
Nyomtatás
Barackkal sült csirkemell cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A barackos pácnak köszönhetően a csirkemell nagyon szaftosra sül. Salátával és rizzsel kínálva pompás fogás.

Nyáron nem csak sütni érdemes a szezonális gyümölcsökkel, főzésnél is használhatod őket. Légy bátor, párosítsd bátran a hússal a gyümölcsöket: az édes zamatúak jól állnak a csirkehúsnak, éttermi szintű fogást tálalhatsz, méghozzá egyszerűen!

Az őszibarackból készült pác egyszerre édes és pikáns. Az erőteljes zamatot a mustártól kapja, amit növelhetsz chilipaprikával is. A sütőbe kerülő húsra érdemes őszibarackszeleteket is tenni, úgy még gusztusosabb és finomabb lesz az étek.

Barackkal sült csirkemell

Barackkal sült csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg őszibarack
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 3 fej vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Az őszibarackot mossuk meg, hámozzuk meg, magozzuk ki, majd cikkelyekre vágva tegyük aprítógépbe. A gyümölcshöz adjuk hozzá az olajat, szójaszószt, fehérborecetet, mustárt, fokhagymát, sót és borsot, és indítsuk el a gépet, keverjük simára az alapanyagokat.

A húst szeleteljük fel tetszés szerint (ne legyen túl vékony a szelet, és egyben is lehet hagyni a filét), majd a barackos pácba forgassuk bele. Fedjük le és tegyük hűtőbe néhány órára.

A hagymát hámozzuk meg, és tetszés szerint szeleteljük fel. A hagymaszeleteket borítsuk tepsire, majd tegyük rá a hússzeleteket, a húsra pedig öntsük rá a pácot. Ha szeretnénk, a hús tetejére tehetünk még barackszeleteket.

Ezután toljuk 180-200 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél fordítsuk meg a húst.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon