Gyors, tartalmas csirkés-paprikás tészta: másnap is jólesik

17
Nyomtatás
fajita-teszta-recept cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A fajitas a mexikói konyha kedvelt fogása, ami most továbbgondolva kerül a tányérra. A pirult hús édes és erős paprikacsíkokkal, paradicsomos mártásban készül.

A fajitas, vagyis a csíkokra vágott, fűszeres hús az elmúlt években nagy kedvenccé vált, mivel a fogás egyszerűen összedobható. Bár tortillával szokás kínálni, rizzsel is érdemes kipróbálni. Sőt, bátran lehet játszani az alaprecepttel, és sokkal szaftosabban, tésztával egybeforgatva is mennyei.

Ahogy én csinálom!

Nálam a fajitas heti rendszerességgel előkerül, hisz tényleg pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom étek. Általában rizzsel vagy édesburgonya-hasábbal kínálom. Egyik nap azonban úgy döntöttem, hogy a kamrában megbújó paradicsompassatát is a húshoz és a paprikához keverem. Így sokkal szaftosabb lett, ezért tésztával egybeforgatva kínáltam.

Szuper tésztás fogás, és még másnap is finom! Persze, ha két napra tervezel vele, akkor a ragut és a tésztát ne keverd egybe, mert másnapra utóbbi megszívja magát, így nem lesz olyan élvezetes a fogás.

Így is lehet!

A fűszerezést érdemes ízlés szerint alakítani, az oregánó és a füstölt paprika is jól áll az ételnek. Paradicsomszósz helyett pedig tejszínnel is kipróbálható a recept.

Csirkés-paprikás tészta, fajitas

fajita-teszta-recept ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 darab kaliforniai paprika (sárga)
  • 1 darab kaliforniai paprika (zöld)
  • 1 darab kaliforniai paprika (piros)
  • 1 darab hegyes erős paprika
  • 400 g tészta
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • 400 g paradicsompassata
Recept idők

Elkészítés:

A húst tetszés szerint vágjuk csíkokra vagy kockákra. A megtisztított hagymát és paprikákat vágjuk csíkokra.

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

Egy magas falú edényben forrósítsunk fel egy kevés olajat, majd dobjuk rá a húst, pirítsuk 10-15 percig. Ezután szedjük tányérra és tegyük félre.

Abba az edénybe, amelyben a hús sült, dobjuk bele a zöldségeket (hagyma, paprikák), és pirítsuk 8 percig, közben fűszerezzük sóval, borssal, Cayenne-borssal és fokhagymával. Ezután keverjük hozzá a húst és a paradicsompassatát, és főzzük még 10-15 percig.

A tésztát forgassuk egybe a raguval, majd kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon