Villámgyors vajas keksz vörös áfonyával: új kedvenc a sütisdobozba
Ezt a ropogós, gyümölcsös kekszet mindössze 15 perc elkészíteni, és csak reméljük, hogy ennél azért picit tovább tart a családnak és a barátoknak elpusztítani.
A kekszeket azért is szeretjük, mert végtelenül egyszerű elkészíteni őket. Alig néhány hozzávaló kell csak hozzájuk, és nincs olyan aranyszabály sem, hogy ha például nincs otthon étcsokoládé, csak fehér, akkor ne lehetne akár azzal is elkészíteni.
Ezúttal egy fehér csokoládés, makadámdióval készült változatot mutatunk, amelyhez olyan alaphozzávalók szükségesek csak, mint a vaj, a cukor, a tojás, a liszt és a szódabikarbóna, illetve némi aroma.
Légmentesen záródó dobozban, szobahőmérsékleten 4 napig, hűtőben pedig kb. 1 hétig áll el ez a keksz.
A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
Készítsünk elő egy széles tepsit, amit sütőpapírral bélelünk ki.
A makadámdiót és a csokoládét aprítsuk fel egészen kis darabokra.
A szobahőmérsékletű vajat és a cukrokat egy nagy tálban keverjük habosra. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd végezetül a vanília- és mandulakivonatot is.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót.
Fokozatosan keverjük hozzá a lisztet a vajas keverékhez, majd adjuk hozzá a felaprított makadámdiót és a fehér csokoládét is.
Keverjük össze alaposan, majd egy evőkanállal adagoljuk a tésztát az előkészített tepsibe, egymástól kb. 3-4 cm távolságra.
Előmelegített sütőben süssük meg a kekszeket kb. 10 perc alatt.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu