Egyszerű kevert süti rengeteg dióval: ha gyorsan készítenél valami finomat
A diós kocka a világ legegyszerűbb kevert süteménye, kezdők is nekiállhatnak, villámgyorsan elkészül, és mindenki imádni fogja.
A kevert finomság semmilyen extra hozzávalót nem tartalmaz, azt is mondhatnánk, hogy kamrasüti, mivel tojás, olaj, liszt, kakaó mindig van otthon. Ami különlegessé teszi, az a szóda (buborékos ásványvíz). Ettől sokkal könnyebb szerkezete lesz a süteménynek, mással nem lehet helyettesíteni.
Az elkészült sütit tálalásnál megszórhatod porcukorral, de anélkül kínálva is finom. Ha azonban igazán különlegesen szeretnéd tálalni, akkor érdemes két lapba vágni, és valamilyen lekvárral megkenni a tésztát.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A lisztet szitáljuk keverőtálba és forgassuk hozzá a sót, sütőport és a kakaót.
Egy másik tálban üssük fel a tojásokat és a cukorral keverjük habosra, majd az olajat és a szódát is adjuk hozzá. Ezután a tojásos keveréket a lisztes keverékkel keverjük csomómentesre.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe (40x25 cm), utána toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig. Körülbelül 30-35 perc, de sütőtől függően picit több is lehet.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu