Bundás kenyér sütőben - Nem tocsog az olajban, mégis ugyanolyan finom

bundás kenyér cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A bundás kenyér gyakori vendég az asztalon, nem csak finom, de tökéletes maradékmentő is.

A családba először nem is a bundás kenyér, hanem a bundás kalács gyűrűzött be. Ez annyiban más, mint a hagyományos recept, hogy vajon sül és a kalács édeskés íze is érezhető, amit a gyerekek nagyon szeretnek. A hagyományos bundás kenyeret is imádják, én viszont kevésbé, mert minden olajszagú lesz, a kenyér pedig - bármennyire is vigyázok - magába szívja a zsiradékot.

Pedig a bundás kenyér finom, gyors, ráadásul bármilyen kenyérből elkészíthető, a lényeg, hogy egy kicsit szikkadtabb legyen. Így legalább biztosan nem a kukában végzi. Ha ehhez a rántott húshoz hasonlóan sütőben készül, még olajszag sem lesz a lakásban. Picit tovább tart, de megéri a várakozást.

Bundás kenyér

bundás kenyér recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet kenyér
  • 2 darab tojás
  • opcionális tej
  • ízlés szerint
  • kenéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat verjük fel sóval, illetve ízlés szerint egy kis tejjel. Mártsuk bele a kenyérszeleteket.

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. 

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, fektessük rá a kenyereket. Vékonyan kenjük meg őket olajjal. Süssük őket addig, amíg kicsit meg nem pirulnak, majd fordítsuk meg őket, a másik oldalukat is vékonyan kenjük meg olajjal, majd így is süssük, míg pirultak nem lesznek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük