
Krémes zöldségpástétom aszalt paradicsommal: pirítóson a legjobb
Igazi mediterrán ízvilágú zöldségkrémet készíthetsz aszalt paradicsom és néhány egyszerű alapanyag hozzáadásával: ezzel tényleg feldobhatod a reggeli pirítóst!
Ha egy gyorsan elkészíthető, mégis tápláló szendvicsre vágysz, és kicsit unod már a hummuszt vagy tonhalkrémet, akkor ez a fehérbabkrémes változat garantáltan az új kedvenced lesz!
Krémes, ízletes, friss zöldségekkel kombinálva igazi ízbomba, ami nemcsak laktat, de még egészséges is. Ráadásul vegán és pénztárcabarát megoldás, és egy fárasztó nap végén sem kell 15 percnél többet rászánnod!
A fehérbabkrém elkészítéséhez alaposan öblítsük át és csepegtessük le a fehérbabot, majd öntsük át egy késes aprítóba. Adjuk hozzá a megtisztított fokhagymát, az olívaolajat, a citromlevet és a mustárt.
Turmixolhatjuk krémesen simára vagy enyhén darabosra, attól függően, hogy milyen állagot szeretnénk elérni. Ha túl sűrűnek érezzük, adjunk hozzá egy kevés vizet vagy még egy kis olívaolajat, hogy krémesebb legyen. Tetszés szerint sózzuk és borsozzuk – ízesítsük füstölt paprikával vagy aprított friss petrezselyemmel, ha szeretnénk.
A kovászos kenyérszeleteket egy evőkanál olívaolajon enyhét pirítsuk le, majd kenjük meg a babkrémmel.
Az uborkát hosszában szeleteljük fel és helyezzük rá a kenyerekre. A koktélparadicsomokat felezzük vagy negyedeljük, és enyhén forgassuk meg a balzsamecetben (ez a lépés elhagyható, de pluszízt ad hozzá), majd ezeket is halmozzuk a kenyerek tetejére.
A végén szórjuk meg csírával vagy rukkolával, majd kínáljuk!
Fotó: Getty Images
@sobors.hu