Egyserpenyős, brokkolis-csirkés tészta: egyszerű és tápláló ebéd

8
Nyomtatás
brokkolis-csirkes-teszta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az egyserpenyős ételek szépsége, hogy finomak és kevés mosogatnivalóval jár az elkészítésük. Ezúttal egy brokkolis-csirkés tésztareceptet mutatunk!

Imádom az egyserpenyős ételeket, mert relatíve kevés mosatlannal jár az elkészítésük. Ezúttal egy könnyen és gyorsan összedobható, brokkolis-csirkés tésztareceptet mutatunk, amelyhez olyan egyszerű hozzávalókra lesz szükség, mint a brokkoli, a csirkemell, a citrom, néhány fűszer, alaplé és persze egy kis fehérbor.

Az előkészítéstől a tálalásig alig 30 percet vesz igénybe ez a fogás, amivel rögtön csillapíthatod akár az egész család éhségét is.

Brokkolis-csirkés tészta

brokkolis-csirkes-teszta

Hozzávalók 4 személyre

Az ételhez:

  • 500 g csirkemell
  • 1 db vöröshagyma
  • 300 g brokkoli
  • 2 ek. olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 600 ml csirkealaplé
  • 300 g fusilli
  • 180 ml tej
  • 60 ml fehérbor
  • 1 ek. citromlé
  • 60 g parmezán
  • 0.25 tk.
  • 0.25 tk. őrölt bors

A tálaláshoz:

  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel.

A csirkét vágjuk fel kisebb kockákra. A sajtot reszeljük le.

A brokkolit szedjük rózsákra, majd öblítsük le folyó vízzel. Szűrjük le és tegyük félre.

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, és 4-5 percig, közepes lángon pároljuk.

Ezután mehet bele a felkockázott csirkemell, amit további 5-6 percig pirítsunk.

Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk újabb 1-2 percig, amíg illatozni nem kezd.

Öntsük hozzá az alaplevet, a tejet, a fehérbort és a citromlevet, illetve hintsük meg sóval és borssal is.

Keverjük alaposan össze, majd öntsük bele a száraztésztát.

Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt alacsonyra, és fedő alatt, időnként megkeverve főzzük készre kb. 10 perc alatt.

Ekkor adjuk hozzá a brokkolit, majd főzzük újabb 5 percig, amíg a tészta biztosan megfő, a brokkoli pedig roppanós lesz.

Vegyük le a tűzről, keverjük bele a reszelt parmezánt és hagyjuk kb. 2 percet pihenni, míg a tésztás, zöldséges szósz besűrűsödik.

Hintsük meg friss petrezselyemmel és tálaljuk melegen.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon