Omlós fehér csokis, diós keksz: ott a helye a sütisdobozban

9
Nyomtatás
fehercsokis-keksz
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egy finom keksz a délelőttöt is segít túlélni, de a délutáni kávé és tea mellé is remekül illik. Ezúttal egy fehér csokoládéval és makadámdióval készülő variációt mutatunk.

A kekszeket azért is szeretjük, mert végtelenül egyszerű elkészíteni őket. Alig néhány hozzávaló kell csak hozzájuk, és nincs olyan aranyszabály sem, hogy ha például nincs otthon étcsokoládé, csak fehér, akkor ne lehetne akár azzal is elkészíteni.

Ezúttal egy fehér csokoládés, makadámdióval készült változatot mutatunk, amelyhez olyan alaphozzávalók szükségesek csak, mint a vaj, a cukor, a tojás, a liszt és a szódabikarbóna, illetve némi aroma.

Tipp

Légmentesen záródó dobozban, szobahőmérsékleten 4 napig, hűtőben pedig kb. 1 hétig áll el ez a keksz.

Fehér csokis, diós keksz

fehercsokis-keksz

Hozzávalók 48 darabhoz

  • 230 g vaj
  • 150 g barna cukor
  • 100 g kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 0.5 tk. vaníliakivonat
  • 0.5 tk. mandulakivonat
  • 310 g búzaliszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 0.5 tk.
  • 120 g makadámdió
  • 170 g fehér csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 175 fokra.

Készítsünk elő egy széles tepsit, amit sütőpapírral bélelünk ki.

A makadámdiót és a csokoládét aprítsuk fel egészen kis darabokra.

A szobahőmérsékletű vajat és a cukrokat egy nagy tálban keverjük habosra. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd végezetül a vanília- és mandulakivonatot is.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót.

Fokozatosan keverjük hozzá a lisztet a vajas keverékhez, majd adjuk hozzá a felaprított makadámdiót és a fehér csokoládét is.

Keverjük össze alaposan, majd egy evőkanállal adagoljuk a tésztát az előkészített tepsibe, egymástól kb. 3-4 cm távolságra.

Előmelegített sütőben süssük meg a kekszeket kb. 10 perc alatt.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon