Mogyoróvajas golyó sütés nélkül: fehérjedús nasi csokiba forgatva

6
Nyomtatás
Csokis-mogyorovajas-energiagolyo-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az energiagolyó desszertnek is bármikor beillik: lágy és krémes mogyoróvaj pihen a gazdag étcsoki mögött.

A csoki és a mogyoróvaj nagyon  jó barátok, ebben az egyszerű és kevés hozzávalós desszertben pedig mindkettő íze tökéletesen érvényesül, hiszen mindössze kevés kókuszkrém és vaníliakivonat kap helyet mellettük.

A mogyoróvajat otthon is könnyen elkészítheted: csupán földimogyoróra, egy aprítógépre és némi türelemre van hozzá szükség, és máris kész a pálmaolaj- és tartósítószer-mentes magvaj, amely sokkal olcsóbb és finomabb a boltinál. Ha pedig tetszenek a mogyoróvajas desszertek, akkor ezt a málnás változatot se hagyd ki a sorból!

Csokis-mogyoróvajas energiagolyó

Csokis-mogyorovajas-energiagolyo

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 250 g krémes mogyoróvaj
  • 50 ml kókuszkrém
  • 200 g porcukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 300 g 70%-os étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Az étcsoki kivételével tegyük a hozzávalókat aprítógépbe, és alaposan dolgozzuk össze. Egy összeálló masszát kell, hogy kapjunk, amely nem túl kemény, de nem is folyékony. Ha nem akar összeállni, akkor adjunk még hozzá 1-2 evőkanál kókuszkrémet.

Formázzunk belőle 20 egyforma golyót, és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tálcára vagy tányérra. Tegyük őket hűtőbe 2 órára, amíg teljesen megdermednek.

Közben vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokit, és forgassuk bele a golyókat. Csepegtessük le, pakoljuk vissza a sütőpapírra, majd ismét mehetnek a hűtőbe 15-20 percre. Dermedés után ehetjük is, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon