
Egészben sült csirke baconnel körbetekerve – Kívül aranybarna és ropogós, belül szaftos és omlós

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Babos pástétom olajbogyóval: tartalmas szendvicskrém zöldségekből

Tavaszi levesválogatás: mutatjuk az évszak 6 legfinomabb receptjét

Fűszeres, csicseriborsós raguval töltött édesburgonya: laktató, tápláló ebéd

Így lesz tökéletesen pergős a kuszkusz: bevált tippet mutatunk

Filmes ételek kvíze 2. rész: a Jóbarátokban milyen sütit ettek a földről?
Az egyben sült csirke mindig tökéletes választás, már látványra is ínycsiklandó, mindenki szereti.
Az egészben sült csirke készítése már hagyomány nálunk, több verzióban szoktuk megsütni, a legegyszerűbb sóágyastól egészen a töltött, merészebb fűszerezésű változatig. Mivel tényleg sokféleképpen készülhet a csirke, nem lehet ráunni. A látványos egyben sült ünnepnapokra és hétvégi ebédekre is tökéletes választás!
A szárnyas egyszerű só, bors és fokhagymás-olajos fűszerezést kap ebben a receptben: az olajjal kívül és belül is kend le a húst, belülre pedig 1 darab almát rejts, ettől mennyei illatok lengik majd be a lakást. A bacon csak az utolsó pillanatokban kerüljön a csirkére, ha pedig szeretnéd, a sütési idő felénél burgonya is mehet a tepsibe, így együtt pirulhat a körettel a kívül ropogós, belül szaftos és ízletes hús.
Egészben sült csirke baconnel körbetekerve

Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kilogramm egész csirke
- 0.5 deciliter olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só és bors
- 1 darab alma
- 15 dekagramm szeletelt bacon
- 1 deciliter száraz fehérbor
Elkészítés:
Az olajat öntsük tálba, reszeljük bele a fokhagymát, sóval és borssal keverjük össze, majd a megtisztított csirkehúsba masszírozzuk bele kívül és belül.
Az alma magházát távolítsuk el, vágjuk cikkelyekre és pakoljuk a csirke hasába. Utána a szárnyas lábait kössük össze, fektessük jénaiba vagy tepsibe, öntsük alá a bort. Alufóliával lefedve, 180 fokos előmelegített sütőben 60 percet süssük, utána vegyük le az ezüstpapírt, baconnel borítsuk be a csirkét és még 20-30 percre toljuk vissza a sütőbe pirulni. Kínáljuk krumplival és salátával.
Fotó: Getty Images