
Mennyei fehér csokis, áfonyás muffin: csak keverd össze a hozzávalókat

A mascarpone csodát tesz a muffin tésztájával, puha és szaftos lesz tőle, ráadásul másnap is omlós marad.
A muffin akkor finom, ha könnyű és puha a tésztája. Ezt a textúrát joghurttal, íróval és mascarpone hozzáadásával lehet elérni. A bűvös hármas közül a mascarpone kötelező, amelyből nem árt, ha többet teszel 1-2 evőkanállal, mivel tényleg elképesztő lesz tőle.
A muffinba fehér csoki is kerül, eredetileg egy részét olvasztva, a másikat kis darabokra törve kell a tésztába keverni. Én azonban változtattam a recepten, csak olvasztott csokit használtam, mellé pedig áfonyát kevertem a masszába. Áfonya helyett más bogyós gyümölccsel vagy aszalt finomsággal is érdemes elkészíteni ezt az egyszerű, de annál finomabb muffint.
Fehér csokis-áfonyás muffin

Hozzávalók 14 darabhoz
- 2 bögre finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 bögre cukor
- 15 dekagramm vaj
- 2 darab tojás
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 4 evőkanál mascarpone
- 10 dekagramm fehér csokoládé
- tej (amennyi szükséges)
- 10 dekagramm áfonya
Elkészítés:
Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét.
A lisztet a sütőporral forgassuk egybe.
A cukrot a puha vajjal keverjük össze, utána a tojásokat egyenként adjuk hozzá a vaníliakivonattal együtt.
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a mascarponét.
A lisztet először a vajas keverékkel dolgozzuk össze, majd adjunk hozzá egy kevés tejet, hogy lazítsuk a masszát (nagyjából fél bögrényit). Ezután a fehér csokis mascarponét forgassuk hozzá, amikor csomómentes, az áfonyát is tegyük bele.
A muffinformákat béleljük ki kapszlikkal, mindegyik kapszliba adagoljunk a masszából 1 fagyiskanállal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe a muffinokat, 15-25 perc alatt süssük készre őket.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!