Mennyei duplacsokis zabszelet: sütni sem kell, annyira egyszerű
Ez az édesség az amerikai csokidarabos keksz reform megfelelője, azonban annál jóval egészségesebb, így akár csokis müzliszeletnek is beillene.
A zabszeletnek millió változata létezik, így sosem kell kétszer ugyanazt elkészítened. Legyen az málnás-mogyoróvajas, magos-aszalt gyümölcsös vagy akár egy egyszerű flapjack, mind isteni finomak, és még kompromisszumot sem kell kötnöd, hiszen velük rengeteg rostot elfogyaszthatsz.
Nincs ez másként ezzel a csokis-banános változattal sem, amely a csokoládé, a banán és a zabpehely mellett olyan tápláló hozzávalókat tartalmaz, mint a chiamag, a mandulavaj vagy a darabolt magvak. És ha mindez nem lenne elég, akkor finomított cukor nélkül készül, hiszen a banán mellett juharszirup édesíti.
Tegyük a száraz hozzávalókat (zabpehely, magvak, chiamag, kókuszreszelék, csokicsipsz, fahéj, só) egy nagyobb tálba, és keverjük össze.
Egy másik tálban egy villával zúzzuk pépesre a banánt, adjuk hozzá a mandulavajat, a juharszirupot és a vaníliakivonatot, és keverjük össze. Öntsük az egészet a száraz hozzávalókra, és forgassuk össze.
Kanalazzuk a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és egy kanál hátával alaposan nyomkodjuk az aljára. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, és csak utána szeleteljük. (Melegen nagyon morzsálódik!)
Olvasztott csokival díszítsük, és száraz, hűvös helyen tároljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors