
Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk
Egy finom és laktató, egyserpenyős ételre nem lehet nemet mondani. Főleg akkor nem, ha az krémes, spenótos, gombás gnocchi formájában kerül a tányérba.
Imádom az egyserpenyős ételeket, mert relatíve kevés mosatlannal jár az elkészítésük. Ezúttal egy könnyen és gyorsan összedobható, brokkolis-csirkés tésztareceptet mutatunk, amelyhez olyan egyszerű hozzávalókra lesz szükség, mint a brokkoli, a csirkemell, a citrom, néhány fűszer, alaplé és persze egy kis fehérbor.
Az előkészítéstől a tálalásig alig 30 percet vesz igénybe ez a fogás, amivel rögtön csillapíthatod akár az egész család éhségét is.
A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel.
A csirkét vágjuk fel kisebb kockákra. A sajtot reszeljük le.
A brokkolit szedjük rózsákra, majd öblítsük le folyó vízzel. Szűrjük le és tegyük félre.
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, és 4-5 percig, közepes lángon pároljuk.
Ezután mehet bele a felkockázott csirkemell, amit további 5-6 percig pirítsunk.
Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk újabb 1-2 percig, amíg illatozni nem kezd.
Öntsük hozzá az alaplevet, a tejet, a fehérbort és a citromlevet, illetve hintsük meg sóval és borssal is.
Keverjük alaposan össze, majd öntsük bele a száraztésztát.
Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt alacsonyra, és fedő alatt, időnként megkeverve főzzük készre kb. 10 perc alatt.
Ekkor adjuk hozzá a brokkolit, majd főzzük újabb 5 percig, amíg a tészta biztosan megfő, a brokkoli pedig roppanós lesz.
Vegyük le a tűzről, keverjük bele a reszelt parmezánt és hagyjuk kb. 2 percet pihenni, míg a tésztás, zöldséges szósz besűrűsödik.
Hintsük meg friss petrezselyemmel és tálaljuk melegen.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu