Mennyei paradicsomos quiche: tortillalapból pillanatok alatt kész

13
Nyomtatás
bazsalikomos-paradicsomos-quiche
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Tudtad, hogy a quiche készülhet tortillalapból is? Ezúttal egy friss paradicsommal és bazsalikommal készülő, fehérjében gazdag változatot mutatunk.

A franciák egyik híres reggeli fogása, a quiche, számtalan változatban és ízben készülhet. Lehet sós és édes is, vajas tésztás, leveles tésztás vagy tortillás alappal készülő, és tényleg csak a képzeleted szabhat határt a lehetőségeknek.

Ezúttal egy észbontóan finom és egyszerű, bazsalikomos, paradicsomos quiche-t fogunk elkészíteni, amelynek a töltelékébe a tojás mellé még túró is kerül.

Bazsalikomos, paradicsomos quiche

bazsalikomos-paradicsomos-quiche

Hozzávalók x cm-es formához 23 cm átmérőjű formához

  • 1 db nagy tortillalap (30 cm-es)
  • kevés olívaolaj
  • 6 db tojás
  • 120 g túró
  • 0.5 tk.
  • 0.5 kk fekete bors
  • 60 g bébispenót
  • 0.5 fej brokkoli (elhagyható)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 12 db bazsalikomlevél
  • 1 db nagy paradicsom
  • 70 g cheddar sajt
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 190 fokra.

A fokhagymát tisztítsuk meg. A paradicsomot mossuk meg, majd vágjuk fel karikákra. A brokkolit, ha frisset használunk, akkor öblítsük le folyó víz alatt, és vágjuk kisebb rózsákra. A spenótleveleket mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra. A bazsalikomot szintén öblítsük le, majd vágjuk fel vagy tépkedjük apróra.

Egy 23 cm átmérőjű, kerek sütőformát kenjünk ki vajjal vagy olajjal (olajpermetet is használhatunk).

A tortillalapot fektessük bele a tortaformába úgy, hogy lefedje a teljes alját és az oldalait is kb. 2-3 cm magasságig, tehát eszerint válasszunk tortillalapot is.

Egy közepes méretű tálban keverjük össze a tojást, a túrót, a sót és a borsot.

Ezután adjuk hozzá a felvágott spenótot, a brokkolit, préseljük rá a fokhagymát és adjuk hozzá a felvágott bazsalikomlevelek háromnegyedét is.

Keverjük össze a hozzávalókat, majd öntsük bele a tortillával bélelt tortaformába.

A paradicsomszeleteket tegyük a tetejére ízlés szerint, majd egyenletesen szórjuk meg az egészet reszelt sajttal.

A quiche-t süssük kb. 30 percig, vagy amíg a tojás meg nem szilárdul. A kész quiche-t a sütőből kivéve pihentessük kb. 10-15 percig.

Tálaláshoz szórjuk meg a maradék bazsalikommal és egy kis sóval, majd már kínálhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon