Különleges, egyben sült fasírt ragacsos, paradicsomos mázzal és rengeteg fűszerrel

fasírt2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerre édes és sós, picit pikáns és nagyon különleges ez az egyben sült fasírt, amihez csak össze kell keverni a hozzávalókat, majd mehet is a sütőbe.

Nem egy hagyományos fasírtreceptről van szó, hozzávalóiban és ízeiben is eltér a megszokottól, hiszen meghatározó eleme a ketchup, mind a húsnak, mind a máznak, a végeredmény pedig egyszerre édes és sós.

Mivel a ketchup tényleg kihagyhatatlan elem, fontos, hogy jó minőségűt, lehetőleg házit használjunk belőle, ha nagyon édes boltihoz jutunk csak hozzá, akkor ügyeljünk a cukormennyiségre, lehet, hogy nem kell hozzá annyi plusz cukor, mint a receptben megadott mennyiség. Ecet helyett a worcester-szószt is jó, ha van elfekvőben a kamrában.

Egyben sült fasírt

fasírt

Hozzávalók 8 személyre:

Fasírt:

  • 1 kilogramm darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 darab tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál petrezselyem
  • 80 gramm panko morzsa
  • 80 milliliter tej
  • 1.5 teáskanál
  • 1.5 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 0.5 teáskanál bors
  • 0.5 teáskanál pirospaprika

Máz:

  • 180 gramm ketchup
  • 1.5 teáskanál ecet
  • 2.5 evőkanál barna cukor
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Béleljünk ki egy 23x13 cm-es sütőformát sütőpapírral, majd melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A hagymát és a petrezselymet aprítsuk össze, a fokhagymát zúzzuk össze, majd keverjük össze a fasírt minden hozzávalóját egy tálban, míg homogén massza nem lesz belőle. Tegyük a húst az előkészített formába, nyomkodjuk bele alaposan. Toljuk a sütőbe, majd 40 percig süssük.

A máz hozzávalóit keverjük össze egy tálkában.

Ha letelt a 40 perc, vegyük ki a fasírtot, kenjük rá a ketchupos mázat, majd tegyük vissza sülni 15-20 percig, míg szép pirult nem lesz a teteje.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük