Egészben sült csirke baconnel körbetekerve – Kívül aranybarna és ropogós, belül szaftos és omlós

escscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyben sült csirke mindig tökéletes választás, már látványra is ínycsiklandó, mindenki szereti.

Az egészben sült csirke készítése már hagyomány nálunk, több verzióban szoktuk megsütni, a legegyszerűbb sóágyastól egészen a töltött, merészebb fűszerezésű változatig. Mivel tényleg sokféleképpen készülhet a csirke, nem lehet ráunni. A látványos egyben sült ünnepnapokra és hétvégi ebédekre is tökéletes választás!

A szárnyas egyszerű só, bors és fokhagymás-olajos fűszerezést kap ebben a receptben: az olajjal kívül és belül is kend le a húst, belülre pedig 1 darab almát rejts, ettől mennyei illatok lengik majd be a lakást. A bacon csak az utolsó pillanatokban kerüljön a csirkére, ha pedig szeretnéd, a sütési idő felénél burgonya is mehet a tepsibe, így együtt pirulhat a körettel a kívül ropogós, belül szaftos és ízletes hús.

Egészben sült csirke baconnel körbetekerve

escsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kilogramm egész csirke
  • 0.5 deciliter olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 darab alma
  • 15 dekagramm szeletelt bacon
  • 1 deciliter száraz fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat öntsük tálba, reszeljük bele a fokhagymát, sóval és borssal keverjük össze, majd a megtisztított csirkehúsba masszírozzuk bele kívül és belül.

Az alma magházát távolítsuk el, vágjuk cikkelyekre és pakoljuk a csirke hasába. Utána a szárnyas lábait kössük össze, fektessük jénaiba vagy tepsibe, öntsük alá a bort. Alufóliával lefedve, 180 fokos előmelegített sütőben 60 percet süssük, utána vegyük le az ezüstpapírt, baconnel borítsuk be a csirkét és még 20-30 percre toljuk vissza a sütőbe pirulni. Kínáljuk krumplival és salátával.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük