Csokis-mogyoróvajas szelet: mennyei desszert sütés nélkül

19
Nyomtatás
Csokis-mogyoroszelet-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a csokis-mogyoróvajas szelet minden képzeletet felülmúlóan finom, kevés hozzávalóból készül, és kezdőként is garantáltan sikerülni fog!

Ha egyszerű és gyors, de nem hétköznapi desszertre vágysz, amely még sütést sem igényel, akkor ezzel a csokis-mogyoróvajas szelettel nem foghatsz mellé. A csokoládé és a mogyoróvaj tökéletesen kiegészítik egymást, és képtelenség lesz abbahagyni a belőlük készült nasit.

A desszert egyszerű hozzávalókat igényel: az alaphoz mindössze mogyoróvaj, darált keksz, porcukor és némi zsiradék szükséges. Mivel a desszert vegán, ezért utóbbiból növényi vajalternatívára esett a választás, így tejérzékenyként is bátran megeheted. 

Csokis-mogyoróvajas szelet

Csokis-mogyoroszelet

Hozzávalók 23 x 33 cm-es formához cm átmérőjű formához

Az alaphoz:

  • 200 g növényi vajalternatíva felolvasztva
  • 250 g krémes mogyoróvaj
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 150 g darált háztartási keksz
  • 200 g porcukor

A csokis mázhoz:

  • 350 g tejmentes étcsoki
  • 60 g krémes mogyoróvaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze az olvasztott vajalternatívát, a mogyoróvajat és a vaníliakivonatot, majd adjuk hozzá a darált kekszet és a porcukrot. Egységesítsük a masszát, majd kanalazzuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és egy kanál hátával alaposan nyomkodjuk a forma aljára. Tegyük félre.

Az étcsokit vízgőz felett olvasszuk fel, és alaposan keverjük el benne a mogyoróvajat. Öntsük a kekszes alapra, és egyenletesen oszlassuk el rajta.

Tegyük a tepsit hűtőbe, és legalább 1 órát hagyjuk dermedni. Vágjunk belőle 20-24 szabályos szeletet, majd elfogyasztásig tároljuk hűtőben.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon