
Ilyen a dalgona, a leghabosabb kávécsoda: 4 hozzávalóból készül

Az egyszerűen készülő kávékülönlegesség nagyon mutatós, ezért akár a vendégeket is leveheted vele a lábukról.
A Dél-Koreából származó kávécsoda egy nem hétköznapi módon készülő különlegesség: egyenlő arányban szükséges hozzá az instant kávé, a cukor és a forró víz. Mindebből pedig hihetetlen módon egy felvert tojásfehérjéhez hasonló levegős és lágy hab keletkezik, ami intenzíven kávés. Önmagában is fogyasztható, mivel azonban abban a formában nagyon tömény, érdemes tej vagy növényi ital tetejére kanalazni, és együtt kortyolgatni.
Bár a szigorú dalgonareceptek csak a felsorolt hozzávalókat tartalmazzák, az extra ízekért néhány csepp vaníliát, karamellszószt vagy kakaóport is keverhetsz hozzá. A habosításhoz a legjobb eszköz a kézi mixer, ennek hiányában viszont habverőt, villát vagy akár evőpálcát is használhatsz.
-
2023-08-23 09:36:00
-
2023-06-27 10:16:02
-
2023-06-01 06:30:02
Dalgona

Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 ek instant kávé (por vagy granulátum)
- 2 ek cukor
- 2 ek forrásban levő víz
- 300 ml növényi ital (kókusz, mandula, zab)
Elkészítés:
Egy kis, magas falú edényben keverjük össze az instant kávét, a cukrot és a forró vizet, és kézi mixerrel habosítsuk 3-5 percig, vagy amíg kemény, sűrű habot nem kapunk.
A növényi italt (tetszés szerint hidegen vagy melegen) töltsük két pohárba, és kanalazzuk a tetejükre a kávéhabot. Fogyasztás előtt keverjük össze a két réteget.
Fotók: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!