
A corn dog nagy kedvenc, amit imádnak a gyerekek: a virsli kukoricadarás bundát kap

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Joghurtos krumplisaláta ropogós zöldségekkel: köretként is mennyei

Puha, légies sárgarépaszuflé: különleges húsvéti desszertet mutatunk

Egyszerű, omlós vajas keksz: kedvedre formázhatod, szaggathatod

Dijoni mustárral sült krumpli: ízletes és gyors köret húsok mellé

Ropogós, aranybarna morzsában sült skót tojás: egyszerű az elkészítése
A corn dog az amerikai vidámparkokban, vásárokon nagyon népszerű finomság, amiért kicsik és nagyok egyaránt odáig vannak.
Mire jó a virsli? Reggelire kiváló puha kiflivel és zöldségekkel. És még? A hot dog is nagyon kedvelt, amelynek többféle verziója ismert. A virslit kevés olajban is ki lehet sütni, főzelék mellé kínálva kicsit retró, de nagyon finom feltét. Sőt, még leveles tésztába is lehet csomagolni vagy tartalmas levesbe főzni.
Az egyik kedvenc utcai kaja a már említett hot dog, nyílt titok, hogy a legfinomabbat Amerikában eheted. Az amerikaiaknak van még egy híres kedvencük, ez pedig a pálcikára szúrt, kukoricalisztbe mártott corn dog, amit pálcikás hot dognak is szoktak hívni. Egyszerű finomság, amit otthon is el lehet készíteni, a gyerekek imádni fogják! Ha kicsiknek készül, akkor a cayenne-borsot ki lehet hagyni. A corn dog melegen a legfinomabb, nyomj rá mustárt és ketchupot, aztán harapj egy nagyot bele.
Corn Dog

Hozzávalók 8 darabhoz
- 8 darab virsli
- 20 dekagramm kukoricadara
- 10 dekagramm finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál cayenne-bors
- só és bors ízlés szerint
- 2 darab tojás
- 3 deciliter író
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet, kukoricadarát, sütőport és a fűszereket keverjük egybe.
Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, öntsük hozzá az írót, dolgozzuk egybe, majd a lisztes keverékkel is keverjük egybe.
A virsliket szúrjuk pálcikára, majd mártsuk őket a masszába. A masszából kivéve azonnal tegyük forró olajba és minden oldalán süssük aranybarnára (3-4 perc).
Fotó: Getty Images