Isteni, bögrés csokoládés sütemény: nagyon puha és szaftos lesz a tészta

6
Nyomtatás
csscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csokoládés sütemény tökéletes vendégváró finomság, kicsik és nagyok egyaránt szeretni fogják, de délutáni nassolnivalónak is szuper választás.

Az édes finomság textúrája lenyűgöző, több napig megőrzi puhaságát, köszönhetően egy szokatlan alapanyagnak, melyről sokan nem feltételeznék, hogy desszertben helyet kaphat. A titokzatos hozzávaló becses neve cukkini.

A zsenge, nem épp erőteljes zamatáról híres zöldség nem csak főzés során hasznos alapanyag, süteményeknél is érdemes próbára tenni, mert kellemes csalódást fog okozni. A zamata nem érződik, csak a sütemény állagára lesz hatással, puha és szaftos lesz a tészta még 2-3 nap után is.

A sütemény tésztájában joghurt is helyet kap, amely szintén az omlós állagért felel. A kész masszát simíthatod hagyományos tepsibe, de torta- vagy kenyérformába is. Ha extrán csokisan szeretnéd tálalni, akkor érdemes a formába helyezett tészta tetejére csokipasztillát vagy egy kevés ropogós elemet szórni, lehet az dió, mogyoró vagy pisztácia.

Bögrés csokoládés sütemény

csct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 bögre finomliszt
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 bögre joghurt
  • 1 darab cukkini
  • 0.5 bögre csokoládépasztilla
  • vaj a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, forgassuk egybe a fahéjjal, sóval, szódabikarbónával és kakaóval.

Egy másik keverőtálba üssük bele a tojást és keverjük fehéredésig a cukorral, utána az olajat, vaníliakivonatot és a joghurtot adjuk hozzá, keverjük össze az alapanyagokat.

A megtisztított cukkinit reszeljük le, majd a kiengedett levet nyomkodjuk ki belőle és adjuk a lisztes keverékhez. Utána a joghurtos masszával forgassuk egybe, végül pedig a csokipasztillát is keverjük a masszához.

A masszát simítsuk vajjal kikent formába (24 cm), utána toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre (sütésnél alkalmazzunk tűpróbát).

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon