Krémes, mustáros-citromos pácban sült csirkecomb - Egy kevés mézzel még finomabb

mustáros citromos csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minél gazdagabb a pác, annál finomabb lesz a hús, érdemes kísérletezni az ízekkel.

Az, hogy a csirke melyik részét szereted, tényleg ízlés kérdése, de az biztosan igaz, hogyha szaftosabb, zsírosabb húst ennél, akkor mindenképpen a combjával érdemes próbálkoznod. A rántott csirkecomb isteni étel, akár még kicsit módosíthatsz is a klasszikus recepten. Az a legjobb benne, hogy nyugodtan eheted kézzel, senki sem fog elítélni érte.

Sütve is nagyon finom, ilyenkor érdemes a páccal is játszani. A mustáros, citromos, vagyis kicsit fanyarabb ízek nagyon jól mennek hozzá, ha a mustár dominál benne, akkor érdemes fokhagymát is tenni bele. A sütéssel nem lesz sok dolgod, csak a pácnak kell időt hagyni, hogy kellőképpen beivódjon a húsba. Ebbe a pácba a mustár és a citrom mellé méz is kerül, amelytől nemcsak izgalmasabb lesz az ízvilág, hanem kicsit ropogósabb lesz a hús bőre is. 

Citromos-mustáros csirkecomb

mustáros citromos csirkecomb recept

Hozzávalók 6 személyre

  • 6 darab csirkecomb (felső)
  • 1 darab édeskömény
  • 3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál biocitrom héja
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1.5 teáskanál
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 3 darab rozmaring (ág)
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Az édesköményt vágjuk össze. A hagymát karikázzuk fel. 

Egy nagyobb tálban keverjük össze a mézet, a citrom héját, a levét, a mustárt, a fokhagymaport és 1 teáskanál sót. Tegyük bele a csirkecombokat, jól rázzuk össze, hogy mindenhol érje a pác, majd fedjük le a dobozt. Tegyük a hűtőbe 4 órára, hogy összeérjenek az ízek. Sütés előtt fél órával vegyük ki a csirkét a hűtőből. 

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. 

Tegyük egy tepsibe a rozmaringot, az édesköményt és a hagymakarikákat. Locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk rá a maradék sót. Jól forgassuk össze. Tegyük rá a csirkecombokat és csepegtessük rá a szósz felét. Süssük 50 percig úgy, hogy 10 percenként öntsük rá a maradék pácot, amíg az összes el nem fogy. 

Vegyük le a hőmérsékletet 170 fokra és süssük még 10 percet. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük